Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I62v74a31n 55V98e86s54e68l14ý

27. 12. 2020 18:33

Když jsem to viděl v tv reportáži okamžitě jsem si řekl proč není takových průzkumů víc aby byla data pro rozhodování různých lockdownů. Za čtvrt roku jen na podzim mohlo takových průzkumů proběhnout mnoho a ministerstvo zdravotnictví mohlo mít přehled pro svá rozhodování. Zatím to vypadá, že se rozhoduje podle toho jak se kdo zrovna vyspal (psí salony, obchody se zbraněmi,..).

Co vlastně čekat od ministra zdravotnictví který v tv rozhovoru vysvětloval těch patnáct metrů čverečních na osobu dvoumetrovými rozestupy (řekl, že dvoumetrový rozestup je necelých 13 m2 na osobu tak to dali na patnáct - jen jaksi opoměl, že na rozestup musí být dva a oni nejspíš počítali kruh o poloměru dva metry - 12,56 m2, což je rozestup metry čtyři). Stačilo by teoreticky 3,14 m2, ale protože člověk není bod (střed kružnice) tak by pro dvoumetrový rozestup stačilo tak 3,7 m2 - jejich zaokrouhlením třeba metrů pět.

0 0
možnosti
Foto

Doprčic, to mám sebou kromě metru ještě tahat kružítko? ;-D

0 0
možnosti
Foto

I41v34o 76C12i64l29i53c13h

27. 12. 2020 16:09

Moc pěkné shrnutí R^

2 0
možnosti
Foto

Ne, virus tam není v míře postačující pro nakažení proto, že se dodržují opatření: odstupy, roušky - a přispívá k tomu i krátký pobyt.

Taky tomu odpovídá zkušenost, kdy prodavači a prodavačky se v práci prakticky nenakazí, zatímco učitelů mnoho.

Protože ve školách naopak to s odstupy je špatné (ve třídách), roušky mezi dětmi jsou poněkud pochybné (to byste je dětem museli na obličej přišroubovat), a pobyt je dlouhý.

1 0
možnosti
PV

P82a81v98e88l 37V69é80b81r

27. 12. 2020 14:04

V Brně ... na hlavní poště ... krátký pobyt? To jste se tam vloupal o půlnoci?

1 0
možnosti
Foto

Pokud by mělo k naplnění zákona uvedeného v závěru článku opravdu dojít, byly by věznice na území ČR ve věci covidu dávno přeplněné a bylo by nutné postavit věznice další. Pokud k takovému naplnění zákona někdy dojde, bude to dobrým signálem pro lepší časy českého stavebnictví. Hlavně pro výrobce cihel, vápna, cementu, oken a dveří, zámků, mříží, vězeňských oděvů apod. PF 2021 ;-)

1 0
možnosti
JS

Domnívám se, že to je ten základní problém. Vydávají se zákony, schvalují opatření, ale z represe na jejich dodržování je strach. Stát, který není schopen zajistit dodržování svých zákonů a nařízení není státem.

0 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1998x
S neutuchající láskou k životu a situacím, které přináší, zírám na tento svět a zapisuji příběhy, které se staly mně nebo mým přátelům. Miluju život, radost a kreativitu. Po mnoha povoláních, která byla vždy mou láskou /historička umění, novinářka, reportérka, kojící matka, majitelka alternativního centra, stavitelka přírodního domu..../ jsem se odstěhovala do divočiny za Brnem, kde píšu tyto řádky za štěkotu lišek a vytí šakalů. Přátelím se s divokými zvířaty a nekonečně obdivuji přírodu a harmonii v ní. Ukazujeme cesty, jak stavět jednoduché přírodní domovy a šťastně žít v zahradách. 

Vydané e-booky:

"Pelíšky aneb Příběh domečku u lesa"  o cestě z města a stavbě přírodního domu/

"Příběh lišky z Pelíšků" je unikátní video-kniha příběhů zachráněné liščí rodiny a přátelství s divokými zvířaty

https://www.pelisky.org/shop .

Další budou "Vzpomínky na zlaté devadesátky". 

 

 

e mail: bernardi.renata@seznam.cz

 

Seznam rubrik