Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Pár slov k některým Vaším tvrzením v článcích.

a/ píšete:"můj prastrýc ing. xy měl pohlavní styk, či byl milencem paní Hany Benešové, či Vlčkové.../není to přesně, nechce se mi to v textu hledat /....

tedy ...ku př. můj strýc Mudr.xy...by to nikdy neřekl, i kdyby to byla pravda, protože byl gentleman.

Z toho plyne, že Váš prastrýc měl k jakési elementární slušnosti, alespoň pokud se této věci týče poměrně hodně daleko.Lze potom věřit takovému člověku, že si nevymýšlí věci, které se nestaly, a to z důvodů, které zná jenom on ? Mužská ješitnost....atd.Případně si to můžete vymýšlet Vy.

b/Smrt Jana Masaryka sebevraždou, skokem z okna.

Jeho sebevražda nebyla ani potvrzena ani vyvrácena. A to až doposud, pokud vím.Více expertů se k sebevraždě nepřiklánělo.Vy máte jistotu.... alespoň podle slov ve Vašem článku. Napadá mne, zda-li to není jedna z dalších z dalších informací od Vašeho prastrýce ing.xy,nebo jste sám musel jako malinké robě stát v místnosti s Janem Masarykem v okamžiku jeho skoku z okna....

0 0
možnosti
Foto

Pane Pálka,

   pochybovat se dá o všem.

   Mé prameny o Haně Benešové jsou tzv. "od pramene". Ty ostatní "od pramene nejsou". Moje jsou tím pádem důvěryhodnější, než upravené a učesané oficiální legendy. Tak např. učebnice první republiky, tvrdili, že Beneš se seznámil s Hanou jako "studentkou ve Švýcarsku".

 Ona ovšem ve Švýcarsku za celý svůj život nebyla...

 Nepotřebujete být zpravodajským důstojníkem, abyste si položil otázku: "Z jakého důvodu je zatajována Paříž?"

 Udeříte tedy tímto směrem, netrvá to dlouho a brzy odhalíte prameny, které vám sami váš dotaz zodpoví... Takto postupuje zpravodajský badatel! Jan Masaryk před svou smrtí o sebevraždě s mnoha lidmi vážně mluvil. S mým prastrýcem také. Dokonce o tom mluvil i s Hanou Benešovou, která mu ovšem cynicky tento krok vřele doporučovala... (neměli se rádi).  Na základě jeho nesnesitelných depresí (polykal prášky po hrstích), mu byla odebrána osobní pistole, aby jí nepoužil k sebevraždě. Když jí neměl, rozhodl se skočit z okna...

0 0
možnosti
MR

M66i95l31a93n 92R73a32d46e45k

21. 1. 2014 20:03

problem je kde cerpate vase informace, jako kdybych napsal o Havlovi, (vazim si ho, i kdyz si myslim ze presidentem se stat nemel) a cerpal o nem znalosti od StB, z tisku za sociku, a z pomluv tehdejsi doby. Nerikam ze Benes byl svaty, byl to jen clovek, ale stoji za lepsi zpracovani.

1 0
možnosti
Foto

Pane Radek,

Václav Havel se prezidentem stát měl, už z toho prostého důvodu, že jsme nikdy lepšího prezidenta neměli.

Jinak bych vám doporučoval číst další pokračování mé série Benešová-Beneš, neboť to nejhorší teprve přijde...8-o[>-]EU

0 0
možnosti
MP

Milý pane, rád bych věděl co je z Vašich textů pravda a co fikce....

1 0
možnosti
Foto

Mě u autora spíš překvapuje, že ve svém medailonku zmiňuje vlastnictví zámku. Měli by podle tohoto vzoru ostatní blogeři psát, že mají garsonku, státní byt či alespoň záhumenek? Jakým typem auta jezdí? Jestli autor hodlá svoje tvrzení či fikce podporovat podobnými argumenty, pak je cosi divného. Sice by mohl hned argumentovat, že mu vlastnictví zámku diskutéři závidí, ale i tak to jeho chlubilství nepochopím. Zvlášť když není schopen sám si zafinancovat vydání své jistě úžasné knihy...

2 0
možnosti
Foto

Takže od  1915 veřejně spolu v Paříži spolupracují TGM a Beneš odtržení Česka od Rakouska Uherska, tedy páchají velezradu.  A rakouská vláda, i když má k dispozici policejní záznamy o tom, že Beneš donášel na TGM, tak tyto záznamy neopoužije k diskreditaci českého odboje:

Byla tedy rakouská vláda

 a) tak slušná, b) tak hloupá, c) tak neschopná.

3 0
možnosti
Foto

Pane Řezník,

počkejte na další pokračování a dovíte se všechno podstatné![>-]EU

0 0
možnosti
Foto

Ještě dotaz na autora. Dle ofic. dokladu (mám k disp.) civil letectví  v oněch časech spadalo pod Ministerstvo veřejných prací. Takže Váš strýc spadal pod co či kam? J.A.J.

