Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A34l79e94š 25M21e37r67t75a

18. 10. 2015 10:29

Vaše argumenty zní logicky, ale moc se mi nezdá, že západní demokracie jsou tak naivní aby se dopustily takových přešlapů ktaré se staly. Politiku těchto zemí buď musí ovlivňovat vojensko-průmyslový komplex, nebo zde musí být jiné skryté úmysly. Pokud tomu tak není, tak jsou západní demokracie zcela mimo a postupně spějí ke svému zániku.

0 0
možnosti
JM

Se vším vyjadřuji plný souhlas. Ale jednu věc nechápu. Proč se tam občas vynořuje Miloš Zeman? Trošku mi to připomíná občasné zjevení nějaké postavy z absurdního dramatu. Máte rád Ionesca, pane autore?:-)

0 0
možnosti

V94á17c70l58a97v 73Š30o27b27r

17. 10. 2015 23:17

a z čístě praktického hlediska...

To jako Turecku promineme že (jako člen NATO) již 41 let okupuje sever Kypru a odmítá se stáhnout (protože jih Kypru požaduje odsun všech kteří na ostrov přibyli od roku 1974 dál.. (odmítá ty lidi přijmout za své občany, odmítá jim platit penze, zdravotní péči a sociální dávky))

A ještě se jim bude ustupovat v nějaké "nárazníkové zóně" kterou chtějí Turci v Sýrii (jako na potvoru v podstatě jen na Kurdských územích (z toho vzejde maximálně kurdská válka proti turecku)... jednat o ní by se mohlo tradičně v Mnichově...

1 0
možnosti
Foto

Ano, jde samozřejmě o určitou podobnost s Pražským jarem, L.I.Brežněv to vyřešil internacionální pomocí, a Západ, jak se zdá, bude muset učit totéž.

0 1
možnosti
Foto

Pane Macek, už jste zase na houpačce!

Spletl jste si světové strany. Na Syrii neútočí Západ, nýbrž Rusko - i když z pochopitelných důvodů.[>-]EU

1 0
možnosti
PK

Váš nejlepší článek, plný souhlas.R^

1 0
možnosti
JP
Foto

Háfir al-Asad neexistoval. Je tam řada slibných myšlenek. Ale sledujte více Assange, nedávno z něj vypadlo, že USA podporovaly puč v Sýrii už od roku 2006. Když tak Háfize Al-Asada nenáviděly USA už dávno. Považovaly ho za větší hrozbu nežli Kaddáfího. Neupírejte arabským národům právo na demokratizaci. Tunisko to dokázalo. Arabské jaro bylo mnohem komplikovanějším procesem, než jsme schopni tady pochopit. Zajímavé bylo, že spadly parlamentní anebo poloparlamentní systémy, zatímco království a autokracie nikoli.

1 0
možnosti
PK

Právo na demokratizaci je něco jiného než její vývoz. Přitom nejde tak ani o ušlechtilé úmysly jako o vytvoření povolných režimů k USA. Tunisko bylo vždy jiné, velký rozdíl proti sousedům Alžírsku či Libyi. Jinak tábor míru a socialismu také masově vyvážel socialismus se střídavými úspěchy či spíše neúspěchy - pamatuji si jako mladík na Kongo a Lumumbu a Kasawubua atd. Jinak Váš článek o Klausovi v RT R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.