Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RT

čuk2gek

12. 4. 2012 13:39
ach, tak toto zřejmě p. Grygar

vnímá jako blátivé myšlení...

Tolerance končí tam, kde je ohroženo zdraví a majetek lidí těmi "altrnativci"  a o tom jsou bludné balvany. Pežotovi a spol. to nemá smysl vysvětlovat,

Ale pro mě je důležité zřetelné pojmenování pravého stavu věcí lidmi jako jsou Cynyc, Lomihnát... A vážím si, že vůbec marnili čas čtením těchto plků a formulováním námitek.

Nic na tom nemění, že já sám občas reaguji na proutek a pod. a nevím, jak to dělám.

0 0
možnosti
PB

peugeot307

13. 4. 2012 13:28
Re: ach, tak toto zřejmě p. Grygar

Lidé s omezeným, tedy jen a pouze racionálním myšlením, kteří nedostali do vínku dar citu, či intuice jsou klidně schopni Vám říci, že Měsíc a jeho fáze(např.úplněk a novoluní), nijak člověka neovlivňuje. Ve své racionálně logické sebestředné pýše si nikdy neuvědomili, že jsme jen mravenci, pohybující se právě teď a v každém okamžiku vesmírem na kouli o velikosti pingpongového míčku..A že když ten Měsíc svým vlivem hýbe oceány a způsobuje tak příliv a odliv, že bude nejspíš působit i na nás, kteří jsme přibližně ze 70% z vody..Ženy se svou měsíční pravidelností by mohly vyprávět. Navíc jsou na tom s intuicí o mnoho lépe, než my, ubozí rozumní muži. No nakonec to není tak dávno, co předchůdci těchto chytrolínů(čukogeků) upalovali Giordana Bruna. Situace je vždy stejná, ti nevěřící, neomylní a bez fantazie, když o něčem neví zhola nic, berou to jako útok proti sobě a snaží se zlikvidovat volnomyšlenkáře. To proto, aby nepřišli o svou zavedenou představu světa.

0 0
možnosti
AS

viveka

11. 4. 2012 8:25
Myslím, že skutečný vědec,

který si umí v pokoře přiznat, že ještě neví úplně všechno o úplně všem,

který uznává, že existují jevy a skutečnosti, které zatím nedovede vysvětlit,

a který je dost dobrým matematikem na to, aby poznal, že popírání není důkazem,

takovéto problémy nemá. :-)

0 0
možnosti
PB

peugeot307

11. 4. 2012 19:23
Re: Myslím, že skutečný vědec,

V tom samozřejmě s Vámi rád souhlasím:-)

0 0
možnosti
KB

Kolokol

10. 4. 2012 16:37
Ekologové zase udělují anticenu

"Ropák roku". No a co, durdí se někdo kvůli tomu?

0 0
možnosti
PB

peugeot307

10. 4. 2012 17:01
Re: Ekologové zase udělují anticenu

Asi mají proč, když ničí životní prostředí nás všech..;-)

0 0
možnosti
L

lomihnát.

10. 4. 2012 12:29
Vlastně jste přijal úroveň vámi kritizovaných ..

Oni nemají totalitní praktiky, nic vám totiž zakázat nemohou. Vy si dál můžete pěstovat astrologii, hovořit s balvany nebo přednášet o existenci Hejkala ve Vodňanech. Prostě kritizují pohledy jiných osob, hlásají svůj názor, tu vtipně, tu poněkud vztekle .. ale je to jenom jejich názor, ne zákon.

A tak i vy tady kritizujete je, i vy je tu zesměšňujete .. a nijak tím jejich svobodu názoru a vyjadřování neomezujete.

Vždyť jim můžete také udělit nějakou (anti)cenu, třeba Hřeben děda Vševěda nebo tak něco ...

Je na každém, co si z toho vybere.

Já například vaši víru v astrologii nesdílím, ale určitě vám ji nebudu zakazovat .. dokud mě s ní nezačnete votravovat.

1 0
možnosti
D

Draggo

10. 4. 2012 12:53
Re: Vlastně jste přijal úroveň vámi kritizovaných ..

to mate tak - oni ti sisyfovci vsem tem astrologum, kartarum a vestitelum kazi ksefty. na hlouposti se vzdycky vydelavalo nejsnaz. slovy klasika: obycejny spinavy konkurencni boj.:-P

1 0
možnosti
JH

duch zavražděného iuose

10. 4. 2012 8:08
hmm

na spolku Sisyfos se mi především líbí, že spousta z jeho členů věří v Boha. Přijde mi to takové.... legrační

1 0
možnosti
D

Draggo

10. 4. 2012 12:03
Re: hmm

a co je na tom legracniho?

0 0
možnosti
C

Cynyc_

9. 4. 2012 23:32
Nejlepší obrana (nesmyslu) je útok.

