Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
S

stedrik

23. 11. 2008 14:56
jako by jste nevěděl,

že právo stojí na ty straně,která má více peněz na ty správné právníky.

P.S. jest-li že v desetistránkové smlouvě stačí změnit jedno nebo dvě slova,a ta smlouva vyzní úplně naopak,tak je určitě něco špatně.To není právo,ale velice dobrý byznys.

0 0
možnosti
KN

CarolinaC

23. 11. 2008 15:56
Re: jako by jste nevěděl,

Dobrý byznys... jak pro koho. Slušný právník z toho právního bordelu má nervy na dranc a žaludeční vředy:-)

0 0
možnosti
VPB

Jadyk

23. 11. 2008 12:06
Přidávám se k pelotonu chválících

A jenom tiše doufám, že je to  o právu jako takovém a vítr nefouká z nějakého restitučního pole..:-P Pohybuji se ve světě anglosaského práva a to, ač bývá vychvalováno, občas také není přiliš férové. Spravedlnost v dnešním světě není soubojem dobra a zla, ale právníků..;-)

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

23. 11. 2008 22:40
Re: Přidávám se k pelotonu chválících

Vítr fouká ze všech polí - tedy i z restitučního.

 I tam napáchala justice mnoho nenapravitelných škod a to v obou případech - ať byl majetek navrácen a nebo nikoli.

Nejsem pro restituce za každou cenu: Kdo ničil majetky jiných (vedení nebo napomáhání při rozpoutání agresivní války), měl by zaplatit tím svým ![>-] 

0 0
možnosti
RK

Tholdrin

23. 11. 2008 11:37
Každé komentář

by v souvislosti s vašimi slovy zněl jako plácání do vody. Karma.

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

23. 11. 2008 9:04
Ano, pane Buquoyi

Brilantní. Karma.

0 0
možnosti
MC

sualk

23. 11. 2008 8:30
Dlouho jsem nečetl tak věcný příspěvek,

který je velmi dobře popsán v tomto článku. Je zde dobře napsáno to co je nepřehlédnutelné v činnosti naší justice a některými výroky před médii , ať už jde například o ombudsmana JUDr. Otakara Motejl, nebo ústavního soudce JUDr. Pavela Rychetského. Především je výstižné a jistě pravdou, že kvalitou a lidskými charaktery osazenstva naše justice neoplývá. K zamyšlení jistě vedou tyto věty autora: "Ve všech resortech vládne průměrnost. Hrůza před osobnostmi je evidentní. Průměrní žádného génia mezi sebou nestrpí." Karma R^[>-]R^

0 0
možnosti
MG

krajánek

23. 11. 2008 3:17
Kontinuita zákonů

a také soudců je celý problém.Ministr pouze přežívá.V případě nových zákonů by museli být noví soudci a tím by se zpozdily privatizace a restituce.A tím by nedošlo k tunelům,komunisti by přišli zkrátka a pana Klause by špinavé peníze musely zajímat.

Pokud jde o justici v jiných zemích,je lepší se ptát přímo tam.

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

23. 11. 2008 22:53
Re: Kontinuita zákonů

Jaképak  "jiné země" !?

Ti kdo jsou v EU, patří k nám.

Nejenže můžeme "strkat nos" do jejich záležitostí, nýbrž je to dokonce i naše povinnost. Evropa patří nám, zrovna tak jako jim.

  Nemůžeme bojovat proti justičnímu státu v ČR a ty ostatní taktně vynechávat. Jde o problém celoevropský - a snad dokonce celosvětový. ;-€[>-]:-( 

0 0
možnosti
EJ

konhEm

23. 11. 2008 2:50
Nesúhlas

Autor prehliadol fakt, že v našich končinách stojí právna tradícia na rímskoprávnych základoch písaného (a priorného) práva. Na rozdiel od anglosaskej tradície, kde je právo tvorené a posteriori - a to, div sa svete, práve sudcami, ktorí majú za úlohu svojou múdrosťou spravodlivo rozhodnúť situáciu, ktorá nastala. U nás jednoducho nie je možné voľné uváženie sudcu, nastala by anarchia, stav mnohokrát horší ako ten, ktorý tu máme dnes. Právna istota by bola na bode mrazu, keď by si nikto nebol istý rozhodnutím súdu, ktorý by chcel rozhodovať "spravodlivo", a nie podľa zákonov. Kritika by mala smerovať inam, a to do sféry legislatívy, ktorá je zodpovedná za to, ak sa podľa zákonov, ktorých je autorkou, dejú príkoria. Konečne, sám právny poriadok má inštitúty, ktoré majú takéto nespravodlivosti naprávať (inštitút dobrých mravov, primeranosti...)

Tento text však nevylučuje diskusiu o neideálnom stave justície.

0 0
možnosti
IK

jjumbik

23. 11. 2008 2:11
nejsem právní expert - mám dotaz

a jaký je váš názor v tomto ohledu na justici v USA?

0 0
možnosti