Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Tomáš Jasný

1. 8. 2011 23:19
Díky za skvělé články, pane autore

Moc zajímavé informace. Jestli byla naše země v letech 1918 - 1945 takový bordel na kolečkách, kdy tehdejší "elity" sestávaly převážně z práskačů, alkoholiků, kurev a křiváckých zbohatlíků, tak se nedivím, že naprostá většina tehdejší populace byla znechucená takovou verzí kapitalismu a volily komunisty, kteří se jako jediní vymezovali proti takové prohnilosti, kterou reprezentovala první republika.

Doteď jsem pořád nechápal, co tolik milionů lidí přimělo volit KSČ.

0 0
možnosti

komunista a nácek jedno jest

5. 8. 2011 23:56
Re: Díky za skvělé články, pane autore

...jasně, v čele se syfilitikem Klementem Gottwaldem... Rv

1 0
možnosti
B

BobSenklar

21. 7. 2011 17:07
Takový dotaz,

to se Heydrich scházel s Josefou Huliciusovou v záhrobí? Jedna totiž zemřela v roce 1929 a druhá v roce 1937. Můžete mi sdělit, jak se jmenoval bratr Věry Svobodové, který  podle Vás údajně sloužil u 110.squadrony? O RAF mám nějaké informace a znalosti, ale u 110 sq, žádný Čech totiž nesloužil. Těším se na Vaši odpověď, pane Kopecký.

1 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

22. 7. 2011 1:16
Re: Takový dotaz,

Jak již jsem v reakci k Vašemu méněcenému komentáři dole uvedl, "Kopecký" se nejmenuji a dovoluji si zdvořile Vás oslovit pane Vylízanec, protože se tak určitě rovněž nejmenujete. O nějaké Josefě Huliciusové zemřelé v roce 1929 a 1937 nic nevím - asi se jedná o Váš výmysl. Kde ty dámy měly zemřít?

   Váš žvást, že u 110 Sq. RAF žádný Čech nesloužil je až extrémě slabomyslný. 110 Sq RAF byla jenom československá a proto tam mimo Čechů a Slováků nikdo jiný sloužit nemohl (110. Czechoslovak squadron RAF). Jejich heslem bylo "We fight for Rebild " (Bojujeme za znovu obnovení ČSR). Obstarejte si seznam čs. letců u 110 Sq RAF a najdete tam i mého strýce. Protože to byl bratr Věry Svobodové, tak se deduktivně jmenoval také Svoboda. Nechodil jste náhodou do pomocné školy, když nepříjdete ani na tak jednoduché souvislosti? To je opravdu vyložená tragédie! ;-(

0 0
možnosti
VS

Astaroth

20. 7. 2011 21:25
vidite soudruzi!

Tady vidite, co se za toho zhyraleho kapitalismu delo!

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

22. 7. 2011 1:22
Re: vidite soudruzi!

To, co se dělo za kapitalismu, dělo se i za socialismu, neboť člověk zůstává člověkem bez ohledu na změnu režimů. Rozdíl je pouze v tom, že za kapitalismu se o tom mohlo mluvit a psát. Za socialismu to bylo zakázáno. [>-]EU

1 0
možnosti
P

Pišišmík

12. 7. 2011 23:50
Musíte být rozhodně

daleko starší než vypadáte. Nikdo nedokáže zblbnout tak rychle.

3 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

16. 7. 2011 1:32
Re: Musíte být rozhodně

O rychlém blbnutí z mé strany mi není zatím nic známo. Ale mám pochybnosti o vašem duševním zdraví! Přečtěte si svojí větičku ještě jednou. Je prázdná jako slupka od vlašského ořechu![>-]EU

0 0
možnosti

rezjirrezjir

12. 7. 2011 19:15
Vážený pane

jistou pochybnost bych si dovolil vznést. Dejme tomu, že M. Horáková dělala to, co popisujete. Proč potom toho nebylo použito nic v tom procesu se záškodnickým centrem Horáková a spol. Četl jsem snad vše, co bylo zveřejněno. A nikde ani náznak jsem nenašel toho, co tvrdíte. Že by nikdo nikdo tuto kartu nevytáhl, nebo nebyl v pokušení ji vytáhnout, to bych se divil. Od počátku od popravy Horákové ti komunisté byli pod tlakem, co to provedli. Že by Einsteinovi a Rooseweltové nikdy nebyli v pokušení vmést do tváře, koho že se to zastávají?

A také je na místě se ptát, zda už v r. 1940 lze postavu E. Moravce vnímat tak, jak jej vnímáme dnes, tedy jako symbol kolaborace?

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

16. 7. 2011 1:58
Re: Vážený pane

Nevím konkrétně, co máte na mysli. Proces proti JUDr. Miladě Horákové byl politický a nikoli sexuální. Bylo nutné se držet ideologických hledisek, jinak by celý komplot ztrácel na věrohodnosti. Být lesbičkou nebylo trestné a i kdyby bylo, takováto skutková podstata nemá politicko-ideologický back ground.

   Pakliže jste četl vše, co bylo zveřejněno, tak musíte vědět, že v případě obžalované šlo o to jí prokázat trestné činy vyzvědačství a tím vlastizrady. Nešlo ani tak o její politické smyšlení, neboť byla členkou strany, která legálně existovala dál celou dobu totality až do dnešních dnů. Po únoru 1948 zastávala dost významné pozice v komunistické ČSR, měla přístup k důvěrným dokumentům a pokoušela se vstoupit do KSČ. Nikoli však z přesvědčení, nýbrž z možnosti dalšího rozšíření výzvědných aktivit. Její manžel členem KSČ byl. Oba spolupracovali se zastupitelskými úřady USA a Velké Británie, kam dodávali zprávy pro západní rozvědky. Šlo tedy o klasickou špionáž.

