Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wendolene

11. 7. 2008 19:59
Pro TUUBEEN

Pani Tuubeen, mohla byste mi prosim napsat na muj email? Ja jsem vam zkousela poslat email na ten mail, ktery mate u vaseho nicku a vratilo se mi to, ze to neni funkci,at napisu na vas osobni email. Jenze ja ho neznam. Muzete mi prosim napsat, pokud jste ta manzelka.bloguje.cz??? Chtela bych vam napsat neco mimo diskusi ( ne nic negativniho, nebojte). Muj email je wendolene@seznam.cz

Dekuji mockrat.;-D

0 0
možnosti
AF

Andri

10. 7. 2008 15:21
ach jo...

hrozny pripady krutosti, ze ano? a co myslite, ze se s tema zviratama stane? budou potrestani...narozdil od toho, co se deje v muslimskem svete 8-o

0 0
možnosti
T

theofil.bentley

9. 7. 2008 22:25
Asi jsem si to spatne prebral, ale...

pripadam si od Vas autorko ponekud ublizeny: snazite se nas presvedcit, ze jsme omezeni a nesnasenlivy hlupaci, mame-li z muslimu obavy i pres vsechny znepokojive zpravy, ktere kazdy den slysime. Mozna je mnoho z techto zprav notne aromatizovano a pribarveno hochy z medii, ale to podstatne je zjevne: Zpusob zivota a fungovani spolecnosti v zemich, kde je islam vetsinove nabozenstvi, je pro vetsinu Cechu (evropanu, chcete-li) jednoduse neprijatelny. Zatim se mi zadneho prikori nedeje a svuj ateismus :-) a svoje presvedceni nemusim nijak skryvat, pokud by ale na chod nasi spolecnosti melo vliv vetsi mnozstvi vasich souvercu, obavam se ze situace by se ponekud zmenila. Je spatne, ze chci zachovat kulturni vzorce na ktere jsem zvykly a mam rad a chci je zachovat i pro svoje deti? Jen pro vyjasneni: opravdu me netrapi tech par ceskych konvertitek a jejich manzelu.. :-)

0 0
možnosti
AY

proctonejde

10. 7. 2008 11:31
Re: Asi jsem si to spatne prebral, ale...

nemyslim si ze se vas autorka snazi presvedcit..... rekla bych ze se spatne ptate...... porad dokola resite jen to co provadeji ostatni muslimove z jinych zemi, ale na nazory ceskych muslimu tedy tech co ziji s vami v CR se nejak neptate...... a mozna to je to hlavni co vas zajima:-)

0 0
možnosti
MV

wostrey

9. 7. 2008 14:13
Vic takovych fextu!!!

cim vice bude takovych lidi, tim drive se podari vymytit tri nejhorsi dogmata, ktera kdy na Zemi vznikla.[>-] Drzte se!

0 0
možnosti
W

Wendolene

8. 7. 2008 21:14
Drahe "sestricky" ve stanu

Nemuzete si vymenit mail nebo skype a plkat tam o tom uzasnem prorokovi?

0 0
možnosti
A

aisha

8. 7. 2008 21:16
Re: Drahe "sestricky" ve stanu

díky za radu, přišly jsme na to i bez vás a dříve;-)

0 0
možnosti
F

fext

8. 7. 2008 15:35
Sestřičky, Mohamed (NMBZP) pravil:

4.34 "Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými, a proto, že muži dávají z majetků svých (ženám). A ctnostné ženy jsou pokorně oddány a střeží skryté kvůli tomu, co Bůh nařídil střežit. A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je! Jestliže vás jsou však poslušny, nevyhledávejte proti nim důvody! A Bůh věru je vznešený, veliký."

Já vím, já vím, je to vytržený z kontextu, chyba překladu, bez hadýsů to nedává smysl, bez tafsírů to nedává smysl, blablabla, jo a je to k vidění zde:

http://www.islamweb.cz/koran/

Doporučuju všem - čtěte Korán, a udělejte si vlastní názor.

