Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdo z vlády včas rozhodne, kdy mouřenín se může proměnit v pohromu a je pravý a správný čas jej odvolat, aby nenapáchal ještě větší škodu a zlo, než samotná nákaza COVID 19.......

ANO, pokud se vynalezne bez vedlejších účinků levná vakcína a začne se vyrábět a používat, tak to bude učiněná pohroma pro p.Prymulu a jeho rodinu! Vzhledem ke svému postavení této pohromně jistě zabrání a zachrání i kdyby to mělo být za vysokou cenu, NE však svého, či někoho ze svých blízkých z rodiny, úmrtí.......

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za diskusi,

opět jste mne přesvědčili o tom, že v Česku diskuse nemají smysl /nebo jen na tomto plátku?/ a jsou jen o trapném ponižování a dokazování si vlastních pravd. Je to velmi smutný obraz lidí určitě generace ? v této zemi. Stačí dva diskutující a všichni utečou. Hezké dny s posttotalitě, která se nyní ukáže...V

1 3
možnosti
Foto

Jo jistě, všichni vás neplácají po ramenou jak jste skvělá tak diskuze nemají smysl....;-D

1 2
možnosti
Foto

takový malý rébusek .) Karolína Prymulová - Deloitte Czech Republic - Astra Zeneca - propad akcií o více nežli 15% Astra Zeneca - urychlený vývoj vakcíny - vedeljší účinky a zákaz - Ministr zdravotnictví Roman Prymula oznámil po jednání vlády, že Česká republika nakoupí tři miliony dávek vakcíny proti koronaviru, kterou vyvíjí firma AstraZeneca

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/vlada-koronaviru-vakciny-prymula.A201005_044438_domaci_kop

2 1
možnosti
Foto

AstraZeneca nyní uzavřela s Evropskou komisí dohodu o dodávce až 400 milionů dávek vakcíny AZD1222 na onemocnění COVID-19. První dohoda Evropské komise o dodávkách vakcíny na COVID-19 umožňuje v průběhu pandemie všem členským zemím EU přístup k vakcíně bez jakéhokoli zisku.

Čili tu vakcínu objednala EU, ne Prymula. Ono zas až tak moc vakcín na výběr nebude, výzkum není zadarmo.

Deloitte Czech Rep. je auditorská firma (a celkem prstižní zaměstnavatel), s vakcínami nemá nic společného. Prymulová ovšem dle obchodního restříku figuruje ve firmě Medimun s.r.o. - viz https://medimun.cz/about-us.

1 0
možnosti

Na odkaze níže máte odpovědi na vše. Máte tam i odpověď oněm 3 univerzitním profesorům, na jejichž deklaraci se odkazujete jako na písmo svaté, ač jste neporozuměla její validitě. Zkuste se nechovat jako typická česká novinářka a vnímejte realitu a reálná fakta. Víc Vašim dojmům pomoci nejde.

https://medium.com/tomas-pueyo/koronavirus-kladivo-a-tanec-e6ba3281ca51

2 0
možnosti

A tady si můžete srovnat se světem, jen si vlevo nahoře klikněte na yesterday. Zdá se, že žijete jen v ulitě Česka. Co byste měla sledovat enormně je počet hospitalizovaných a z toho v kritickém stavu vůči zdravotnickým kapacitám.

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

2 0
možnosti
Foto

Baringtonská deklarace světových kapacit v oboru virologie a mediciny podepsaly již tisíce nejen odborníků , podpisy jsou na webu k dispozoici https://gbdeclaration.org/great-barrington-declaration-czech/

1 2
možnosti
Foto

No a mnohem více světových kapacit píše něco zcela jiného.

Navíc když si tu deklaraci přečtete (a četl jsem jen vámi uvedený překlad, je otázkou nakolik je přesný) tak zjistíte, žýe to co navrhují je prostě nesmysl.

Kde vezmete ty imunní lidi aby šli pracovat do domovů důchodů, jak je cíleně nakazíte..., kde vezmete lidi na rozvážku důchodcům....

Další věc, jistě jsou mnohem více ohrožení starší a nemocní (jako u každé nemoci) ne tisíckrát jak je psáno - to je nesmysl (neodpovídá to tomu jaké je věkové složení vážně nemocných a mrtvých) ale ano jsou ohroženější. Nicméně oni si snad ti kdo mají třeba cukrovku, vysoký tlak....nemají právo na ochranu když tu mohou bez covidu žít třeba 20 let?

Navíc ta petice zcela opomíjí fakt, že i COVID 19 přináší důsledky v podobě trvalých následků.

Dalším nesmyslem na té petici je to, že zcela pomíjí fakt, že bez opatření dojde v podstatě k témuž nekontrolovaně. Prostě ekonomiku, školy, operace,...vypne ne nějaký Prymula, ale nedostatek personálu a velké množství nemocných.

