Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
A

Aenigma

16. 6. 2011 9:22
osveta??

ano, chapu, ze tu autorka demytologizuje islam, ale bylo by dobre si uvedomit, ze krestanstvi je na tom hodne podobne. krome toho, ze Muhammad prebral mnohe od Jezise, se casem zmenil a pritvrdil. na pocatku byl Muhammad mirumilovny, ale kdyz se nesetkal s kyzenym ohlasem, stal se z nej krvelacny mocnar vybizejici sve (sou)druhy k potirani tech, kteri jej odmitli.

ovsem, to, ze krestanstvi je na tom podobne a kresta se taky nesmi chovat jako dobytek, je v CR spise pro smich. tady nejde ani tak o to, ze Cesi jsou proti islamu, oni jsou proti nabozenstvi obecne. bolsevik uspel.

0 0
možnosti
F

fext

30. 6. 2008 14:08
Korán: úcta k životu je skvělá věc!

“Když se setkáte s nevěřícími, stínejte jim hlavy, dokud mezi nimi nezpůsobíte dostatek krveprolití. Pak je spoutejte pevnými okovy. Pak bude čas na omilostnění nebo výkupné.” 47:4

“A až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy!” 9:5

“Vy, kteří věříte! Bojujte proti těm z nevěřících, kteří jsou poblíže! Nechť ve vás naleznou tvrdost a vězte, že Bůh je na straně bohabojných!” 9:123

"A Bůh věru koupil od věřících jejich osoby i jejich majetky s tím, že jim budou dány zahrady. A oni bojují na cestě Boží - zabíjejí a jsou zabíjeni. A to je slib Jeho pravdivý, daný v Tóře, v Evangeliu, i v Koránu. A kdo věrněji dodržuje slib svůj než Bůh? Radujte se tedy z obchodu svého s Ním uzavřeného a to úspěch je nesmírný."9:111V

1 0
možnosti
AB

pingodik

19. 6. 2008 14:48
Modlení je dobrovolné, nebo je to povinnost?

Ruku na srdce, je to modlení dobrovolné, nebo povinné?

Korán to snad přikazuje, ne?

A křesťané také nemají na růžích ustláno. Viz okřídlené řčení pana faráře z Vlčnova: "...áááá, Tomáši, rád tě vidím. Co se děje že jsem tě již tři týdny neviděl na nedělní mši?"

 

Hmmmm?

0 0
možnosti
TT

T.T.

19. 6. 2008 16:28
Re: Modlení je dobrovolné, nebo je to povinnost?

Upřímně: jasně, občas se CHCI jít modlit, i když se MI NECHCE. Protože vím, že i samo dodržování určitého pravidelného řádu člověku pomáhá (aby nezlenivěl a tak...).

0 0
možnosti
HU

hilsner_urquell

19. 6. 2008 11:53
Zajímavé

"V islámu existuje jeden hřích, který Alláh neodpustí ,ani kdybychom se

"rozkrájeli", a to je tzv. širk (přidružování k Alláhu, např. klanění

se stromům, Slunci, modlám). Vše ostatní můžeme upřímným pokáním a

konáním dobra napravit."

čili vraždu je možné odčinit, ale úklonu před stromem ne?;-D

0 0
možnosti
AY

proctonejde

18. 6. 2008 23:29
Koureni?

Jen jsem se chtela zeptat kde presne jste se v Koranu docetla o zakazu koureni???

0 0
možnosti
B

benyacoub

18. 6. 2008 23:52
Re: Koureni?

Dovolim si odpovedet za Aishu, pokud se mylim, opravi me ;-) V Koranu se nedoctete primo o koureni, ale v Islamu je zakazano vsechno, cim si nicime zdravi, je to v podstate pomala sebevrazda a ta je zakazana.Tak proto alkohol, koureni, drogy...

0 0
možnosti
J

jirkan01

18. 6. 2008 20:57
Pochopte

Islámský Bůh není, to si jen Mohamed přečetl Bibli, upravil si jí podle svých mentálních schopností a aktuálních chtíčů a poněkud zaostalé araby zblbnul, případně zabil.

0 0
možnosti
AY

proctonejde

18. 6. 2008 23:31
Re: Pochopte

Buh je jen jeden.... ale proroku vic.... take mi moc jasne neni proc oba autori pouzili sice v uvozovkach islamsky ci krestansky buh.... Buh je snad jeden, diky mnoha narodum a jejich jazykum ma jen mnoho jmen:-)

0 0
možnosti
JM

Hucul

18. 6. 2008 15:12
Takze pokud...

