Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SR

SimRo

6. 4. 2008 21:08
Vážená slečno či paní,

co to tady, proboha, píšete! Dokážete si představit, že by jste v zaměstnání neplnila pokyny nadřízených, až už jsou jakékoliv? Úředník, i když si myslí něco jiného, musí postupovat ve smyslu zákona. Může podat nadřízeným připomínky, ale zákony tvoří vláda a poslanci, takže tam směřujte své připomínky. Jak můžete vůbec kritizovat práci, kterou neznáte. Chci vidět podnikatele, který by nevyvodil důsledky z neplnění jeho pokynů zaměstnancem. Ve státní správě to není jiné, navíc, podnikatel Vás vyhodí, ale stát Vás navíc ještě bude tahat po soudech. Je nabíledni, že ne všechno se nám může líbit, ale úředník je jen člověk v první linii, který dělá svoji práci dle stanovených pokynů, až poté může reagovat. Je to skoro jako na vojně. Nemyslete si, že ve své práci   nepoužívá mozek. V rámci svých pravomocí určitě. Kdyby tomu tak nebylo, možná by se spousta podnikatelů, a nejenom jich, divila. Ale v tak zásadní věci, o které píšete, nemůže nějaký pěšák úředník rozhodovat svévolně.

0 0
možnosti
JN

Janhura

2. 4. 2008 13:17
Ve státní správě přežívá socialismus

což znamená tupé plnění předpisů, lenost a předstírání práce, alibismus, když už přemýšlet tak ve smyslu zdůvodnit proč něco nejde. Pro člověka z podniků, kde si lidi na sebe sami vydělávají a navíc ze svých daní živí státní správu je to svět sci-fi.

Jeden takový "iniciativní a pro věc zapálený" státní úředník poslal příspěvek níže.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

2. 4. 2008 16:28
Re: Ve státní správě přežívá socialismus

veřejná (státní) správa a soukromá sféra jsou 2 dosti odlišné světy. Než začnete soudit, zkuste zabrousit do obou světů.

P.S. ten "úředník" má pravdu (částečnou). Takto jsou dána pravidla a on je musí dodržovat. Vinu neházejte na úředníka, ale na pravidla. Jen prosím s mírou - bez pravidel je to byla zkáza.

0 0
možnosti
MK

EdMan

2. 4. 2008 6:30
Úředník je od toho aby zákony respektoval!

Jenom vůl a pisatelka s IQ tykve vypouští názory a soudy bez znalosti věci. Zaplať pánbůha zároveň škoda, že žijeme v době, kdy si kdekdo může napsat kde co - autorem reportáže počínaje. To jsem zvědav jak to chce Kalousek udělat. Ze zákona o majetku státu

je skutečně nutno postupovat tak, že je povinnost pohledávku vymáhat -

především pokud má dlužník majetek. A to v tomto případě jak vyplývá z reportáže, má. A o nemorálnosti daně si taky nejsem úplně jist. Dnes se snad neplatí daň z nemovitosti?

To by tu bylo keců kdyby iHeute někdy jindy napsala, že úředník nevymáhal pohledávku, že porušil zákon!

:-©

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

1. 4. 2008 23:22
Je to komické

a potvrzuje, že Kalousek je blb! A jenom v Česku se snad může stát, že je promlčená vražda a velezrada, zatímco jakýsi pofidérní dluh trvá. Alespoň pro náš spojitě na bolševiky navázavší stát a jeho úřednictvo.

0 0
možnosti
MN

lunak

1. 4. 2008 22:38
Spíše ty úředníky

někdo zapomněl po roce 1989 přeprogramovat. Padesátá léta pro ně ještě neskončila a protože máme právní kontinuitu mají dluh i příbuzní všech popravených a pronásledovaných. Pokud žijí pošleme na ně exekutory!

