Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

Poconos

27. 10. 2010 4:02
Fuj to je odporny praseci ksicht tenhle Nepomuk.

8-oRv

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

5. 2. 2011 22:21
Re: Fuj to je odporny praseci ksicht tenhle Nepomuk.

   Člověk nemusí být krásný. Hlavní věc je, že mu to myslí. Hlavní je rovněž slušnost. Myslím, že ve vašem případě vám toto vše schází. :-(Rv!

0 0
možnosti
TK

osvetitel

28. 11. 2009 1:02
Pomnik jako takovej snad ani nebyl problem

jako spis ty bludy nebo dezinformace ktere se kolem nej sirili ! Soveti meli velky podil na padu Hitlerovskeho Nemecka a tudis se zaslouzili at primo nebo neprimo i o svobodu Cechoslovaku, zrovnatak jako Americane a spojenci, bez kterych by totalni vyhra a osvobozeni Evropy nebylo mozne !Pomnik nebylo podle meho nazoru potreba bourat, spis  bylo zapotrebi onem netvrdit nejake bludy !!

0 0
možnosti
TK

osvetitel

28. 11. 2009 11:28
Re: Pomnik jako takovej snad ani nebyl problem

Ps. Tak me jeste napadlo ze  potom co Soveti Cechoslovakum provedli in 1968, chapu ze na takove symboly Sovetskych tanku , nebyl potom nikdo( nebo vetsina)  v CR zvedav.;-)

0 0
možnosti
V

Vratislav

24. 11. 2009 7:37
Chudák Kopeckej

Zase za blba. RvRv

Už si dejte Kopeckej- Buquoy pauzu.

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

27. 11. 2009 23:38
Re: Chudák Kopeckej

   Co, kdyby jste si dal pauzu Vy?

   Na rozdíl ode mne nemáte - mimo hulvátských výrazů - nic kloudného, co byste sdělil národu. Myslím si, že Váš vypumpovaný mozek nikoho nezajímá. Drzost je hlupákův denní chléb. Krmíte se jím plnými doušky! [>-]EU

0 0
možnosti
TK

osvetitel

7. 11. 2009 19:03
Yea, nebyt Vlasovcu tak to mohlo byt ruzne

protoze Soveti se opozdili , a nebo se to povstani dalo do pohybu predcasne. Ale je mozne zese Soveti opozdili tim , jak z dalky pozorovali jak se rezou Polaci s Nemcema !:-)) Benes byl OK pro Cechy jako Slovan , a zaslouzil se hodne o CSR. Bohuzel diky te Frankosovetske zrade ktere asistovali i Britove a , sudetacke vlastizrade, se z Benese i s Masaryka stali behem valky Stalinovi vazalove! Navic jeste pred koncem valky byl veskery bezpecnostni aparat CSR v rukach pro Stalinovych komunistu prez to Slovenske povstani , a Soveti byli v Cechach v te dobe velice popularni . Prezto byl v te Jalte domluven vliv 50 : 50, nezli se sami Cechoslovaci vrhli do naruce Stalina a volili komunisty z poloviny dobrovolne. Benes nijak neburcoval a pouze doufal zeto se Stalinem nejak ukouli , a nechal dosadit do vsech klicovych pozic v CSR po valce komunisty. Potom nasledovala ta fraska s tou demisi tech socialnich demokratu , ve ktere sehral svou roly i J. Masaryk , ktery potom bud vypadnul s okna a neb

0 0
možnosti
TK

osvetitel

7. 11. 2009 19:16
Re: Yea, nebyt Vlasovcu tak to mohlo byt ruzne

nebo z nej byl vystrcen ! Tak se nezapomente porad vymlouvat na Jaltu a hrat si na obet Amiku ceskoslovensti bambulove . Byl to Churchill kterej Stalinovi na papir napsal kolik kde bude mit SSSR vlivu , a to zese v CSR zmenil ten vliv na 100% pro sovetsky, je vina Cechoslovaku !! Byla to Ceskoslovenska delegace v cele se Smrkovskym, ktera sla Amikum zabranit v tom, kdyby nahodou "P" napadlo necekat na Sovety a jit Praze na pomoc !:-)) A kdyz tak elegantne slozili socialni demokrate sve funkce k noham komunistu , a L.Svoboda rekl Benesovi ze armada nepujde proti lidu, tak bylo vymalovano !! Ale ty pohadky otom jak byli Cechoslovaci obetovani Stalinovi diky USA , se lepe poslouchaji , DA??:-)))

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

7. 11. 2009 13:59
Komentářům budíž sláva!