... ten muslim zabije pro pomstu, je to v poradku? Prosim o odpoved, tohle mne fakt zajima, jsem zvedava, jestli si nabehnete stejne jako muj egyptsky kamarad.

0 0
možnosti
A

aisha

18. 6. 2008 18:15
Re: Takze pokud...

..pořád máme zákony, a v Egyptě fungují též, že ? Nikdo si nemůže brát zákon do vlastních rukou

0 0
možnosti
PD

pedol

18. 6. 2008 13:27
ad je tzv. širk (přidružování k Alláhu)

Zatím menšinoví muslimové v Evropě zatím zamlčují, že křesťanská víra v Nejsvětější Trojici a v božství Ježíšovo byla zaškatulkována Prorokem jakožto neodpustitelné širk. Konkrétně viz např. “boží diktát” koránu ve verších 72 a 73 ze Sury č.5 nebo také ve verši 30 Sury č.9 . Takže o nějakém souladu muslimů s křesťany asi nemůže být ani řeč. To se dříve spíše sbratří katolíci s jehovisty.

Za upozornění stojí i diktát súry ( 98: 6) "A věru ti, kdož jsou nevěřící z vlastníků Písma a z modloslužebníků, přijdou do ohně pekelného a budou v něm nesmrtelní, a to jsou ti NEJHORŠÍ ZE VŠECH STVOŘENÍ! "  A najde se, křesťan, který uvěří nesmyslu, že Mohamed je Boží prorok?

0 0
možnosti
AB

pingodik

18. 6. 2008 11:48
Víra? Hřích? Poctivý život?

V jedné knížce jsem četl nádhernou myšlenku:

"Jsem nevěřící. Ale vím, že pokud existuje Bůh, tak si k sobě raději povolá poctivého nevěřícího, který nebyl nikdy v kostele, než věřícího, který do kostela chodil, ale ve svém životě ubližoval druhým."

Proto si myslím, že desatero a různé zákazy a příkazy všemožných náboženství jsou pouze pro nevzdělané lidi, kterým nějaká autorita (v kostele, v měšitě, v synagoze) musí vysvětlovat, co je a co není správné. A tyto autority pak svou moc lehce zneužívají pro manipulování a ovládání lidí. Bohužel, je to pravda. I když vám drtivá většina muslimů bude tvrdit, že s terorizmem a zabíjením nevinných lidí nesouhlasí, tak jediné místo, kde se sebevražední atentátníci rozhodnout "umřít za svou víru" je právě mešita, nebo rozhovor s "učitelem". Důkaz? Poslechněte si nahrávky atentátníků! Nikdo neopomene zdůzaznit, že tak jedná ve jménu Alláha, islámu a je to jeho džihád proti nevěřícím.

Otázka na závěr? Kdo jsou ti "nevěřící"?

0 0
možnosti
TT

T.T.

18. 6. 2008 12:15
Re: Víra? Hřích? Poctivý život?

K tomu mě napadá (doufám, milá Aisho, že se za to na mě nebudeš zlobit) tento citát od francouzské (věřící) filozofky Simone Weil:

"Jedna z nejvzácnějších radostí pozemské lásky,

sloužit milovanému, aniž by o tom věděl,

je v případě Boží lásky možná jen skrze ateismus."

V

0 0
možnosti
A

Arne21

18. 6. 2008 9:13
Co je možné v 21 století.

...v islámu existuje jeden hřích, který Alláh neodpustí ,ani kdybychom se "rozkrájeli", a to je širk , klanění se stromům, slunci, modlám. .. nesmíme vlastnit a vyrábět sochy, a to z důvodu možného uctívání ...

To jsou vskutku velezávažné hříchy, klanět se slunci, stromům,  malovat a sochařit. Zřejmě větší než zabít !!!  Aláh je bůh, který se bojí konkurence soch a obrazů. Co je to za boha který si vynucuje přízeň represivními prostředky, ZÁKAZY !?  Opravdu ve vás Aisho nehlodá ani trochu červ pochybnosti že zde není něco v POŘÁDKU ???

0 0
možnosti
A

Arne21

18. 6. 2008 9:15
Re: Co je možné v 21 století.

A co zákaz zobrazovaní živých bytostí na fotografiích. Aisho není vaše fotka na tomto blogu také HARAM, těžký hřích?!

0 0
možnosti