0 0
možnosti
F

fext

8. 7. 2008 15:42
Re: Sestřičky, Mohamed (NMBZP) pravil:

Váš komentář k tomu v článku:

"Sám za sebe mluví o fakt, že prorok své manželky nemlátil a správný muslim by se měl snažit Proroka následovat. "

To je dojemný. Jedinej problém této klausule, ze které sexismus ne že kape, ale přímo pod tlakem tryská, je teda v tom mlácení? I kdyby to mlácení provozoval dle známého hadýsu párátkem na zuby, (a to není jistý, že si z něj Mohamed nedělal šašky), stejně je to otevřená deklarace naprosté submise ženy.

A dík za tu frázi, že správný muslim má napodobovat Mohameda. Přečtěte si lidi jeho životopis (oficiální životopis od Ibn Isháka) a zjistíte, jaký že příklad to má muslim následovat. Znásilnění mučení, vraždy, svatba s šestiletou, masturbace o její stehna do její první menstruace v devíti, pak plnohodnotný sex.

Milá Ajšo, tohle je hodně temný středověk, kam nás vede Mohamedův příklad.

0 0
možnosti
A

aisha

8. 7. 2008 11:41
Setřičky děkuju

za pomoc v diskuzi, a nezapomeňte¨číst a odpovídat na diskuze jen jako ležící ve vaně:-P (Samira a Tuubeen ví ;-))

salam, mějte se krásně

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

8. 7. 2008 13:26
Re: Setřičky děkuju

Tak, a touto otevřeně erotickou výzvou jsi teď definitivně zmátla všechny diskutující, kteří netušili, že "pravá muslimka" diskutuje pouze a jedině z vany... ;-D

0 0
možnosti
J

jarka

8. 7. 2008 11:37
Aisha

A dovoluje Vám vůbec Vaše náboženství takto volně diskutovat na internetu i s muži na různá témata, včetně obřízky, sexu apod. ? Měla byste se zamyslet, jestli náhodou svým diskutováním nepácháte hřích...

0 0
možnosti
A

aisha

8. 7. 2008 11:43
Re: Aisha

a zakazuje nám to snad? Ono to zrovna o nijak velkém pokušení v diskuzích nebývá :-))

0 0
možnosti
DD

blondynka111

8. 7. 2008 11:13
pani tubeen

je nejaky brouk pytlik?? Vsechno vi, vsechno zna...............;-D

0 0
možnosti
AY

proctonejde

8. 7. 2008 12:37
Re: pani tubeen

no kdyz ty otazky jsou porad dokola a nıc novyho tak proc by to nevedela.......

0 0
možnosti
F

fext

8. 7. 2008 10:15
obřízka a další radosti

Obřízka u žen se pouze doporučuje v některých hadýsech, ale osobně bych měl proti islámu a postavení žen v něm jiné námitky:

1. otevřený sexismus. Manžel je ten, kdo má pravdu a rozhoduje, zda ženu potrestat (byť jen symbolicky), kdy a kde se souloží (k tomu žena nemá, co dodat, musí poslechnout), a konečně žena musí být zahalena, zatímco muž nikoli. Ano, podobně to bylo v minuosti i dnes. Ale to je minulost a my žijeme v současnosti. Nepřeji si, aby to kdokoli oživoval pod záminkou, že mu to přikázal nějaký Alláh.

Dále, mnozí, se slečnou či paní Ajšou v čele ro prohlásí za zdravý vztah mezi mužem a ženou. Nic proti tomu, nechť si to v soukromí každý zařídí, jak chce. Ale - a na tom trvám - nikdo k tomu nikoho nesmí nutit, a už vůbec ne z tak nesmyslných důvodů, že je to zapsáno v tak zoufale pověrečné a zmatené knize, jako je Korán. Na téma "Korán a pitomosti a otevřené zlo v něm" by se ostatně daly psát eseje, ale na to tu není místo.

0 0
možnosti
AY

proctonejde

8. 7. 2008 12:41
Re: obřízka a další radosti

tak za prve manzel neni ten kdo ma pravdu a musi byt vzdy jen po jeho....... manzel je ten co rodinu zabezpecuje a zivi!!! Tak si neplette popjmy a ohledne toho zahalovani.... v Koranu to primo napsano neni jak se zena ma ci nema zahalovat..... o zahalovani pisi az hadithy a podle nich se clovek muze ale nemusi ridit;-)

0 0
možnosti