0 0
možnosti
HS

soukenikova

11. 7. 2011 23:40
Naprostý nesmysl a zoufalé pominutí mysli autora

Snůška nesmyslných plků, nechápu, za jakým účelem zveřejněných na tomto webu. Naprostý nesmysl. Autor je naprosto mimo a věřit tomu mohou snad jen úplní neznalci historie, fakt a základních souvislostí. Je mi z Vás nanic. Hodno bulváru nejhrubšího zrna.

1 0
možnosti
X

xychteen

11. 7. 2011 23:57
Re: Naprostý nesmysl a zoufalé pominutí mysli autora

Nu, já už jsem se vyjádřil o něco níž, že je to pěkně drsný :-) ale úplně ve všem autor mimo není. Aniž bych se chtěl jakkoliv dotknout památky doktorky Horákové, je například faktem (aspoň doufám :-)), že byla zatčena v roce 1940 - a ŽNR fungovala (byť hodně přiškrceně) do roku 1942. Souvislosti z toho žádné nevyvozuju, protože mne to nikdy moc nezajímalo - jo, kdyby byla třeba řeč o vojenských operacích WWII, to bych měl kam sáhnout :-)

0 0
možnosti
D

dampfer

11. 7. 2011 23:18
Prosím

dotaz na autora--- není toto vrcholně zajímavé téma-- zpracováno v nějakém románu,.. velmi rád bych to koupil!! Děkuji za radu.

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

12. 7. 2011 12:23
Re: Prosím

Vážený pane Dampfer,

   nejde o žádnou románovou předlohu. Zde bych použil citátu Františka Strašlipky (skutečný sluha nadporučíka Lukáše. Hašek jej použil jako předobraz "dobrého vojáka Švejka"): "Život člověka je tak složitý, že o tom lidstvo nemá nejmenší ponětí!"

   Život JUDr. Milady Horákové je značně složitý, neprůhledný a mystifikován "hrdinským eposem". Můj strýc, šéf čs. civilního letectví (1929-38) s ní byl v Národně socialistické straně. Znal jí velice dobře. Podle svědectví jeho bratra (mého dědečka) prohlásil o ní toto: "Naprosto bezohledná kariéristka. Je ochotna jít s kýmkoliv a dělat cokoliv pro toho, kdo jí zajistí raketový společenský vzestup!"

   Dobře, můžete říci, to jste neslyšel od svého prastrýce (ostatně, emigroval do USA, když vám byly dva roky), ale od svého dědečka, tedy jeho bratra. Jde tím pádem o informaci z "druhé ruky ". Ano, máte pravdu. To mě ovšem nebrání v tom, abych jí citoval - a proč bych neměl mému dědečkovi důvěřovat?

0 0
možnosti
X

xychteen

11. 7. 2011 23:00
Tak to je hodně drsný...

...a těch jmen všude...

:-)

1 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

12. 7. 2011 12:26
Re: Tak to je hodně drsný...

Jistě, jména jsou tady od toho, aby se citovali. Je nutné vědět, kdo to je a co říkal.[>-]EU

0 0
možnosti
B

BobSenklar

11. 7. 2011 22:41
Aha, inspirace

obstarožním filmem Salón Kitty. A v Rusku měl Stalin Amursko bajkalskij balalajkovij ansambl a tam se ožíral se Žeňou Bičevskou a Zojou Kosmoděmjanskou, z čehož vznikla Marie Kabrhelová. Počáteční písmena souboru převzala zase v 70. letech švédská skupina ABBA.

Ale pár drobností Vám tam sice chybí, ale to ještě dopíšete.

2 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

12. 7. 2011 12:28
Re: Aha, inspirace

Zdá se, že blábolíte z cesty. Neměl byste pít alkohol, kyž Vám to nesvědčí! [>-]EU

0 0
možnosti
E

eifeltor

11. 7. 2011 22:41
JUDr. Milada Horáková

Vážený pane, Vašimi příspěvky pošlapáváte památku čestných lidí jako byla paní doktorka Horáková - jedna z nejstatečnějších osobností našich novodobých dějin. Takové "bulvární" pojetí dějin je hodno plátků, jako byl kdysi v 90. letech jistý Špígl (nejsem si zcela jist tím názvem), dnes by to snad neotiskl ani Blesk, Zvlášť smutné mi to příjde v dnešní době, kdy mládež o našich dějinách, zvlášť novodobých, ví tak zoufale málo. Apropo, pokud je Vaše jméno autentické a nejde o nějakou mystifikaci, nepatřili Vaši předkové k pobělohorským zbohatlíkům?

1 0
možnosti
X

xychteen

11. 7. 2011 23:17
Jen poznámka -statečnost...

...se vždycky pozná "až tam". To není nic proti nikomu a ničemu, jen konstatování. Osobně mám vždycky divný pocit, když je někdo prezentován jako "nejstatečnější"... zvlášť když jsem to o pár lidech poslouchal desítky let a pak se ukázalo, že to možná bylo jinak.

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 18,66
  • Průměrná čtenost 2454x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.