Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K56a69r11e28l 97C34a25c70h

25. 8. 2014 0:43

Byl bych docela spokojený, kdyby takových Babišů bylo v této republice tolik, aby nemusely dříve naše podniky vlastnit američané, němci či francouzi, aby se dříve naše aerolinky nemusely  prodávat korejcům a Česká spořitelna rakušákům atd atd. Jestli někdo namítne, že Babiš je slovák, tak ten fakt mi nevadí, protože jsem vždy byl vychováván jako čechoslovák a slováka za cizince nepovažuji. Důležité je, že výtěžek z jeho podniků zůstává v republice a nejde ven a nebo do nějakých daňových rájů. Že dává určitou jistotu existence pracovních míst pro desetitisíce našich lidi. Kdo tohle všechno nevidí, je zaslepený odpůrce každého úspěšného podnikatele.

Tím, že se pustil ze zoufalství do politiky, když viděl jakým děsivým způsobem dosavadní politická elita disponovala se státním majetkem systémem "Po nás potopa", uškodil vlastně sám sobě, protože se musel dočasně vzdát řízení svých podniků. Já naopak v něj mám větší důvěru, než v kohokoli jiného. On nemusí za jedno volební období stihnout narejžovat do vlastní kapsy co jde, jako většina politiků, protože má již dost a nemá to tedy zapotřebí. Každý se dá uplatit. Rozdíl je jen v tom, jak veliký ten úplatek musí být. Čím chudší je začínající politik, tím menší úplatek stačí k jeho zkorumpování. Zkorumpovat miliardáře je o hodně těžší.

1 1
možnosti
JR

J87a11n 24R45e56r93a37b78e48k

24. 8. 2014 21:10

A do měsíce bude autor přispívat do Lidovek nebo MF Dnes.

1 0
možnosti
JP

J21a80n 31P36a84v19l29í27k

24. 8. 2014 17:35

Pan Šafr má samozřejmě pravdu. Nevadí, že A. Babiš je miliardářem nebo mediálním magnátem. Vadí, že je politikem, ty tři v jednom se nedají provozovat, aniž by to ohrozilo demokracii.

5 1
možnosti
Foto

fixovat !!slovo fiksovat čeština nezná

0 0
možnosti
HM

Babiš je především populista , pan novinář z reflexu napsal o Babišovi pravdu ..je to moc smutné jak  mu jednodušší a slabodušší část národa tleská  8-o

6 1
možnosti
Foto

Paní Míčková,

   populista je lidový demagog a nikoli úspěšný miliardář. Lidé netleskají populistickému demagogovi, nýbrž úspěšnému podnikateli...[>-]EU

3 6
možnosti
VN

Všem, kteří dosud berou Alberta Nepomuka vážně doporučuju tohle čtení:

http://berwidbuquoy.blog.idnes.cz/c/189044/Prvnimi-ve-vesmiru-Americane-Shepard-a-Grissom.html

A hlavně vcelku bohatou diskusi. O atorově duševním zdraví by už pak nikdo neměl pochybovat.

0 1
možnosti
Foto

Pane Novotný,

nějak vám ten bájný let Gagarina do kosmu leze na mozek. Už se z toho patrně nikdy nevzpamatujete. Kdybych věděl, že Vás to tak psychicky odrovná, tak bych tu reportáž opravdu nepsal. Je to jasné, obsah mého článku vás mentálně dlouhodobě drtí. Musíte se s tím nějak vyrovnat![>-]EU

1 4
možnosti
Foto

Zaměňujete kritické myšlení s destruktivní kritikou. To je jako zaměňovat idee Thomase Jeffersona z Deklarace nezávislosti s kritikou buržoazie v podání Klementa Gottwalda.

2 0
možnosti
Foto

Pane Mládek,

  v žádném případě nedělím kritiku na "pravdivou" nebo "nepravdivou". Základní podstatou kritiky je destrukce hodnot a nikoli jejich uchovávání. Kritizovat dokáže každý hlupák a udělá to rád i zadarmo. Avšak vytvářet hmatatelné hodnoty je naopak velice obtížné, namáhavé, dlohodobé a vyžaduje to často trpělivost anglického buldoga.

 Kritiku nelze zakazovat. To by znamenalo totalitu. Ve většině případů však nevede k úspěchu a často se za ní skrývá pouze selhání a prohra daného jednotlivce...[>-]EU

2 1
možnosti
Foto

Babišů všech druhů, stupňů a dravosti tady je dost. Že nejsou vždy slyšet a vidět, je věc jiná, to skutečnost nemírní. Tedy tu skutečnost, že ti samí, kteří profitovali na minulém režimu, profitují dnes na tomto s ještě menšími ohledy. Jejich vstup do polistopadové ekonomiky vždycky obsahuje nějakou 13. komnatu, kterou lze stěží rozklíčovat, klíče od komnaty mají pravděpodobně jiní. A ti řídí.

5 0
možnosti
Foto

Pane Černý,

  zcela jistě zde není "dost" miliardářů. Takový argument jde určitě mimo jakoukoli realitu. Existují však lidé, kteří se dokázali protlouci a dobře uživit v každém režimu. To nemohou být hlupáci.

 Naopak existují zase jednotlivci, kteří jsou neúspěšní ať je u moci kdo chce. Jedná se o věčné začátečníky, zmatkaře, selhávače - jsou to nadávalové všeho druhu. O takový druh lidi žádná společnost nestojí.

Demokraticko-liberální společnost je ignoruje. V totalitním režimu si však zahrávají se životem! [>-]EU

2 2
možnosti
Foto

On to pan Babiš určitě mysli se státem dobře. Aby mohl zlepšit služby státu, musí zlepšit olupováni produktivnich lidi a správně = dle jeho představ přerozdělovat tento lup. Výsledkem , jako vždy, bude posílení pravomoci státu na ůkor občanských svobod jednotlivců.

10 2
možnosti
Foto

Pane Kšír,

   Babiš to myslí dobře s národem, nikoli se státem. Stát je vždy určitým nepřítelem kapitálu (státní byrokracie). Kapitalista určitě pravomoci státu neposiluje, nýbrž akumulací kapitálu (Karel Marx) je oslabuje. Čím méně státu tím rychlejší obrat kapitálu (cash flow). Rychlostí obratu "cash flow" se určuje kupní síla a tím posléze i míra materiální životní úrovně. [>-]EU

1 3
možnosti
MP

Chran pámbu, jen to ne!;-O

2 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.