0 0
možnosti
VN

Pravděpodobně nejste dlouho čtenářem Nepomukových výplodů. Podle nich byl jeho strýček přímo ministrem civilního letectví, ač takové ministerstvo nikdy neexistovalo. Všechny kdo si s tím troufli nesouhlasit urážel a zesměšňoval.

Nyní už poněkud slevil, z ministra je jen pouhý šéf.

3 0
možnosti
PP

P72e70t81r 12P93á30l12k81a

21. 1. 2014 16:37

vzhledem k tomu, že z vaší strany nejde o první článek na téma "moula Eda a postelová dračice Hana", tak za tím asi bude něco osobního. Tipoval bych, že ten "Eda" podepsal po válce nějaký ten dekrýtek, nad kterým asi Buquyové úplně nejásají, že?

Mimochodem, bělohorský vítěz Karel Bonaventura Buquoy, který (ať nejste s tím bulvárem tak sám) přišel v jiné bitvě "o kus oudu přirozeného", to je nějaký prapředek? Jestli ale neměl patřičnou výbavu, tak vás možná klamou a nejste potomek šlechtice, ale levoboček nějakého štolby nebo kuchtíka.. :-P

1 0
možnosti
JC

;-D R^  No, jestli to není levoboček úplně obyčejného čeledína! Ty myšlenkové pochody ...

0 0
možnosti
Foto

Sákriš...tyhle detaily alternativní historie už by stály za vydání knižně, ne?:)

4 0
možnosti
Foto

Karle,

   ano, máte pravdu. Problém je pouze v tom, že nakladatelství, kterým jsem tématiku nabízel, měly prostě a jednoduše strach takovou publikaci vydat. Kniha, literatury faktu měla mít titul "Milenci první dámy republiky paní Hany Benešové mezi legendou a skutečností". Strach a sebecenzura je rakovinou demokracie![>-]EU

2 0
možnosti
VH

Zdá se, že za protektorátu někteří protektorátní kolaboranti vymýšleli sebevětší hovadiny na Beneše, dnes je rád šíří ten, komu 1. republika zrušila feudální výsady.

4 1
možnosti
Foto

Pane Hlavatý,

šířím pouze to, co jsem objevil a co bylo českému občanu dodnes utajováno. Považuji to za svojí publicistickou povinnost politologa.

Pakliže "protektorátní kolaboranti" vymýšleli něco na Beneše, je to jejich věc. Já na Beneše nic nevymýšlím. Jde o zcela jasné policejní záznamy z doby před I. světovou válkou.

Mně 1. republika žádné feudální výsady nezrušila, protože jsem žádné neměl.

Naše rodina byla v té době jak se říká u "vesla". Můj prastrýc (šéf čs. civilního letectva) byl milencem paní Hany Benešové (1927 - 1938). Mám tedy informace tzv. od "pramene" [>-]EU

1 0
možnosti
JP

Opět děkuji za článek o E.B. Na tuto osobu jsem měl hodně negativní názor a to nejen podle jeho chování historicky doloženého, ale podle "loupání v kostech", což sice to není pravé ořechové, ale stejně to, ač chce nebo nechce,  člověka ovlivní. Už se těším na další fakta, zejména na "diplomatické působení" E.B, nejen jako diplomata, ale zejména jako prezidenta. Osobně se domnívám, že má určitý, diplomaticky řečeno, negativní podíl na událostech z let 1936 až 1948.   Tak  budu zvědavý, zda můj názor na základě loupání v kostech, bude potvrzen nebo vyvrácen.

3 2
možnosti
JH

J43a84n 71H19l54e57d31í97k

21. 1. 2014 15:35

vycházejme z faktu, že od roku 1944 se k nám infiltrovali stovky, později tisíce ruských agentů, kteří dnes de facto řídí politiku Česka. Proto volby vyhráli 1946 komunisté, po odhalení jejich rejdů s Marshall plánem a vystřízlivění obyvatelstva v roce 1947, by volby 1948 dopadly pro komunisty velmi špatně ((na Slovensku by dostali max 3% hlasů-!!!.)), museli velmi rychle, po sjezdu ČSSD v listopadu 1947 v Brně, byl únor ((3 měsíce před volbami)) stanoven jako nejzazší termín puče. Maršál Ludvík Svoboda, dvojnásobný Hrdina SSSR, vyzbrojil Lidové Milice ((předs.senátu Štěch jedním z velitelů)), které vystrašily babu Beneše a ten přijal  Klému Gottwalda jako 100%ní záchranu před prozrazením velmi úzké spolupráce se Stalinem

1 0
možnosti
Foto

Vy ste ale hlava, pane Wachmeister, to já zůstanu do smrti jenom závodčím.

3 0
možnosti
JP

Jsme zde v rozporu;-D Podobná fakta, jak jsou zde uvedena, jsem už před hodně dlouhým časem slyšel od svého tchána, který byl očitým pamětníkem těch dob, dnes již bohužel není naživu. Jen pro  zajímavost, tchán za 1. republiky sympatizoval s KSČ a to až do roku 1968 a nenáviděl šlechtu (až do smrti)

1 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.