Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ještě poznámka k nejasnosti testování. Vezmu si tedy slova odborníka, abych nerozčílila paní Moudrou. "

Text viroložky MUDr. Hany Zelené, Ph.D.

PCR pozitivita znamená jen to, že je ve vyšetřeném vzorku přítomna část virové RNA. Nikoliv celý virus. Nic to neříká o tom, zda je dotyčný infekční. Člověk nakažený SARS-CoV-2 je infekční maximálně týden. PCR, jako pomocná metoda, vykazuje pozitivitu běžně týdny i měsíce. Jde o klinicky falešně pozitivní výsledky. Vyšetření PCR je bez klinického kontextu bezcenné.

Za této situace nelze reálně hodnotit význam a rozsah infekcí způsobených SARS-CoV-2. Žádné jiné infekční onemocnění dosud nikdy nebylo v tak masivním rozsahu, bez kontextu klinického stavu, testováno. Nemáme žádné srovnání s jinými infekcemi, a proto nedokážeme současná čísla kvalifikovaně interpretovat. Nevíme co je moc, co je málo, co je normální, co nenormální. Pozitivní výsledek jediného testu je automaticky prohlášen za diagnózu. Aniž by dotyčného vyšetřil lékař."

http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?itemid=37799

3 1
možnosti
Foto

No jistě, právě protože nejsme schopni přesně určit osoby nákazu skutečně šířící, musejí být v karanténě všechny osoby, u nichž se přítomnost viru prokáže. To je logické. Kdo virus nemá, nešíří, kdo ho má, mohl by šířit, pokud je virus celý, aktivní.

Jestli znáte nějakou metodu, kterou by šlo šiřitele nákazy určit na první dobrou a na 100%, tak sem s ní. Vyděláte spoustu peněz, mimo jiné.

Hnízdil ve své petici v podstatě radí, abychom všichni dobrovolně obětovali své zdraví čí životy, přestože NIKDO nemůže s jistotou vědět, jestli covid dokáže překonat beze ztrát nebo ne.

Jako MUDr. by měl vědět, že právě v medicíně VŽDY existuje řada odchylek, výjimek a specifik, které jsou příčinou toho, že NIKDY nevíte naprosto jistě a na 100%, jak se situace vyvine. Medicína opravdu není matematika, pracuje s živými bytostmi.

0 0
možnosti
Foto

Děkuji některým diskutujícím za to, že mne přesvědčili o nesmyslnosti diskusí v Česku . Zásadně se totiž liší od diskusí na zahraničních webech. Doufala jsem v respekt k rozdílnosti názorů a v rozumné argumenty či pohledy, o slušnosti nemluvě. Opět jste nezklamali...A díky těm několika, kteří pochopili, o čem tento blog je. V Svět je pestrý, názory rozmanité. V

1 1
možnosti
Foto

I51v26o 72C47i35l13i15c98h

3. 10. 2020 20:48

Z těch pár agresivních křiklounů si nic nedělejte i když jsou nejvíc vidět a bohužel jsou i poměrně úspěšní v odrazování ostatních diskutérů (jak mi občas lidé soukromě píší). A všimněte si, že to jsou prakticky pořád ta stejná jména.

4 1
možnosti
ZZ

Napsala jste naprostou blbost !!!!

Když se vám nezdají údaje MZ, tak zkuste mezinárodní evidenci:

https://coronavirus.app/tracking/czechia

Ty čísla více méně sedí. Nikdy nepoužívejte evidenci různých populárních serverů, jako je seznam, aktualne ...... a nesnažte se vysvětlovat něco, čemu ani za mák nerozumíte.

;-);-);-)

1 1
možnosti
Foto

Přesně tyto statistiky denně čtou obyčejní průměrní čtenáři a i když by je číst nechtěli, vyskakují na ně u každého otevřeného webu. Tak se přesně denně a stále dokola informují občané této země.