0 0
možnosti
LL

Blbec z Xenemunde

1. 4. 2008 17:55
<>

Úředník v tomhle banánistánu je asi tak stejně oblíbenej jako otrok ve Starým Římě ;-D Rv

0 0
možnosti
S

Seniorintelektualka

1. 4. 2008 16:19
Děvče, neurážejte všechny úředníky

Celé to asi není tak jednoduché..

Jsou zákonné a podzákonné  normy..

Máte to čím pochopit??

0 0
možnosti
MN

lunak

1. 4. 2008 22:33
Re: Děvče, neurážejte všechny úředníky

Až nato, že v těch zákonných a podzákonných normách stojí, že dávno už pominula tzv. prekluzní lhůta (20 let od konce roku, kdy se stal nedoplatek splatným a zástavní právo na majetek maximálně 30 let). Nejenže se tedy úředníci ministerstva financí chovají jako bolševický pohůnek nejhrubšího zrna, ale navíc ani neznají platné zákony. Ostatní viz: http://milannovak.blog.idnes.cz/c/30387/Cesky-Absurdistan-ma-stale-zelenou.html#t2

0 0
možnosti
MM

Mitheitel

1. 4. 2008 15:47
JAK KTEŘÍ !!!

Tak tohle mě osobně docela urazilo. Taky jsem úřednice... Jsem tady pro lidi a snažím se jim pomoci tak, jak nevíc je to v mých silách... dočkám se často i drobných díků, ve formě různých čokoládiček aj., ale stačí mi úsměv a slušný pozdrav.

Ale většina lidí toho vůbec není schopná, jsou zlí, arogantní, nepříjemní, nepozdraví, nepoprosí, nepoděkují!!!!

Chtěla bych Vás pani vidět na místě úřednickém, jak denně zvednete 200 telefonů a mluvíte s lidmi až do ochraptění...

Než příště něco napíšete, tak se nedřív zamyslete. Je to názor a ten Vám neberu, ale není spravedlivý!

0 0
možnosti
ZW

cassul

1. 4. 2008 15:04
Spravedlnost

Jenže úředník musí postupovat podle zákona, jinak to nejde. Jak by to vypadlo, kdyby úředník na berňáku vyměřoval daně podle toho, jak se mu líbí či nelíbí plátce či jeho manželka? Nebo kdyby ouřada na magistrátu jednomu barák povolil a druhému ne, zkrátka protože se mu to chtělo? Úředník, který vymáhá dluhy pro stát, to musí dělat, je to jeho práce, je za ní placený a nemá co posuzovat, jestli dluh z roku 1951 je méně či více oprávněný než dluh z roku 2008. Od toho jsou tu jiní. Možná měl upozornit své nadřízené, že tady jde nejspíš o nějakou historickou anomálii, která už dávno není aktuální... To beru. Co mě zaráží mnohem více je fakt, že máme rok 2008, od "sametovky" uplynulo už 19 let a nikdo si toho doposud nevšiml? Jak ti úředníci dělají svojí práci, když si po dobu, měřitelnou pomalu na generace, nikdo nevšiml, že tady takový dluh stále je evidován? Kdyby se takový případ objevil v roce 1990, každý by to jistě pochopil, ale tohle je šlendrián nejvyššího kalibru.

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

1. 4. 2008 15:33
Re: Spravedlnost

tipnu si - vyměnili se lidé a ten nový prohrábnul archiv. :-P

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

1. 4. 2008 14:20
Jak to vlastně chceme?

1. Chceme, aby úředník nejednal přesně podle platných zákonů, ale aby u práce přemýšlel a "špatné" zákony nerespektoval.

2. Chceme aby úředník přesně dodržoval zákony a respektoval i ty, které se mu zdají špatné.

3 Chceme aby se úředník držel bodu jedna nebo dvě tak, jak NÁM to zrovna vyhovuje.

4. Pokud se úředník nebude striktně držet bodu 3. tak zavoláme Občanské judo .;-D

0 0
možnosti
GKB-

Glock každopádně bez -e

1. 4. 2008 14:57
Re: Jak to vlastně chceme?

karma, karma, karma ... ;-D;-D;-D

0 0
možnosti