Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

moravaneczech

28. 10. 2010 13:45
Likvidace historických zemí

Něco na tom článku je, ikdyž se asi nemá cenu vyjadřovat k tomu, že opomíjí Slezsko a Moravu které k tomu slepenci připadli. Taky opomíjí moravský národ který jakoby zmizel z dějin evropy a přitom se k moravanství hlásili jak Němci tak i Slované a uváděli svůj obcovací jazyk moravštinu.

Článek dělá s Čechů nebožátka a přitom nejenom že lezli do francouských žoldáckých legií ale že především lezli do prdele kde komu a žadonili o vlastní svrchovanost a to dávno před první světovou.

Československo bylo vzniklé na lži o tom žádná. Slováci nikdy vlastní stát ani zemi do té doby neměli. A tzv. soustátí Koruny české zaniklo se svím tvůrcem Karlem IV. ihned po jeho smrti a formálně bylo snad jen v hlavách Čechů méně však v srdcích Moravanů, kteří na půdě říských sněmů toto spojenectví odmítali.

Proto taky Morava v Československu ihned vypadla ze hry a Slováci? Těm šlo přece o Slovenský štát!

Zjednodušeně řečeno-Československo upekli Pražáci za pomoci Francouzů a Moravského nádeníka.    

0 0
možnosti
JM

horstlee

10. 12. 2008 21:09
Pane!

"Onen podivný spletenec se sestavoval z různých národností a ve skutečnosti neměl žádnou historickou podstatu ani tradici. Prostě se z ničeho nic tady objevil, aby svému obyvatelstvu způsoboval ty nejzrůdnější problémy. "

Tak to jste kapku přestřelil, nezdá se Vám? Říká vám něco pojem Země Koruny české? Přiletěli jsme snad z Marsu? Myslím, že historicky bylo vytvoření Československa nanejvýš logické a správné! Máme se tedy díky Vámi uvedeným "pravdám" jako národ zasebevraždit? Zříci se českého občanství? Máme se stydět, že jsme Češi? Měli jsme prolít tuny krve, aby to všechno bylo "kosher"?

0 0
možnosti
SPK

srbská provincie Kosovo

29. 12. 2008 3:14
Re: Pane!

Ten ko zná Země koruny české a její historii,tak odmítá spojení s horními Uhry a vytvoření umělého slepence Československo.

0 0
možnosti
V

Vratislav

15. 11. 2008 17:51
Ten blázen žije?

Koukaj Pukvoj, já myslel, že jste v tom blázinci zašel:-)

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

15. 11. 2008 23:07
Re: Ten blázen žije?

V blázinci jsem nebyl. Jinak bysme se tam potkali!R^;-D

0 0
možnosti
TN

Topry Nežit

29. 10. 2008 22:54
Jak je to? Aha.

Vítězí pravda vítězů. A co do pravdy, když chlapa nemůžu pověsit.

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

30. 10. 2008 11:08
Re: Jak je to? Aha.

Uznáváte zvrácené hodnoty. Jde spíše o to ve společnosti křesťanské demokracie životy zachraňovat a ne někoho věšet![>-]

0 0
možnosti
ZK

SID09

28. 10. 2008 19:56
Pamětníci tvrdili

Podobný názor už jsem slyšel před 40 lety. Paměti bývalého štábního kapitána byly v příkrém rozporu se vším, co nám sdělovací prostředky servírují od roku 1918 do dnes.   

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

29. 10. 2008 10:32
Re: Pamětníci tvrdili

Vážený pane kolego,

trefil jste se přímo do černého. Mocenská elita si utváří své vlastní legendy, nechává si je potvrzovat erudovanými historiky, sociology a politology. Potom vydává mytologické konkluze za společensko vědeckou pravdu, aby tím legitimovala svou moc. Tvrdí, že "veškerá moc pochází z lidu", aby tím elitáři odvrátili pozornost sami od sebe a lid si nevšiml, že vlastně veškerá moc pochází od nich samotných.

Na tyto protiklady upozorňuje zcela transparentně americký sociolog C. Wright Mills ve své publikaci "The Power Elite" (Mocenská elita): Obyčejný  člověk je zaneprázněn všedními starostmi a je manipulován tiskem tak dokonale, že nemá vůbec ponětí o režimu ve kterém žije, jak tento vlastně vznikl a jak funguje. Mohou mu prostě nabulíkovat cokoliv...;-)!

