Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na světě je stále stejně lásky, tolerance, zodpovědnosti, ale i majetnictví, touhy ovládat a rozhodovat o životech těch druhých.

 R^R^R^

7 0
možnosti
Foto

Vidím, že jsem tu už dlouho nebyl :-) Kdo další se chce zapojit do realizace Programu obnovy rodiny? Napište.

1 15
možnosti
PP

Jdi do hajzlu, aleši

15 3
možnosti
DM

Tak doprkvančic, čí je tenhle blog?!8-o

9 1
možnosti
Foto

Taky máš pocit, že ho Štěpánka pronajala Střídavce?;-D

8 1
možnosti
Foto

K panu Volkovi (a nejen jemu): Takhle se typicky vyjádřují ti, kdo až tak nelpí na zachování obou rodičů pro děti. Jim samozřejmě mé aktivity moc nepomáhají. :-) Mimochodem, jsem také pro osvětu a kultivaci, a dělám to (viz třeba články na Střídavce), ale to nestačí. Rozpad rodiny a "jednorodičovství" jsou už příliš ve společnosti zažrané, někteří je berou dokonce jako normální.

3 15
možnosti
Foto

je to jinak...děláte to moc agresivně...ze začátku jsem vám fandil, ale pak jste mou podporu zkrátka ztratil..a nejsem jak vidno zdaleka sám. Vím, že ČR soudy jsou poměrně nespravedlivé k otcům, ale řešením je vyvážený postoj, s kterým se ztotožní velká část mužů i slušná čádt žen. Z vás čiší jen opačný extrém...takže pokud zjemníte tón a nebudete tak urputný, možná něco dokážete, i když hodně příznivců jste možná už ztratil trvale;-)

17 2
možnosti
Foto

střídavou péči sice považuji v NĚKTERÝCH případech za přínisnou alternativu, ale aktivita Mr.Hour tomu moc nepomáhá. Jsem taky pro osvětu a kultivaci místo státních represí

14 1
možnosti
Foto

Kdo máte trochu jiný názor než autorka a chcete se podílet na prosazování Programu obnovy rodiny v praxi, ozvěte se prosím na e-mail: mail@hodina.cz

3 16
možnosti
PK

Napište si o tom svůj blog a nechte otevřenu diskusi- tam se můžete inzerovat až vás bude klávesnice proklínat :-P

15 1
možnosti
MS

Rodinu je třeba nějak zachránit, ale nějak si neumím představit státní nařízení a nějak nechápu, co je to "Právo na manželství a rodinu je nedělitelné."  Cestou je osvěta a podpora rodiny jako takové, příklady toho dobrého a větší kontrola podvodníků a lepší řešení výživného.

8 2
možnosti
Foto

Teda dámy a pánové, to řazení a nepřehlednost vláken bez názvů příspěvků je zvlášť u tak košaté diskuze na (sto dukátů) :-/

Zlatá tradiční historická forma diskuzí ;-(. Minutu ticha za její památku.

5 0
možnosti
Foto

Rozpad rodiny přece nemusí znamenat katastrofu. Pokud bývalí partneři dokážou spolu komunikovat, alespoň trochu se ctít (kdysi se měli rádi a viděli na sobě navzájem kladné stránky) a chovat se k sobě s tolerancí a respektem, nemusí to být dítěti na újmu. Dítě se naopak naučí, že slušnost a respekt je normální součást všech mezilidských vztahů. Nemyslím, že by se rodina měla udržovat za každou cenu. Když se lidé nenávidí a jsou spolu jenom kvůli dětem, napáchá to na dětské psychice mnohem více škody, než když se dokážou rozejít a být dál rodiči, ačkoli už nejsou partnery. Když už nějak tlačit, tak na zodpovědnost vůči dětem: co stalo se stalo, nechceme a nemůžeme spolužít pod jednou střechou, ale tvými rodiči jsme navždy...

10 2
možnosti
AK

Zajímavý článek i diskuze.

Je fakt, že rozvodovost je vysoká, ale skutečně si nedovedu představit jakým zákonem by bylo možno udržet dva lidi u sebe, když jeden anebo oba zkrátka nechtějí. To by musely být HODNĚ brutální sankce, aby byla změna práva účinná!

Otázkou je, zda by ty tvrdé sankce pro rodiče byly ku prospěchu dětí... (pochybuji, třeba určování viny podle mě vztahy více naruší).

Škoda, že "hnutí za obnovu rodin" není konkrétnější, kupř. by mě dost zajímala praktická aplikace "PRÁVA na manželství a rodinu" - jde o nějaký přídělový systém?

Nebo hnutí směřuje k "velkorodinám", kdy původní manželé zůstávají spolu a (namísto rozvodu a 2.manželství) přibývají do původní rodiny další partneři a děti? :-);-)

6 1
možnosti
  • Počet článků 524
  • Celková karma 17,50
  • Průměrná čtenost 2374x
Autorka nápadů překračujících rámec všedního dne ........ 
Knihy MOUCHA V LIMONÁDĚ a ZÁKLADY ŽENSKÉ ŽÁDOSTIVOSTI si můžete objednat na adrese: stepanka.bergerova@seznam.cz,  
Více informací na Facebooku -(https://www.facebook.com/mouchavlimonade)
Budu ráda za vaši recenzi na Databázi knih