   Můj příspěvek vzbudil vlnu protichůdných komentářů a to je dobře. Jsem za všechny komentáře vděčen a děkuji touto cestou každému - i těm, co mi nemohou přijít na jméno. Ovšem i to patří k demokracii a je to tak správné.

   Moji kritici by se však měli příště pokusit své nadávky nějak více kultivovat, jinak nemám nic proti tomu, když mi někdo nadává - pakliže nadávky mají civilizovanou úroveň.

   Přátelé i nepřátelé, budeme se s tím muset bohužel smířit - Jan Masaryk byl notorický alkoholik a  prosovětský patolízal ! Mne samotného to velice mrzí, ale je nutné pohledět historické pravdě do očí.

   Na všechny komentáře postupně odpovím a prosím vás velice zdvořile o nutnou trpělivost.   [>-]EUR^

0 0
možnosti
NV

Nejjasnější Velkokritik

7. 11. 2009 11:56
Co se týče typu tanku - bludy

Nechci polemizovat o pomníku jako takovém, autor ale píše bludy. Tank č. 23 na smíchově byl typu IS-2M a nikoliv T-44, což je zcela zřejmé z pohledu na podvozek:

T-44: http://cs.wikipedia.org/wiki/T-44

IS-2: http://cs.wikipedia.org/wiki/IS-2

Tank č. 23 ze Smíchova: http://cs.wikipedia.org/wiki/Tank_%C4%8D%C3%ADslo_23

Taky není pravda, že byl přivezen z Budapešti, byl přivezen z Drážďan, kde měli Rusové základnu pro doplňování techniky, byl zcela nový (z výroby) a na  podstavec najel vlastní silou po dřevěné rampě, která je vidět zde: http://www.praha.eu/public/a2/69/85/88749_23137_a_dejiny_tank_Kinskych_45_48_historie_004.jpg . Mimochodem existují z toho i filmové záběry tehdejšího týdeníku.

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

7. 11. 2009 14:23
Re: Co se týče typu tanku - bludy

Nejjasnější Velkokritiku,

   tank byl T-44 jak o tom hovoří dokumentace GPU, Archiv Sovětskaja Rosia, Praga, Numer 1945/ T 44/23. Inostranskie dela, Moskva - VZ (opis MI-6, British Army, Berlin West, RHQ - Prague 45). Odtajněno britskou zpravodajskou službou 05.01. 1991.

   Co se týče ruské zpravodajské služby - tajné do dneška! Možná by o tom mohl něco bližšího vědět Václav Klaus - ten s nimi údajně udržuje ty nejvřelejší vztahy.

 Jinak jste pilný člověk, jak je vidět. Neměl jste někdy pochybnost, že snímky mohou být pro veřejnost manipulovány? Pakliže jste takovým "velkokritikem", jak uvádíte, tak určitě víte o tom, že za komunismu se tak dělo takřka každý den. Jinak IS-2M je značka vojenské distribuce pro T-44. Asi jste nikdy nebyl vojákem.[>-]EU 

0 0
možnosti

originalni_demokrat

7. 11. 2009 9:22
Jen tak dál

Píšete nějak málo, což je škoda.

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

7. 11. 2009 14:40
Re: Jen tak dál

   Děkuji za upozornění. Budu s tím muset něco udělat. Jenomže, já vždycky píšu tehdy, když mě něco napadá, na rozdíl od grafomanů, obtěžujících čtenářskou obec nic neříkajícími nudnými příspěvky, které vůbec neřeší naše problémy a neposouvají nás ani o milimetr vpřed.

   Když budu psát dennodenně nějakou hovadinu, lidé to nebudou číst. Nebude jim to napomáhat k přemýšlení a bez přemýšlení nic dobrého nevznikne. Mozek je třeba trénovat. Jakmile jim nedám podnět k uvažování, ztratí zájem. Na to by měl každý autor dbát: Nepíši pro sebe, abych se "vykecával" (grafoman). Píši proto, abych zaujal problematikou týkajíci se nás všech a pomáhal nalézat řešení. R^V[>-] 

0 0
možnosti
JH

nibor

7. 11. 2009 8:22
drby

obzvláště ta hláška o "milencích Hany Benešové", ta byla hodně ubohá. Benešovi se oprávněně i neoprávněně  vyčítá lecos, ale jeho manželství bylo vyjímečně šťastné a harmonické. Jeho manželka ho přežila o čtvrtstoletí a pamětníci shodně uvádějí, že se v okolí těšila trvalé úctě.

