Pražský půlmaraton 2.4.2011

Ti z vás, kteří sledují moje pravidelné články na stránkách pro běžce vědí, že se mi blíží termín prvního běžeckého závodu. Příprava probíhala v rámci časových možností. Hodnotila bych jí slovy „uspokojivá“. V tuhle chvíli už je potřeba soustředit se pouze na psychiku „závodníka“.

tréninkHelena Kotová

 Vážím si podpory všech, kteří jsou se mnou v kontaktu a umí mě povzbudit ve chvílích, kdy pochybuji. Těším se, až se s nimi před, či po závodě potkám a prohodíme pár slov. Původně sázka o pár flašek sektu  mi ukázala jiný směr života. Jiní lidé, nová přátelství, budování sportovního ducha. Je to příjemné.

 Na druhou stranu jsem během běžecké přípravy absolvovala několik rodinných oslav. Kdo nezná naši rodinu, nechápe. Příjemné dýchánky, kde se potkáme ze všech koutů republiky se nedají omluvit. Ani jsem po tom netoužila.  Firemní akce jsou povinné. Proto prohlašuji, že moje příprava byla individuální. Určitá omezení tu byla, ale život jsem si vzhůru nohama nepřevrátila. I když jsem to původně trochu plánovala. Ze dne na den mi to nejde.

  Předzávodní reakce mého organizmu jsou překvapivé. Mám neustálý hlad. Jsem nervózní a mám nutkání hodně pít (vodu). Týden před startem mě chytla naprostá panika. Nakoupila jsem hromadu energy gelů s pocitem, že ty mi pomůžou. Hledám na internetu informace jak vše v onen závodní den funguje. A můj závěr k dnešnímu dni?

Negativa: Nejvíc mě budou trápit toitoi. Nesnáším umělohmotné záchody. Smrdí a většinou je jich málo. Bolest při a po závodě zmiňovat nebudu, netuším jaké budou reakce organismu na takový počet kilometrů. Muži v elasticích mě děsí už od útlého věku. Nic proti mužům nemám, naopak. Ale elasťáky obepínající těla běžců, či cyklistů ve mně neprobouzí zrovna vášeň. Na druhou stranu, ta by mi stejně při běhání nepomohla.

Plus: Nádherná atmosféra jarní Prahy. Hudba linoucí se podél závodní tratě o které vím jen z doslechu. Pocit, že se snažím dokázat něčeho poprvé je ve věku téměř třiceti let také ojedinělý. A pak doufám, že jsou běžci, kteří mají sympatické zadní partie a já se budu mít čím kochat nejen v okolí tratě, ale i na ní.

 Všem běžcům přeji příjemný pocit z běhu. Divákům krásné počasí a trochu odhodlání do příštích půlmaratonských let.

 

Vaše F1826 :-)

 

Autor: Gabriela Bernatová | úterý 29.3.2011 8:08 | karma článku: 12,84 | přečteno: 1708x
  • Další články autora

Gabriela Bernatová

Muži s nadhledem

7.4.2012 v 19:32 | Karma: 27,92

Gabriela Bernatová

Wasabi love

8.4.2011 v 23:18 | Karma: 13,69

Gabriela Bernatová

Z"a"tracená podprsenka

11.2.2011 v 11:57 | Karma: 25,80