Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

No komunisti sovětského typu se k moci v ČR dostali díky Jaltě a Teheránu, kdy nás tzv. Západní velmoci diplomaticky daly Stalinovi. Tady zcela  selhala naše diplomacie (tedy zejména E. Beneš). Pokusy o "Pražské jaro" či 56 v Maďarsku, jak jsem se dozvěděl od svých  přátel ze Sovětského svazu, byly jen mlácením prázdné slámy. V Maďarsku to stálo životy hodně lidí, u nás se to naštěstí obešlo bez krveprolití. Západ to ponechalo v klidu. Prý to bylo takhle dohodnuto.  Dnes jsou komunisté u moci. Co je to EU, kdo je to Barosso. U nás se akorát na komunisty kydá špína, ale jejich praktiky (ty špatné) se od nich běžně přejímají. Stačí jen to kádrování (to v EU ještě nestačili zavést) a teorie, že všichni máme stejné "žaludky" a sociálně slabým se má pomáhat. Zde však komunisti byli na tom lépe, měli termín "lumpenproletariát"

0 0
možnosti

Karma - zajímavá otázka.

1. Moc by toho nesvedli, neboť kapitalistický ekonomický systém soukromého vlastnictví je jim cizí a nemohli by ho změnit.

Státní monopolní komunistický ekonomický systém mohl uživit značně narostlou administrativu a různé zdravotní, či sociální vymoženosti, ale kapitalistický ekonomický systém založený na nižších formách soukromých firem a soukromníků, nemůže, ještě k tomu po totální devastaci hospodářské základny, tyto neproduktivní výdaje v požadovaném rozsahu financovat.

2. Komunisté by museli by zavést silně progresivní zdanění fyzických osob.

3. Za účelem dosažení vyrovnaného rozpočtu, by jim nezbývalo, něž provést značnou redukci státní a veřejné správy, včetně úpravy platových nákladů a podstatně snížit výdaje na zdravotní a sociální zabezpečení.

4. Všechna tato opatření by vyvolala zvýšený počet nezaměstnaných, zvýšenou nespokojenost občanů i značný odpor. 5. Komunisté by ztratili přízeň neproduktivních státních a veřejných pracovníků, což je podstatná část voličů. 5. Komunisté by pomocí referenda občanů, nebo v nejbližších volbách skončili opět v opozici, ale navíc s podstatnou ztrátou svých příznivců a voličů.!!;-)

1 0
možnosti
JC

Myslím, že komunisti nechtějí moc. Teď.

Nemohli by uskutečňovat svůj program, neb jim chybí blízká velmoc, u které by měli zastání. Budovat sociálismus v jedné osamocené malé zemi uprostřed Evropy nejde. 

Ostatně Marx to popisuje jasně. A i události z počátku minulého století to  ukázaly - protože SSSR byl slabý a daleko, neudržela se sovětská republika ani v Bavorsku, ani v Maďarsku. 

Komunisti nejsou blbí, aby tohle nevěděli. A proto třeba ten Filip veřejně psal do Koreje takové hovadiny krátce před volbami - aby voliče odradil a oni nedostali náhodou tolik hlasů, že by museli vládnout a voliči by on nich chtěli uskutečnění jejich programu.

1 0
možnosti
MJ

Jasně a taky jste psal, že Gagarin nebyl prvním člověkem ve vesmíru, ale byl to "skokan" Shepard. :-)

1 1
možnosti
AS

A95d59a43m 18S59t22a47v22a

31. 1. 2014 21:52

"....kdyby se komunisti dostali k moci?": Autore, vy na tom pracujete fest!

0 0
možnosti

Odpoveď na Vaší otázku, nestalo by se v podstatě vůbec, KSČM je dnes obyčejnou  buržoazní stranou, která vůec nesplňuje 21 podmínek Komunistické internacionály. Do Kominterny by ji nevzali.

0 2
možnosti

J64a60n 65Š74u84s69t58e46k

31. 1. 2014 21:06

Dávám ODS tak rok, maximálně dva.:-)

1 0
možnosti

Trpíte fenomenem naivní fifleny. Ještě jedna taková předpověď a máme tu ODS ještě po dalších 100 let. Po říjnové revoluci jedna naivní fiflena baronesa Taube také předvídála, že bolševici vydrží jenom týden. Neduživé dítko, zdravý stařec.

0 2
možnosti
JH

kolik lidí vlastně psalo tento příspěvek

0 1
možnosti

J21a80n 59Š71u21s88t83e70k

31. 1. 2014 20:17

Jak by to dopadlo, kdyby se komunisti dostali k moci?

---------------------------------------------------------------------

Perfektně!!

1) O vítězství komunistů by rozhodla většina v demokratických volbách.

2) Gauneři, zloději, tuneláři a zkorumpovaní politici by seděli na Mírově a společnost by       jim byla vděčná, že konečně poslali ty politické gaunery tam, kam patří.

3)  Cíglerovci, kulovití obratlovci a náš Béďa Marjánko by dál stejně jako doposud                (marně)   strašili  totalitou, ostnatým drátem, Stalinem a dalšími blbostmi, které jim za     25  let natlačili do mozku.  4) Novináři by museli začít psát objektivně, nelhat, nenadržovat pravičákům (v rezervaci)    a začít plnit službu veřejnosti, které už nebudou nic zamlčovat. 5) Ztrojnásobili by se tresty za korupci, podvody, loupežná přepadení a tunelování.    Atd. atd. :-):-)

2 6
možnosti

J78a35n 24Š89u31s35t24e32k

31. 1. 2014 21:05

Cože, dva mínusy fanatiků? A není to málo, Antone Pavloviči? ;-D

0 3
možnosti

J10a55n 58Š21u60s91t71e82k

31. 1. 2014 19:55

Jak by to dopadlo, kdyby se komunisti dostali k moci?

--------------------------------------------------------------------

Perfektně!

1) O tom by rozhodla většina v demokratických volbách, dle ústavy a platných zákonů.

2) Cíglerovci, kulovití obratlovci a náš Béďa Marjánko by dál stejně jako doposud      (marně) strašili totalitou, ostnatým drátem, Stalinem a dalšími blbostmi, které jim za 25  let natlačili do mozku. 

3) Vládla by tady první nezkorumpovaná vláda. 4) Země by se otáčela dál a lidé by se neměli v žádném případě hůře než za posledních sedm let. :-)

0 8
možnosti
JZ

3) Tak tři dny. To je asi nejdelší doba za kterou banky převádí platby. Kdyby vládu jmonovali v pátek večer.

2 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.