Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Budu zase bit, ale musím říci, že autor možná zná dobře poměry v britské tajné službě, ale o té komunistické (StB) toho moc neví.

2 2
možnosti
Foto

Také je, podle mě (ale nedočetl jsem článek do konce) nesmysl tvrdit, že se Babiš sen. "dostal do hledáčku StB". To je stejný nonsense, jako byl tvrdit to o Švejnarovi seniorovi. Všichni vyšší komunističtí diplomaté byli kmenovými příslušníky rozvědky a nikoli jen nějakými tajnými spolupracovníky.

1 1
možnosti
Foto

Podle mě se autor mýlí v tom, že někdo (Klaus, Babiš) "podával přihlášku do KSČ". To prostě nešlo, taková přihláška nebyla a také by nikdy nebyla přijata.

Já nikdy návrh, abch se stal kandidátem strany nedostal, ale bylo to prostě tak, že výbor se usnesl a navrhl dotyčného za kandidáta KSČ. A ten se mohl buď na něco vymluvit nebo přijmout. Tečka.

1 1
možnosti
Foto

Pane Hermanek,

nikde netvrdím, že se Babiš sen. "dostal do hledáčku StB". Ovšem je logické (a to nejen v totalitě), že všude na světě místní "high society" stojí ve spojení se zpravodajskými službami, což vyplývá z logiky věci.

Přihlásit do KSČ se mohl každý a odmítnut mohl být také každý. Komunisté si obezřetně vybírali![>-]EU

2 0
možnosti

Ta vinárna existovala, a řekl bych, že to bylo docela vhodné  místo. Viz zde: http://bratislava.sme.sk/c/5074416/juraj-sebo-zlate-60-roky.html

0 0
možnosti
ZB

Pokud rodiče pana Babiše dělali, co říkáte , že dělali, tak byla celá famílie s ŠTB jedna ruka stejně. Velice dobře věděli, co tento úřad prováděl a znali i pravidla hry, co musí a nemusí, aby si svá místečka udrželi. Viď tlačenka do KSČ. Když už jsme u toho, proč by byl návrat pana Babiše z Maroka nežádoucí? To snad plánoval revoluci? Nebo z toho Maroka posílal kuřivo disentu? Já myslím, že na tom pobytě nebylo nic víc, než to, že se protekčnímu člověku na protekčním místě umožnilo, aby se podíval do světa. Taťka pravděpodobně plánoval, že synátor pak nastoupí v jeho stopách. Je zcela jedno zdali podepsal nebo nepodepsal. Jeho původ, osobnosti jeho rodičů a životní zkušenost v dětsví a mládí se na něm dostatečně podepsaly, jako ostatně se ty samé aspekty podepsaly na Vás a na mě.

Mně to stačí, abych ho nevolila ani omylem;-).

4 2
možnosti
JK

J31a74n 22K86o90ň66a94s

25. 9. 2013 15:35

...ženská, co takhle odložit myšlenkové vzorce, co vás vedou k nemyšlení - a použít selskou logiku - a začít třeba přečtením textu znovu. Možná si vzpomenete na případy, kdy děti nešly ve šlépějích rodičů, a dokonce třeba zjistíte, že nemáte pravdu, ale jen zaslepené oči...

1 1
možnosti

Blokovaná osoba znamená, že bylo nutno hlásit některému útvaru SNB, že daná osoba se dostala do hledáčku nektérého jiného útvaru SNB, aby nevznikaly zmatky.

Jinak ale mi vyplývá z toho, co jste z těch materiálů citoval, že pan Babiš sice nebyl placeným agentem, ale tak trochu aktivním spolupracovníkem byl a v jistém smyslu byl ochoten s přislušným útvarem spolupracovat A že ten vázací akti podepsal.

2 1
možnosti
Foto

Jako agitka slušné, chybí jen trocha ironického nadhledu :)

1 2
možnosti
Foto

Karle,

neměl jsem v úmyslu psát "agitku", nýbrž deduktivní analýzu oné kauzy. Šlo mi o to, aby nebyl zbytečně podezírán někdo, komu to nepřísluší. Protože jde o zatraceně vážnou věc, nechtěl jsem ji zlehčovat žádným "ironickým nadhledem". [>-]EU

4 0
možnosti
Foto

No, jste na omylu. Protože praktiky a chování StB znám také velice dobře, mohu Vás ubezpečit, že důvěrník je důvěrník, nikoliv něco jiného, význam slov v této práci je zcela jasný, musí vyznačovat to, co skutečně je. Agent totéž. Jeho složku jsem samozřejmě neviděl, ani mne nijak nezajímá, ale mohu Vás ubezpečit, že pokud tady vyvoláváte dojem, že se vytvářeli různé "mrtvé duše", aby se vytvářela činnost, případně tím "očistit" pana Babiše, tak není nic více zavádějícího. Již jen křížové podepisování mělo zabránit omylům, které se prostě nekonaly. Ve zpravodajské práci musí reálně pasovat všechny kameny, jinak se stavba zhroutí.

Pan Babiš byl mj. čsl. zástupcem v Mezinárodní studentské organizaci, což byla vlivová organizace KGB. Spíše vidím v aktivitě slovenské StB trochu bezradnosti. Šlápli bezděčně někam, kam neměli a tak se to snažili zahrát do autu běžným úředním postupem.

1 0
možnosti
ZK

Z94d67e79n80a 28K96o27č24í

24. 9. 2013 14:08

Víte, Babiše jsem v minulosti znala. Vystupoval vždy férově a nevím o tom, že by on někoho udal - a věřte, že měl dostatek informací, které by StB určitě zajímaly!! 

Bylo by zajímavé, kdyby se našly na jeho aktivní spolupráci nějaké důkazy. Zatím to ale vypadá pouze na to, že  bezpečnost využila jeho zprávy ze služebních cest ( které byly povinné ) k udělání čárek o své vlastní činnosti. ;-)

2 1
možnosti
SN

:-) KONečně jeden rozumný článek! Ale dal jste si s tím práci. Teď ještě kdyby si to přečetl Kalousek a ostatní diskusní okopávači, kteří o těchto vztazích neví zhola nic, ale hlavně, že řvou....pověste ho, ať se houpá !!! R^R^R^

3 1
možnosti
Foto

Milý Stando,

děkuji Vám za pozornost. Babiš bude pro "malé" pravičáky tvrdým oříškem, neboť se prokazetelně k miliardám propracoval. Má důkaz, že něco umí. "Malí" pravičáci se opírají pouze o své vlastní fráze, jejíž naplnění bývá často velmi problematické. Sám Karel Schwarzenberg svůj majetek pouze sdědil. On sám nevytvořil nic. Hodnoty, které právem vlastní, vytvořili však jeho předkové. [>-]EU

4 1
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2408x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.