Typicky co vám pomůže otevřít školy pro mladé a relativně neohrožené studenty, když by se zaroveň měli chránit učitelé, kteří zhusta naopak do ohrožené skupiny patří. Kdo by tey učil?

To co píšete vy je naprostá snůška nesmyslů a to co uvádí ta deklarace, pokud to není fejk tak je nesmyslem rovněž.

4 1
možnosti

Horší blábol už jsem dlouho nečetl.

4 3
možnosti

Jak to, vy si po sobě nečtete, co jste napsal?

2 1
možnosti
Foto

„Od jara prošlo naším oddělením 190 pacientů s covidem. Většina lidí, co nakonec zemřeli, dorazila do nemocnice po svých. S tím, že se jim trochu hůř dýchá, horečka je hrozná a je jim špatně. A po dvou třech dnech jdou na intenzivní péči a po dalších dvou třech dnech mohou být v kritickém stavu. Je to opravdu ruská ruleta,“ říká primář infekčního oddělení českobudějovické nemocnice Aleš Chrdle.

Zdroj: https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/covid-koronavirus-primar-infekcni-oddeleni-ceske-budejovice-ales-chrdle-plazma.A201009_082121_budejovice-zpravy_khr

Touto citací z článku bych chtěl jen říci - věnujme se tomu co je důležité. A v tomto okamžiku je důležité chránit životy, protože život už nikomu vrátit nelze. Na podnikání pana Prymuly jistě bude dost času, a pokud máte nějaká podezření můžete je předat třeba policii.

5 2
možnosti
Foto

Máte pravdu. Je důležité chránit životy a nešířit nepravdy. Jen by o tom měli rozhodovat politici, kteří nebyli v minulosti zdiskreditováni a nepřipomínají soudruhy z totality. Protože právě jejich nesolidnost a historie lidi štve a dráždí a pak se vzpírají už bez logiky všemu, co by měli poslouchat,. Zdraví nezdraví, A přesně o tom blog je . Když na facebooku lidé sledují živě tiskové konference plukovníka, neviděla jsme tolik odporu a nechuti a nenávisti, jako v jejich komentářích. Proč? Má to logiku a důvod? Má...a o tom právě píšu.

4 3
možnosti
Foto

Vláda zvýšila důchody. Babiš je důchodce a proto je ve střetu zájmu. Nechcete o tom napsat blog?

2 2
možnosti
Foto

To je myslím jeho nejlepší střet zájmů .)))) jsou horší. Tento blog není ani tak o střetu zájmů , jako o snaze chápat, proč obyvatelstvo vyhlašovaná opatření od takového člověka nechce přijmout. Do takové doby je dobré postavit slušného lídra. Ale když ho vybírá bývalý stbák, je to asi vše v pořádku...Pak se ale nemůže divit odporu obyvatel a nepochopení.

1 0
možnosti
Foto

Zkuste si přečíst vyjádření dalších odborníků. Tedy epidemiologů, lékařů co se starají o nemocné s Covidem

..nemyslím zubaře, kardiology, homeopaticky a další rádoby odborníky. A zjistíte jaké hlouposti píšete.

Mimochodem opatření nejsou ani tak kvůli nárůstu pozitivních testů jako spíš kvůli exponenciálnímu růstu počtu hospitalizovaných s kvůli růstu počtu zemřelých.

5 4
možnosti

Pokud pominu, že takový zubař nebo kardiolog ví o epidemiologii stokrát víc než vy, tak mezi těmi, kteří onu petici vypracovali, jsou i epidemiologové a virologové.

V posledním odstavci píšete o tom, co jste si někde přečetl, ale ve skutečnosti víte starou belu, jak to opravdu je.

3 1
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1998x
S neutuchající láskou k životu a situacím, které přináší, zírám na tento svět a zapisuji příběhy, které se staly mně nebo mým přátelům. Miluju život, radost a kreativitu. Po mnoha povoláních, která byla vždy mou láskou /historička umění, novinářka, reportérka, kojící matka, majitelka alternativního centra, stavitelka přírodního domu..../ jsem se odstěhovala do divočiny za Brnem, kde píšu tyto řádky za štěkotu lišek a vytí šakalů. Přátelím se s divokými zvířaty a nekonečně obdivuji přírodu a harmonii v ní. Ukazujeme cesty, jak stavět jednoduché přírodní domovy a šťastně žít v zahradách. 

Vydané e-booky:

"Pelíšky aneb Příběh domečku u lesa"  o cestě z města a stavbě přírodního domu/

"Příběh lišky z Pelíšků" je unikátní video-kniha příběhů zachráněné liščí rodiny a přátelství s divokými zvířaty

https://www.pelisky.org/shop .

Další budou "Vzpomínky na zlaté devadesátky". 

 

 

e mail: bernardi.renata@seznam.cz

 

Seznam rubrik