Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

Larch2407

12. 6. 2008 22:16
0 0
možnosti
J

jano.zincica

12. 6. 2008 9:35
hm..

Aisha sa nevydala, ale ju vydali za Mohameda, ako vo všetkých aj v tomto prípade šlo o primitívnu vec, ;-D, o peniaze, Mohamed totiž rodinný majetok úspešne prešustroval a tak rodina rozhodla...

a po čase sa z toho stala modla, čo iného, že? ;-)

0 0
možnosti
R

Ramon_Dexter

6. 6. 2008 17:37
zylbrštajně, studuj než něco řekneš...

co nám přinesl v minulosti islám? Třeba v rámci islámské učenosti se zachovali antické znalosti, které naše západní křesťanství s úspěchem likvidovalo....a nejen to. To že se lidi v arabských státech chovají jak se chovají není daný islámem. Oni jsou prostě divoký povahy a maj v krvi výbojnost.

0 0
možnosti
R

Ramon_Dexter

6. 6. 2008 17:39
Re: zylbrštajně, studuj než něco řekneš...

doplněk: na území dnešního španělska mohli pod maurskou (muslimskou) nadvládou žít křesťané, muslinové i židé. Bez nějakých zásadních problémů. Při křížových válkách křesťané vyplenili v té době křesťanskou konstantinopol...

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

3. 6. 2008 23:18
Jak to byl s Mohamedovou Aishou

Víš, milá zlatá, ono je to dneska úplně fuk, jak to bylo s Aishou (ať už doopravdy nebo podle muslimských mýtů). Stejně tak je jedno, jestli Mohamed byl nebo nebyl pedofil (sorry nemohu nevzpomenout jeden český aforismus, který praví, že pedofil má - na rozdíl od pedagoga - děti opravdu, ale opravdu rád).

Na čem záleží je to, jaké plody islám a jeho vyznavači přináší dnes na počátku 21. století a jaké plody islámu jsme jedli v posledních desetiletích století dvacátého. Ty plody, milá Aisho, byly hořké. Státy, které se opírají o učení islámu rozpoutali za posledních 50 let tolik válek, že se jim v tom žádná jiná skupina států nevyrovná.  (pokračování ...)

0 0
možnosti
RS

Zylbrsztajn

3. 6. 2008 23:24
Re: Jak to byl s Mohamedovou Aishou

(... pokračování) Zatímco velká část světa, se snaží konflikty za nemalých nákladů a

obětí tlumit, z muslimské půdy povstávají stále nové a nové vlny násilí. Zatímco Evropa a Severní Amerika buduje demokracii, rovnost

příležitostí, rovnost politickou a rovnost lidí před zákonem, 

muslimské země se z velké části opírají o zákoník sestavený v raném

středověku vůdci pouštních kmenů. (pokrač. ...)

0 0
možnosti
AT

aquaterra

2. 6. 2008 22:47
To jsou zase pindy, hrůza.

0 0
možnosti
JP

refins

2. 6. 2008 16:07
Váš názor

Aischo,

prosím o Váš názor na bombový útok v Pakistánu... Myslíte si, že toto je adekvátní reakce, ještě k tomu, na něco co je tak staré?

A ještě jenda záludná otázka - jaký je Váš hodnotový žebříček?

0 0
možnosti
A

aisha

2. 6. 2008 19:31
Re: Váš názor

Můj názor je ten, že to nemůže udělat normální člověk. Z pohledu islámu je sebevražda jasně zakázána, a pokud se tento člověk považuje za mučedníka, tak bych celkem ráda viděla Korán, ze kterého čte.

Samozřejmě adekvátní reakce to není a odsuzuji to. Na stranu druhou nechápu provokaci ze strany některých. Věděli, co karikatury způsobily dříve, tak "šup" zkusit znova, jestli bude jiná reakce. Takže bych to viděla jako jejich částečnou chybu také.

Pokud budete vědět, že hozením kamenu na sršní hnízdo způsobíte zranění několika dětí, co si hrají blízko, a uděláte to .... ale to berte prosím s velkou nadsázkou.

Podle mě adekvátní reakce je třeba přiblížit lidem více život Muhammada a následováním jeho sunny . Tím pomohou islámu mnohem více než bombou v autě :(.

To prostě není islám, ale vysvětlete to potom, když vidíme takový obrázek

0 0
možnosti
OU

1. 6. 2008 17:14
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
AB

pingodik

2. 6. 2008 13:44
Re: Dobrý den

Milý Libore, nevím jak odlišuješ kamarády pakoše od těch "nepakošů", ale pokud se ty řadíš mezi ty "nepakoše", tak proč jsi neposlal mail na Aishu přímo a dělaš to typicky pakošsky?

Stačí kliknout na nápis MAIL u kterékoliv reakce od Aishy. Navíc má mailovou adresu pod svou fotkou.

0 0
možnosti
T

tromi

1. 6. 2008 16:26
těžko to blbečkům vysvětlovat

je módní, že co muslim, to terorista

0 0
možnosti
G

Gmur

7. 6. 2008 11:27
Re: těžko to blbečkům vysvětlovat

a ono to neni modni, vidte. Rv

0 0
možnosti
L

Leopoldo

1. 6. 2008 15:16
Mozná ze si z nás jen delá srandu!!!

A kdyz to sranda není a myslí vázne vse co píse,tak je to zivá bomba.Zdá se tak sfanatisovaná,ze kdyby zítra ten její domácí Imán ji porucil nekoho zabít,nebo aby ona sama se stala lidskou bombou ,samosebou z príkazu Allaha,tak by bez pochyby  to udelala.

Myslím ze tento nábozenský fanatismus,zdaleka prestihl veskerý fanatismus politický.Vspomínáte si na tu cervenou knizecku od Mao v Chíne.Tohle je mnohem horsí!!!

0 0
možnosti
AY

proctonejde

1. 6. 2008 15:20
Re: Mozná ze si z nás jen delá srandu!!!

prominte a to co pisete jste vydedukoval z ceho?? Autorka pouze pise o tom, v co veri a nikoho tady do niceho nenuti..... snad existuje svoboda slova, zijeme snad v demokratickem a svobodnem state? Nebo snad ne?

0 0
možnosti
M

MartinJiskal

1. 6. 2008 14:08
v ramci historie

ve stredoveke evrope se povazovalo zenu za schopnou rodit od doby co zacala menstruovat, a tento vek u ruznych divek zacina mezi 8 az 16 lety (prumer je 12)

proto i konzumace manzelstvi ve veku 9 let (jak bylo v pripade aishi) nebyla nicim tak neobvyklym i u nas

0 0
možnosti