Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Štěpánko, krásný článek. Díky, žes mi opět připomněla naši babičku. Stejně to byla krásná a hodná ženská,

0 0
možnosti
Foto

A taky jsem si vzpomněl na stařičký příběh, jak se po angažmá v hampýzu vracela vysloužilá prostětutka do rodné knajpy zvané Jedová chýše. Otevřela dveře, rozpřáhla pohostinnou náruč, a zvolala hlasem: "Tak jsem zpátky! Mám tu své kořeny!"

... no jo, však já už mlčím...

:-X

0 0
možnosti
Foto

A vzpoměl sis na to v rauši právě někde v šantánu, viď ;-D

0 0
možnosti

Krásné! Mám moc ráda retro fotografie, miluji prvorepublikové období :)

1 0
možnosti
PK

V tomto jsem asi divný, ale ač jsem v mnohém staromilec, tak rodokmeny (ani vlastní) mě nikdy nebraly a nezajímaly. Možná ve mě zanechal stopy jakýsi citát, co jsem četl někdy v dětství "Úspěchy předků se chlubí ten, co se nemůže chlubit vlastními." Dobře, v druhé části možná trošku pokulhávám, ale stejně... I tak nemusím vědět, že můj prapra... byl vrchním eunuchem na dvoře Alexandra Velikého. :-)

I ta záliba retro fotografií mi přijde moc. Když to bylo sem tam, "umělecké vyjádření" a kuriozita, tak OK. Ale když je jich dneska 13 do tuctu, tak to nějak ztrácí kouzlo (i originalitu).

Ale kdybych se jmenoval třeba Lapka nebo nějak podobně, to bych asi pátral. Záporní hrdinové kolikrát táhnou víc. :-) (Jeden z mých nej: Alan Rickman v Robinu Hoodovi s Costnerem nebo Gary Oldman v 5. elementu).

0 0
možnosti
Foto

Důležité je dělat, co vás baví. Přemýšlet o tom proč, je zbytečné.  Někdo pátrá po předcích, fotografiích a jiný peče buchty... obojí je radost

0 0
možnosti
Foto

Nedávno jsem se po dlouhém otálení do rodokmenu konečně pustila. Pátrání (i v digitalizovaných matrikách)  sice vyžaduje hodně času a trpělivosti, ale zato je zajímavé a někdy i napínavé. Řadu informací jsem původně ani nehledala (např, že pradědeček byl v 17. praporu horských myslivců), ale každopádně, i když jsem teprve na začátku, zjišťuju souvislosti a překvapivé shody - třeba opakování dat narození. Genetika tedy nepochybně funguje a možná se dědí i to, co bychom nečekali (např. vzpomínky).

1 0
možnosti
Foto

Tomu dědění vzpomínek říkám "paměť buňky" a myslím si, že na tom něco bude.

1 0
možnosti
Foto

Počet předků roste geometrickou řadou směrem do minulosti. V osmé generaci (cca rok 1750) máte dvě na osmou předků - to je cca 256 lidí.Tolik jmen si ani nezapamatujete.

0 0
možnosti
Foto

... zapamatovat si vše ani netřeba, stačí objevit pár zajímavých a rozšířit sií obzory.

0 0
možnosti
Foto

Jsi podobná babičce z otcovi strany na poslední fotce :) Odtud všechny Tvé neřesti ;)

1 0
možnosti
Foto

Ano, podoba tam je, i když každý je mix od každého :-). Tato babička byla velmi cudná, z vyprávění nevím o žádné neřesti ;-)

1 0
možnosti
MB

Super a záslužná činnosť, Štěpánka!

1 0
možnosti
Foto

Ty retro fotky mají stejně něco do sebe. Žádná retuš a upravování ve Photoshopu:-))R^

2 0
možnosti