Celý úspěch západní civilizace je postaven na racionalitě a vědecké metodě. Spolek Sysifos upozorňuje na koncepty, které se navenek tváří jako vědecké, ale nejsou. Toť vše - nemůže mít pochopitelně žádné "totalitní praktiky", protože nemá žádné výkonné pravomoce, a také nerozhoduje, co je správné a co nikoli, jen co je racionální a vědecké (a jak to hodnotíme, je už na nás). Například astrologie bez ohledu na délku své existence není schopna zodpovědět žádnou otázku s větší přesností, než zcela náhodné hádání. To samozřejmě nevylučuje, že její předpovědi mohou někomu psychologicky pomoci, ale prostě to není vědecká disciplína, tečka. Autor kritizuje vědce ze Sysifa za to, že pro ně prý existuje jen to, co je měřitelné. To samozřejmě není pravda; vědci jen vědí, že jen tomu, co je měřitelné, můžeme všichni bezpečně věřit, tomu ostatnímu nikoli. Tudíž vadí jen lidem jako je autor článku, kteří svou disciplínu chtějí vydávat za vědu (neboť ta má dobré jméno u veřejnosti), ačkoli jí není.

0 0
možnosti
PB

peugeot307

10. 4. 2012 8:38
Re: Nejlepší obrana (nesmyslu) je útok.

Vy jste na tom jako ten pan Zahradník. Nevím, kde jste přišel na to, že astrologie má zodpovídat na nějaké vaše otázky. Patrně jste se díval do pseudohoroskopů v Blesku. Článek ostatně nebyl o astrologii, ani ji nehájil, ale o svobodném názoru a toleranci. Panu Grygarovi nikdo nevyčítá víru v Boha, jeho ale velmi trápí, když někdo věří třeba v proutkaření(když už je na Vás astrologie moc složitá)a ještě mu to dává takhle trapně a veřejně najevo. Což ovšem vypovídá toliko o nedobrém vychování páně Grygara, kterého si jinak jako astronoma mohu vážit.

0 0
možnosti
ZK

SID09

9. 4. 2012 18:22
Nekonkrétní blábol.

Aby si člověk mohl udělat nějaký názor, musíte být konkrétnější. Možná má v něčem sisyfos pravdu, možná ne. Když nevíme o co se jedná, těžko si udělat nějaký názor. Na druhou stranu, když mohou tkzv. ekologické organizace "odměňovat" ty, kteří se jim nelíbí, dělají to samé asi i jiné spolky. ;-)!!

0 0
možnosti
PB

peugeot307

9. 4. 2012 20:20
Re: Nekonkrétní blábol.

Aby to bylo čitelné i pro Vás, který se jak vidět neorientuje v alternativách a reakcemi skeptiků na ně, musel by být článek úplně jiného rozsahu. A tím zase nechci unavovat ty, kteří jsou věci znalí. Podle diskuse je jich drtivá většina, vlastně jste se svým názorem zatím jediný. Ale Vaše pravda je asi ta, že jste si příliš nepočetl. Což chápu, ale víc Vám pomoci nemohu.:-)

1 0
možnosti
C

carolusI

9. 4. 2012 16:58
Také spikmutí podporuji

hlavně proto, že mezi lidmi se šíří pavědy a pověry rychlostí blesku. Trocha skepse rozhodně neuškodí. Věda sice dosud neodhalila všechna tajemství vesmíru, ale některá už probádala dostatečně.

Komu se to nelíbí, ať si pustí EZO TV nebo Volejte věštce a jistě mu to polechtá karmu.

:-)

1 0
možnosti
PB

peugeot307

9. 4. 2012 17:56
Re: Také spikmutí podporuji

Podporujte, proč ne, ale pravda stejně bude žít i bez toho co si o ní myslím já, Vy, nebo třeba pan Grygar. To lež je ta, která ke svému životu potřebuje naši pozornost. Bez ní ztratí živnou půdu a zhroutí se jako ten pověstný domeček z karet:-)

1 0
možnosti
AS

viveka

9. 4. 2012 14:55
Naprosto souhlasím

Ode mně karma :-)R^

1 0
možnosti
PN

Petr z Bologni II.

9. 4. 2012 13:43
...

Veskery dosavadni pokrok a vsechny vymozenosti civilizace jsou doposud vysledkem pouze a jedine vami zatracovane vedy. Nic jineho zatim zadny hmatatelny prinos nemelo. Az sve bludy budete sirit mimosmyslove a nebudete se utikat k tem nepotrebnym udelatkum jako je pocitac, muzeme si o tom znovu promluvit, do te doby jen hloupe kecate.

6 0
možnosti
PB

peugeot307

9. 4. 2012 14:16
Re: ...

Špatně čtete pane, vědu nikdo neodsuzuje, jen jste podobně jako ti slavní skeptici nepochopil, že věda není nutně jediným poznáním světa..:-)

2 0
možnosti