Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
1

1lilly

27. 8. 2008 13:49
mně se ramadan celkem líbí,

 no až na tu vodu, myslím, že půst a čistění těla by se mělo  podpořit vodou,ale hold kdyz se nesmí tak se nesmí, jinak je ale hezký vidět jak se v muslim. zemích všichni večer schází, jedí různá jídla a vždy je toho strašně hodně, myslím ale že ne každý po ramadánu zhubne, hlavně když se pokracuje do pozdních nočních hodin :-)

0 0
možnosti
JD

JituleD

27. 8. 2008 14:30
Re: mně se ramadan celkem líbí,

No zaručeně nezhubne - nedostatek tekutin přes den a žranice večer - to by Vítek Chaloupka zaplakal;-D. Další z úplně pitomých zvyků muslimů - ještě že jsem ateista;-)

0 0
možnosti
JM

Hucul

25. 8. 2008 10:55
Jak se posti manzel.

Manzel trpi atopickym exemem. Lecba zapadni mediciny je jedina: kortikoidy. Protoze je to svinstvo, ktere na sebe nechce patlat, rozhodl se radsi podstoupit detekcni dietu za ucelem urceni jidel, ktera mu zhorsuji stav. Tenhle tyden bude jen o suche ryzi a vode, po tydnu se uvidi, jak se mu zlepsila plet. Pokud ano, smi si pridat jednu dalsi vec do jidelnicku, pokud ne, opusti ryzi a presedla na jinou monotonni stravu. Uz ted vi, ze to budou nasucho opecene bifteky. Chudinka muj maly, trpi jako zvire, zejmena proto, ze tu nereaktivni, nedrazdivou suchou ryzi nesnasi.

Jinak ramadanske posteni mi prislo zejmena absurdni u spoluzaka, ktery mel prave tezkou anginu. Nekolikrat omdlel z dehydratace, ale odmital se napit pred zapadem slunce. Sice by mohl pust prerusit a nahradit po chorobe, ale on si chtel dokazat, jaky je echt dobry muslim. Inu, pokud by kazda choroba omlouvala z pustu, nemuseli by se muslimove postit vubec, protoze clovek musi byt dusevne chory, aby se dal na islam.

0 0
možnosti
A

aisha

25. 8. 2008 12:43
Re: Jak se posti manzel.

Manželovi přeji úspěšnou léčbu.

Jasně, že postit se při angíně a myslet si, že jsem nejlepší ...no :-/.  Na snahu o urážku více reagovat nebudu...

0 0
možnosti
M

mischplysch

25. 8. 2008 10:03
Nevim nevim

Nepřipadá mi to moc zdravé a smysluplné, teda hlavně to pití, půst může být občas i prospěšný. Hlavně v těch horkých muslimských zemích vydržet celý den bez pití je trochu postavené na hlavu a moc nechápu důvod.

Možná že je to takový test pevnosti víry, stejně jako některé jiné tak trochu nesmyslné náboženské zákazy, prostě prověřit ovečky, jestli to fakt myslí vážně:-)

Nebo proč myslíte, že to po vás bůh chce? A zajímalo by mě, jak jste na tom s váhou po ramadánu, jestli by to třeba nezabralo jako dietka:-)

0 0
možnosti
A

aisha

25. 8. 2008 12:31
Re: Nevim nevim

;-DJá si váhu udržuju i o ramadánu..počítám totiž ty kalorie ;-D.

Ale znala jsem muslima, který z islámu nedodržoval snad nic, jen ramadán a právě z důvodu diety. Jasně, že důvod pro půst o ramadánu to není/teda neměl by být, ale ten člověk vždy nějaké to kilo shodil...pak to zase celý rok doháněl. Njn, upřímnost nade vše...

0 0
možnosti
JS

belgian chocolate

24. 8. 2008 22:15
asi před dvěma roky

jsme v době ramadánu pařili na jižní Moravě ve sklípku. nachomýtl se tam jakýsi muslim ženatý s Češkou (možná autorčin manžel), napřed odmítal cokoliv vypít a pozřít, potom se nechal přesvědčit, že sýr může, protože nevěřil, že šunka je kuřecí. o hodinu a litr vína později se cpal vepřovou pečení, až se mu dělaly boule za ušima. stačilo mu říct, že je to z kravičky, no a jako správný muslim přece chuť vepřového neznal.

0 0
možnosti
W

Wendolene

25. 8. 2008 0:24
Re: asi před dvěma roky

Autorcin manzel asi tezko, ona neni vdana, vzdyt je to svobodna matka, kdysi se o tom na blogu zminila. Asi to byl nejaky jiny pokrytec.

0 0
možnosti
RK

Radek0075

24. 8. 2008 21:45
Původně jsem si myslel, že ramadán

je ten smradravej sejr. Ale prej ne.

0 0
možnosti
JM

Hucul

25. 8. 2008 10:47
Re: Původně jsem si myslel, že ramadán

To je zase romadur.

0 0
možnosti
L

littlemisssunshine

24. 8. 2008 19:28
muj byvaly spolupracovnik

byl muslim a behem ramadumu, prisel rano do prace a zacal se cpat buchtama od tech 8.30 do 10 rano a potom prestal, protoze pry v jeho zemi v 10 rano ramadam zacina a on se ridi tim, jak je to v jeho zemi..... pak behem dne jsme ho parkrat chytli, jak do sebe rve tech buchet jeste vic, kdyz si myslel, ze ho nevidime! A na vodu chodil na zachod! che che ;-D;-D

0 0
možnosti
W

Wendolene

24. 8. 2008 19:35
Re: muj byvaly spolupracovnik

jo, jo, takovych je vice. Vice to porusuji , kdyz jsou mimo vlastni zeme. A ti konvertite to strasne dodrzuji a jeste nam o tom pisi blog. No, vyhoda je, ze kdyz Aisenka nosi pytel, tak nikdo nepozna, jestli je hubena nebo tlusta, tak si nikdo nebude delat starosti a nebude rikat Holka, ty jsi jako vyzle, mela bys neco snist!

0 0
možnosti
I

Ibitamuno

24. 8. 2008 19:02
Pevne doufam, ze ceska laska k jidlu a piti

veproknedlozelo plus vychlazena desitka ci dvanactka odradi vetsinu ceskych obcanu[>-]  od podlehnuti vire zarliveho poustniho proroka;-D

Bezte si strasit jinam, slecno Najmanova! Vase cerne sukno musi lidi na ulici desit. Nedokazu si predstavit, kdo vas zamestnava, pokud chodite do prace ohaknuta do te priserne vybavicky na poustni bouri. Asi jste propadla ze zemepisu, v Cesku neni ani poust, ani pisecne boure!!!RvRvRv

0 0
možnosti
A

aisha

24. 8. 2008 19:18
Re: Pevne doufam, ze ceska laska k jidlu a piti

to byste nevěřil/a, jak dnes u nás foukalo;-D, zeměpis nezeměpis....

0 0
možnosti
RK

Radek0075

24. 8. 2008 18:39
Proč jsem ateista.

Kdykoliv, v jakokoliv roční i denní dobu, se můžu pořádně nažrat a napít:-).

0 0
možnosti