Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je ubohý článek. Velmi zjednodušený.

1 3
možnosti

J88o87s87e42f 80N56i16k28l

6. 10. 2020 18:30

Kupte si seriál "Vyprávěj"...

1 2
možnosti
Foto

Ano, ale ke kterému datu?

k r. 1948, 1968,.1988 ? Vzhledem k dnešku byl tehdy život hodně primitivnější a o hodně více obtížnější. Nicméně stejně je faktem, že léta 1948 - 1988 se udály stejně tak gigantické přeměny jako za léta léta 1989-2020. Není cesty zpět. Nicměně současně platí, jsme trpaslíci, kteří stojí na ramenou obrů. Bez včerejška by nebyl dnešek.

1 2
možnosti

Jiří, propracoval jsem se k poznání, že - Evoluce je silnější, jako revoluce. Co je stranicky vědecké - Nic stupidnějšího neexistuje. Jistě, změny jsou !

Na Západě, si tvrdě vydřeli svobodně tržní společnost k žití. Sociálna tam bylo více, jako v našem nereálném socialismu.- Co dělali my ? No co by - Budovali . Co po KSČ zbylo ? Obrovské národohospodářské škody, se zničeným životním prostředím. Upozadění schopných a emigrace. Doblblí lidé, socha Koněva, pan Zeman a nějaký Bureš ... :-) ...

7 1
možnosti

Z úvah soudruha Falmera -

Opravdu, nechápu, co se to stalo ? Už dávno, tato generace měla žít v komunismu ! Vše bylo naplánováno vědecky - Vždyť ještě v roce 1986 jsme měli výtečných 99,94 % hlasů. Letos, úroda jaksi slabší - 4,7 % .

No nevadí, jsem novodobý milionář i kulak. Nastartuji svůj lidový vůz BMW, pojedu na výlet. Vezmu to přes Brusel, kde úřaduje ta bohatá - tetka Kateřina . Bezva děvče, nikdy nepracovala = Náš "Člověk práce" ! V nemocnici - soudružsky, navštívíme kolegu Kováčika. Postěžujeme si a pak navštívíme toho našeho - pane Bureše ! Pravdu měl - předseda jeden ! Fakt nám bude líp ! O tom se nám před r. 1989 absolutně nesnilo ! Chválabohu, že ti komunisti padli, co by s námi pak vlastně bylo ? Já ve fabrice, Pavel v JZD a chudák Kateřina ? Asi u soustruhu. Andrejko, by asi opět řešil svou obuv. Asi by byl "U Obuvníka" ... :-)

3 1
možnosti
Foto

A co Husákovy "králíkárny", které před rokem 1989 byly dostupné i pro lidi s nízkými příjmy a dnes jsou nedostupné pro většinu současné mladé generace?

Husákovy "králíkárny" přece hlavní skanzen komunismu...

Nebo předpokládáte, až dospěje Váš syn Tom, že bude mít 3-4 miliony na vlastní byt?

3 3
možnosti
Foto

To alespoň v Praze ještě pár mega přidejte...

4 0
možnosti
Foto

I19v83a46n 45M47a21r76e66k

6. 10. 2020 13:28

Proč skanzen? Žijeme v tom přeci podnes.R^

3 1
možnosti
Foto

Vy samozřejmě, s Vámi se počítá.

3 1
možnosti
Foto

Otázka je, jestli se budete Vy a Váš syn, až budete jednou ve věku těch starších lidí z kempu, vesele usmívat...

7 3
možnosti

Máte pravdu, Babišova vláda nám to tu prošustruje. A co nám pak zbude? :-)

5 0
možnosti
Foto

Já to už také navrhoval. A už se začali hlásit, viz níže.

3 1
možnosti

J46o12s46e93f 74N53i71k96l

6. 10. 2020 11:36

...to je nápad...ale pozor, aby pro někoho nebyl inspirací...vážně si myslíte, že za všechny nešvary současnosti mohou po třiceti letech jen komunisté a stbáci?...

4 3
možnosti
Foto

Hlavně pokřivená morálka a způsoby naučené za totality lidí jakoby přetrvávaly dodnes. Je to tedy pro mne záhada, ale je to tak. Na ní je postaveno to, co dělají dnešní politici i to, že jim to dovolíme. Vidím to i u mladých lidí i kolem 18 let, kteří opakují podle rodičů, ještě podobně vychovaných /kdeco ošidit, jak vyzískat jen pro sebe, závidět, nemít odvahu, dělat, co se dělá, nevybočovat, neprojevovat občanskou neposlušnost, bát se autority... atd/ a tak pomalu se to mění. Ale mění...a věřím, že to dopadne dobře...vydržať!V

9 0
možnosti

Njn, to jsou ti, co jim bylo při sametu třicet, když jim jejich o deset let mladší spoluobčané svrhli socialismus.:-) Ale když ještě pár let vydrží, tak dnešní dvacetiletí jim ten socialismus zase vrátí. Už na tom intenzivně pracují, vydržať.

5 2
možnosti
Foto

Myslíte Cvalína a Konečnou? ;-D;-D

4 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1998x
S neutuchající láskou k životu a situacím, které přináší, zírám na tento svět a zapisuji příběhy, které se staly mně nebo mým přátelům. Miluju život, radost a kreativitu. Po mnoha povoláních, která byla vždy mou láskou /historička umění, novinářka, reportérka, kojící matka, majitelka alternativního centra, stavitelka přírodního domu..../ jsem se odstěhovala do divočiny za Brnem, kde píšu tyto řádky za štěkotu lišek a vytí šakalů. Přátelím se s divokými zvířaty a nekonečně obdivuji přírodu a harmonii v ní. Ukazujeme cesty, jak stavět jednoduché přírodní domovy a šťastně žít v zahradách. 

Vydané e-booky:

"Pelíšky aneb Příběh domečku u lesa"  o cestě z města a stavbě přírodního domu/

"Příběh lišky z Pelíšků" je unikátní video-kniha příběhů zachráněné liščí rodiny a přátelství s divokými zvířaty

https://www.pelisky.org/shop .

Další budou "Vzpomínky na zlaté devadesátky". 

 

 

e mail: bernardi.renata@seznam.cz

 

Seznam rubrik