0 0
možnosti

sorgedoktor

28. 10. 2008 18:47
Když lékaři začnou filosofovat

je to  strašné...Když filosofé začnou léčit, je to katastrofa..Lakonickou interpretací

početní imaginace /praděpodobně sčítání lidu 1921/  autor   vytváří   hypotesu...

  Hypotesu předpokladu opkupace.Dále kritisuje politiku státu vůči menšinám..

Ani já  tomu příliš   nerozumím

0 0
možnosti
TN

Topry Nežit

28. 10. 2008 13:42
Jakýsi Macciusdoktor tu píše:

"Faktem zůstává, že bitvoui na Bílé hoře a popravou českých pánů

21.června 1621 zanikla česká státnost jako taková.V roce 1918 

ustanovením ČSR byla tato státnost obnovena."

To by ovšem platilo jen tehdy, pokud konfiskáty majetku, jež následovaly době pobělohorské, by přešly alespoň opět na stát, ČSR, když nikoli opět na právoplatné dědice. To by bylo v současné době o hodně starostí méně a nedocházelo k dalšímu plundrování majetku státu.

0 0
možnosti
JW

georges

29. 10. 2008 8:53
Re: Jakýsi Macciusdoktor tu píše:

Faktem to není.Žádná státnost,čili Království české,zavedené Karlem IV.nezaniklo.Zaniklo až vznikem první republiky.To jsou jen dodnes papouškované pololži dle Palackého.Čeští stavové byla část české šlechty ,která se spojila s převážně Saskou šlechtou díky stejnému vyznání-protestantismu.Za jejich vlády nevlády byl takový příchod Němců jako nikdy.Jakou měl národnost jejich vojevůdce hrabě Thurn?Nežblept ani slovo česky.Zato střílel Habsburkovi do oken.Kdo byli ti dle TGM moravští hrdinní vojáci na Bílé hoře?Sasíci.Kdo se jediný tam taktéž bil?Hrabata z Arnstadtu.Kam utekli stavové s rodinami a služebnictvem?Pirna,Drážďany,Berlín.Poprava 21  českých pánů?7 bylo němců,jeden maďar-Jesenius.A Pozemková reforma při níž přišla šlechta o velkou část nemovitostí Vám nic neříká?

0 0
možnosti

sorgedoktor

28. 10. 2008 8:49
Pehavecm , cotradictio in adjecto

Faktem zůstává, že bitvoui na Bílé hoře a popravou českých pánů 21.června 1621 zanikla česká státnost jako taková.V roce 1918  ustanovením ČSR byla tato státnost obnovena.

   Já tady   nechápu, co tady mluvíte o překrucování faktů???To  jako   Umschulung  v   Říši, Ehrenverhafter  v Říši to také byl zcela zvláštní obsah slov.Když tam někdo z rodiny žil, těžko bude číst Vaše řádky

0 0
možnosti
TN

Topry Nežit

28. 10. 2008 13:17
Re: Pehavecm , cotradictio in adjecto

Mohu Vás požádat o laskavost? Spočítejte si, kolikrát jste na tomto blogu prezentoval svoji mimořádnou inteligenci a vědomosti. Jste skutečně mimořádný génius a vševěd. Blahopřeji.

0 0
možnosti
P

pehavecm

28. 10. 2008 7:03
vlastní gól

To se ti povedlo. Přesně tohle dělají zastánci československé myšlenky již 90 let (dnes je to přesně!). Tři centimetry nad touto diskusí je napsáno: "Úterý, 28. října 2008. Den vzniku samostatného československého státu". Takže vy oslavujete v tento den obnovení české státnosti?  Tak se čiňte. Pamatuji se, jak nám celá desetiletí bylo vtloukáno do hlavy, že 28. 10. 1918 vznikla (První) Českosl. republika. Za socialismu se titulovala jako "ta zlá buržoasní" republika, po sametové r. to byla naopak ta dobrá, masarykovská vzorná republika, "ostrov svobody a demokracie". Když jsem si konečně na vlastní oči přečetl zákon č. 11/1918 Sb. z. a n., zjistil jsem, že tehdy žádná čsl. republika nevznikla. Dnes tedy bychom měli oslavovat leda 90 let překrucování faktů, zamlčování skutečnosti a trapné hry na českou státnost. Co vlastně máme oslavovat, když se tady za necelých 90 let vystřídalo 8 republik?    

0 0
možnosti
S

StumedlazOltecu

27. 10. 2008 22:11
Autorovi:Oslavujeme obnovení české

státnosti.Ne   vznik státu, který neexistuje..

0 0
možnosti