Každá sleva něco stojí, aneb SLEVOMAT a ti ostatní

Slevomat.cz, MegaSleva.cz, zapakatel.cz, berslevu.cz a přibližně 80 dalších poskytovatelů výhodných nákupů  se na nás hrnou ze všech stran. Pojďte na masáž, ušetříte 60%. A co třeba týden v Krkonoších za pouhých 2999 Kč?

 Nabídka je natolik pestrá, že váháte co pořídit dřív. Je to levné, čísla zájemců jdou nahoru každým okamžikem a čas na koupi se krátí. Navíc se blíží Vánoce.  Nabídky pobytů na horách, balíčky v salonech krásy, či luxusní večeře jdou na dračku.

 Nelze pochybovat o tom, že nejúspěšnější zprostředkovatelé slev vydělávají. Proto to přeci dělají. Ale i obchodníci v této špatné době finanční krize plní jinak prázdné a v ceníkových slevách předražené pokoje. Doufají, že se sem vrátíte i beze slev. Masážní salon bude přeplněn na několik týdnů dopředu. Ale co potom? Kolik zákazníků, kteří přišli se slevovým kuponem se vrátí? Kolik z nich si může dovolit drahou masáž? Bude tyto slevy využívat i ta vrstva obyvatel, která má na zaplacení původní částky? Mají tito lidé čas projíždět internet a hledat slevy? Nebo bude hledání slev novým „hobby“ dnešní doby?

 Zajímal by mě Váš názor a Vaše zkušenosti s nákupy slev. Používáte slevy k poznání a vyzkoušení nové restaurace? Je pro vás teprve sleva 50%  impulzem pro návštěvu doposud nevyzkoušené restaurace, či hotelu? Jaký je přístup hotelů a penzionů v případě potřeby změny data pobytu? Obzvláště, pokud je sleva na určité období a prodáno bylo velké množství poukázek.

 Nejsem skeptik a jako nápad se mi tento způsob nákupů líbí. Mám otazníky na kvalitu poskytovaných služeb. Bude masáž za 250 Kč stejně dobrá, jako ta původní za 990 Kč?

 Na druhou stranu chválím přístup majitele Slevomat.cz , pana Tomáše Čupra, který je iniciátorem sdružení a etického kodexu firem pohybujících se v této oblasti. Jak on sám prohlásil: "Cílem instituce má být ochrana zákazníků a dobré pověsti trhu před neseriózními hráči a nekalými praktikami.“

 Nechme se tedy překvapit jakým směrem se tento, pro český trh celkem nový způsob nákupů, bude vyvíjet.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Gabriela Bernatová | neděle 21.11.2010 13:24 | karma článku: 16,53 | přečteno: 3448x
  • Další články autora

Gabriela Bernatová

Muži s nadhledem

7.4.2012 v 19:32 | Karma: 27,92

Gabriela Bernatová

Wasabi love

8.4.2011 v 23:18 | Karma: 13,69

Gabriela Bernatová

Z"a"tracená podprsenka

11.2.2011 v 11:57 | Karma: 25,80