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

7. 11. 2009 15:02
Re: drby

O historickém faktu nelze uvažovat v kategoriích "drb" nebo "nedrb". Buď  to tak bylo a nebo nebylo. Pakliže tomu  tak bylo, nelze na tom nic měnit.

   Naše neustálé sklony k tomu, vidět  osobnosti našich dějin v lepším světle než ve skutečnosti  byly, hraničí již skoro s chorobností. Jde o jev národně-patologický, blokující jakýkoliv objektivní průzkum. Setkávám se s tím osobně na každém kroku.

   Můj prastrýc, ministr čs. civilního letectví (1929-38), byl sám v letech 1927-38 milencem paní Hany Benešové a bez jejího vlivu by tak vysokého vládního postavení patrně vůbec nedosáhl. To se "šťastným manželstvím" manželů Benešových nemá co do činění. Pojem tzv. "šťastného manželství" je pojmem širokých mas průměrných lidí. Ve vysokých politických a hospodářských kruzích nemá význam. Tam se jedná z 99% o manželství "účelová". Tzn. - vše je dovoleno, co zvýší moc, bohatství a sociální stabilitu daného subjektu. 

0 0
možnosti
PH

petrph

7. 11. 2009 6:37
jenže v legendě zůstalo pravdivé jádro

Prahu osvobodily ruské tanky, zatímco Američané seděli v Plzni, protože si s Rusy rozdělili oblasti vlivu v Evropě. Tím že budeme machrovat údaji iako nešlo o typ xx, ale typ yy, na tom nic nezměníme.

0 0
možnosti
MP

admiral666

7. 11. 2009 10:07
Re: jenže v legendě zůstalo pravdivé jádro

Me vic pobavilo, jak prvni rusky tank, velkepe prijedvsi do prahy se promenil ve srot po zasahu nemeckeho samohybneho dela ;-D

0 0
možnosti
M

maxas

7. 11. 2009 6:34
Při svém "rovnání" historie,

jste opoměl dodat, že pan Masaryk kromě pijáctví byl i "magor" po matce, jak sám o sobě někdy říkával, a líp na tom nebyla celá jeho rodina, což také někdy tvrdil.

Pokud se tanku týče nějak vám asi uniklo, že technické parametry nějakého pomníku jsou důležité možná pro vás, ale nemyslím, že zajímají ještě někoho dalšího.Jsou naprosto bez významu. Tank symbolizoval a připomínal oněch 140 tisíc padlých při osvobozování ČSR. Jeho nátěr na růžovo byla zhovadilost a zneuctění památky mrtvých. Nápad blbečka, který už neví jak se proslavit, když "vytvořit " umí tak akorád entropu. Pan Ruml a spol. na tom nejsou o nic lépe. Je to ovšem jejich hanba.

Jinak ještě pro vaši informaci : kůň sochy sv. Václava nemá srdce ani želudek, když vám tolik vadí, že tank byl bez motoru. Tak s tím hleďte něco udělat, takový podvod přece nelze strpět. 

0 0
možnosti
JB

Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy

7. 11. 2009 21:09
Re: Při svém "rovnání" historie,

   On v opilosti toho na sebe Honza Masaryk říkal ještě daleko více než uvádíte. Jenomže, kdybych měl psát o všech jeho negativních stránkách, tak by to vyšlo na knihu o 350 stránkách.

   Poněkud jste si to zpletl. O koni sv. Václava nikdo nikdy netvrdil, že jako první kůň v dějinách světa přicválal na Václavské náměstí. Takovou drzost zatím nikdo neprojevil. Se sovětským tankem čís. "23" na Smíchově to bylo ovšem právě naopak. Ta drzost lhát zde byla a je patrná dodnes.

   Mimo jiné, Václavské náměstí se jmenuje po sv. Václavovi a nikoli po jeho koni, pakliže jste si toho doposud nevšiml. 8-o[>-]EU

0 0
možnosti
  • Počet článků 349
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2409x
Dr.Dr. Jan Berwid-Buquoy, docent rer.pol. Absolvent Freie Universität Berlin (Záp. Berlín). Viceprezident České atlantické komise (ČAKO) a předseda Sekce osvěty a zpravodajství. Plukovník ČAKO..  Majitel barokního zámku v Táboře-Měšicích.