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti
JS

Skromný dotaz. Těch oficiálně mrtvých se Vám zdá málo nebo moc?

1 0
možnosti
JK

Ve srovnání s jinými nemocemi, o kterých se ovšem dennodenně masivně a nátlakově neinformuje, je to málo. Proč se například uvádějí počty "nakažených", když jde o počty pozitivně testovaných? Kromě toho není vůbec zřejmé, co přesně takovým pozitivním testem bylo zjištěno.

5 1
možnosti
Foto

Čili záhada vyřešena - na covid se neumírá pouze v nemocnicích, ale i doma nebo v různých ústavech.

1 1
možnosti
Foto

skutečná příčina úmrtí se zjistí pouze pitvou, stejně tak jako stoprocentní test je test z krve...obojí se u nás dělá minimálně, bohužel...

2 1
možnosti
Foto

Dělat statistiku z jiné statistiky, která se upravuje počtem testovaných a k tomu netestovat na covid všechny zemřelé je neznalost nebo podvod. Já se přikláním k druhé variantě, kdo jiný, než studovaný statistik by měl znát statistiku.

0 0
možnosti
AT

No tak na AIDS přímo se taky neumírá

1 0
možnosti
Foto

Jistě že roušky do jara. Do příštího.

1 0
možnosti
Foto

No...ale na těch následných screenech to číslo není menší, jak píšete...ale bohužel větší. Alespoň tedy já fakt číslo 678 považuji za větší, než 544 ... ale kdo ví, třeba za to můžou ilumináti, chemtrailss, Elvis nebo UFO ...

1 2
možnosti
Foto

Přesně to mě zarazilo, tak jsem se jala hledat zdroje, abych zjistila, ke kterému datu kdo co uvádí. Ovšem měla by je uvést sama autorka, aby bylo jasné, co vlastně řeší. Ta místo toho vložila obrázek s procenty, podle něhož jsem našla tohle:

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/zive-pocty-nakazenych-strme-stoupaji-budou-nova-opatreni-bri/r~925cdc44049011eb9d74ac1f6b220ee8/

Příslušná prezentace je zřejmě dostupná zde:

https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/10/prezentace-prof.-%C4%8Cern%C3%BD-N%C3%A1kaza-COVID-19-a-syst%C3%A9m-l%C5%AF%C5%BEkov%C3%A9-p%C3%A9%C4%8De-%C4%8CR-2.-10.-2020.pdf

Navazující prezentace je nejspíš zde, ale ještě jsem to nečetla:

https://koronavirus.mzcr.cz/wp-content/uploads/2020/10/prezentace-Roman-Prymula-Aktu%C3%A1ln%C3%AD-epidemiologick%C3%A1-situace-2.-10.-2020.pdf

0 0
možnosti
  • Počet článků 23
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1998x
S neutuchající láskou k životu a situacím, které přináší, zírám na tento svět a zapisuji příběhy, které se staly mně nebo mým přátelům. Miluju život, radost a kreativitu. Po mnoha povoláních, která byla vždy mou láskou /historička umění, novinářka, reportérka, kojící matka, majitelka alternativního centra, stavitelka přírodního domu..../ jsem se odstěhovala do divočiny za Brnem, kde píšu tyto řádky za štěkotu lišek a vytí šakalů. Přátelím se s divokými zvířaty a nekonečně obdivuji přírodu a harmonii v ní. Ukazujeme cesty, jak stavět jednoduché přírodní domovy a šťastně žít v zahradách. 

Vydané e-booky:

"Pelíšky aneb Příběh domečku u lesa"  o cestě z města a stavbě přírodního domu/

"Příběh lišky z Pelíšků" je unikátní video-kniha příběhů zachráněné liščí rodiny a přátelství s divokými zvířaty

https://www.pelisky.org/shop .

Další budou "Vzpomínky na zlaté devadesátky". 

 

 

e mail: bernardi.renata@seznam.cz

 

Seznam rubrik