Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Spíš otázka Nerudovská.

1 1
možnosti
Foto

No, prosím, někdo se patlá s Benešovmi dekrety a ono to vlastně začalo na Bílé hoře. Proč se nepodvat hlouběji do historie, že? Třeba Oldřich a Božena?! Na posuzování historie jsme my, Češi, kádři. Za to současnost a budoucnost nám tvoří někdo jiný. Literární úlet pana autora mne také udivuje, zvláště mluví-li o sobě jako o politologovi. Že s tím vyrukovala popletná Samková se nedivím, že však argumenty "za každou cenu" používá k útokům na svého neoblíbence člověk se životními zkušenostmi i mimo hranice ČR, kde ví, že takovéto debaty na této úrovni bývají deklasující pro autora nebo pro cíl, mě udivuje podruhé.

2 1
možnosti
Foto

Pane kolego Černý,

řekl bych to asi takto: nikoli "Pravda vítězí!" nýbrž "Pravda vyděsí!"

Již mnoho lidí jsem vyděsil. Vy nejste v žádném případě první;-D[>-]EU!

0 0
možnosti
VN

Alberte Nepomuku

Vaše chorobná nenávist k VK je všeobecně známá. Nemáte ho rád. Ale proč ho sprostě shazujete, zesměnujete, urážíte? Jste trapný. Váš blog čtu jen proto, abych se ujistil, jestli je jeho "autor" schopen napsat ještě větší pitomost, než minule. Většinou se nemýlím.

Do blázince patříte v první řadě vy.

5 4
možnosti
SB

Pane autore, to co jsem napsal, na tom trvám. Váš prapředek byl gauner, protože bojoval na Bílé hoře na straně Ferdinanda II.  Potomkům pobělohorské šlechty nemělo být nic vráceno.

1 2
možnosti
Foto

Pouhé nadávání je kontraproduktivní. Zatím jsem v komentářích nenalezl žádný věcný argument. Jinak bych chtěl podotknout, že náše rodina žije na zámku v Táboře-Měšicích již od roku 1545. Nevím tedy proč mě nekteří popletové chtějí posílat do ciziny. Jde patrně o jakýsi středověký anachronismus.8-o[>-]EU

9 3
možnosti
SB

Co nám to tady říkáte? Myslíte si, že nevíme nic o tom, že Váš dávný předek bojoval na v bělohorské bitvě na straně vrahů, násilníků a zlodějů?

Restutituční zákon měl jasně říci, že potomci pobělohorské šlechty nedostanou nic.

2 8
možnosti
MN

Pane jo, rozjel jste se. Rv

6 5
možnosti
Foto

Paní Neumannová, proč ne takto: R^[>-]EU?

4 2
možnosti

To je míněno ironicky nebo vážně? Fakt nevím...

4 4
možnosti
Foto

Pane Šindelář, to je míněno vědecky. Metoda použité rešerže se nazývá empirická komparativní analýza. :-)[>-]EU

4 1
možnosti
FK

"Chcete-li mě v anketě podpořit" To je fór nového tisíciletí! Takovej udyndanej "majitel zámku", kterej jeho prapředci získali za násilí na této zemi!

3 6
možnosti
Foto

Pane Karlik, jakého se dopustili násilí na naší zemi moji předkové Prokopové z Hejlovce (renesanční tvrz v Táboře-Měšicích 1545) a Votápkové z Ritterswaldu (přestavěná tvrz na barokní zámek v Táboře-Měšicích 1699) ? Já se nechám rád poučit![>-]EU

2 2
možnosti
FK

A já myslím, že autor by měl táhnout, odkud sem přitáhli jeho prapředci. A byl by pokoj! V tom je národ jednotný , až na pár pomýlenců, kteří tu vždycky byli. Na jejich potomkovi je vidět, že to byli jacísi najatí žoldnéři.

3 6
možnosti
SB

Naprostá pravda. Uměli pouze popravovat na Staroměstském náměstí 21. června 1621. Uměli pouze prolévat krev a nic jiného. A ti jejich slavní habsburkové ani neuměli uhájit Evropu před Turky. Leopold I. při obléhání Vídně v roce 1683 utekl do Lince. Nebýt polské armády pod vedením Jana III. Sobieského, tak celí slavní Habsburkové i jejich přisluhovači pustili Turky až do Evropy.

3 2
možnosti
LK

Nic ve zlým, vy byste měl přispívat do komsomol.cz

Britský důstojník! 

Takové ultrabolševické bláboly bych od ctihodného důstojníka určitě neočekával.

5 7
možnosti
Foto

Pane Krejčí, opravdu si myslíte, že kdo bojuje proti křivopáteřnictví, aroganci moci, pokrytecké zlodějně atd. by měl vstoupit do komunistické strany? Pakliže v této souvislosti hovoříte o "ultrabolševických blábolech" nemáte poněkud zvrácený přístup k realitě? ;-€[>-]EU

3 2
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.