Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... poněkud chaotické, neuspořádané, bez myšlenkyRv

0 0
možnosti
Foto

Komu, čemu, Kutuzovovi. Nu, pane autore, už jste mne přestal bavit.

0 0
možnosti
MK

No pokud by EU nesehrála roli užitečného idiota (možná, že i tomu pár místních hlupáků věřilo) USA a nerozpoutala divoký a krvavý mejdán na Majdánu, byl  by na Ukrajině klid. A z Krymu mohla Ukáčka mít příjem z pronájmu.  Putin v žádném případě si nemohl dovolit přenechat Krym Amíkům. Obdobná situace ( opačném gardu) nastala na Kubě, kam chtěl NSCh svého času umístit své jaderné rakety. USA se to tehdy, diplomaticky  řečeno, silně nelíbilo a III.WW byla na spadnutí NSCh naštěstí zavelel  k ústupu. Tak doufejme, že ty "krvelačné jestřáby z Wall streetu" někdo umravní

5 1
možnosti
KD

K80a17r27e52l 38D93u68b

2. 6. 2014 10:17

Krym byl baštou otrokářství. Při nájezdech obávané krymskotatarské jízdy tzv. sklízení stepí, mezi 15. a 18. století, byly odvlečeny a prodány do otroctví v Osmanské říši až 3 miliony lidí, především Ukrajinců, ale také Rusů, Bělorusů a Poláků. V roce 1663 vpadli krymští Tataři se svými tureckými spojenci na Moravu, tehdy bylo uneseno do otroctví na 12 000 lidí.

Takže nějaký soucit s národem krymských Tatarů není zrovna na místě.

4 2
možnosti
VH

Takže ani s národem Americkým, že? A už vůbec ne se Slovany, zejména pak Čechy. Praha byla na přelomu starověku a středověku největším evropským tržištěm otroků.

  Závěr: Jen pitomec soudí staré děje podle současných "morálních" měřítek. Ať se jedná o obchod s otroky, drakonické tresty středověku, postavení žen či vytváření národnostních států po první i druhé světové válce (včetně odsunu Němců).

2 1
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.