SVOBODA nebo "SVOBODA"?

Jen takove malé zamyšleni z pohledu muslimky, jehož cílem není pobuřovat, kritizovat, agitovat ani rozčílit, jen možná trochu popřemýšlet nebo se jen zasmát a jít dál........šťastnou cestu !

 

SVOBODA ...Co to pro vás znamená?

Mohu si dělat, co chci. Říkat, co chci. Žit si, jak chci,..........možná

Mohu chodit do práce, nikdo mě nehlídá, nikdo mi nezakazuje nosit krátké sukně(nebo trochu delší), chodit plavat, posedět do hospůdky, užívat si.......super jsem SVOBODNÁ.Nejsem jako ty "chudinky" muslimky, co MUSÍ sedět doma,nechodit do práce,  poslouchat manžela, být zahalené,....

Jen( a to čistě jen MOŽNÁ - neberte mě prosím vážně, protože jsem muslimka, polovina muže, jak někteří tvrdí) tím, že chodím do práce, se až tak moc nevěnuji rodině, nemám čas na děti. Možná mi to dají i později najevo, možná se o mě nepostarají, stejně tak, jako já se o své rodiče nestarám, MUSÍM přece chodit do práce. MUSÍM ?? SVOBODA?? A je to jenom tak správně ??

Možná se i časem rozvedu, protože se manželovi moje nestarání se o něj nebude líbit. Možná mě za to nebude mlátit, není to přece muslim. Ale možná také zažiju domácí násilí, jako 30% českých žen. Ale jak to?? Můj muž přece nemá Korán, z kterého by čerpal. Tak proč????

Ale co, když rozvedu, najdu jiného. Mám super oblečky, na které někoho ulovím, možná...., protože ( a zase jen možná) toho někoho nezajímá, jaká jsem uvnitř, zajímá ho mé tělo.......ale raduji se: jsem stále SVOBODNÁ, nebo.....?

Také si můžu užít nezávazný svobodný sex, můžu mít partnerů kolik chci. Jako muslimka bych nemohla.Sice možná chytím HPV, v horším případě HIV či jiné zkratky, ale .....SVOBODA.

Můžu si dát i sklenku vína( nebo 2,3, 4, ...), možná si ani játra nepoškodím. Vždyť 1 sklenka( 2, 3, 4,...) to je jen pro zdraví.

Tak takovou svobodu opravdu nechci, je trochu drahá.

"Svoboda" tady vypadá: dělej si, co chceš, říkej si co chceš, žij si jak chceš,...opravdu je to tak?

.....jen nevybočuj z řady na kteroukoli stranu, buď nejlépe nevěřící, nebo svou víru neukazuj, choď do barů, ať tě ostaní respektují, choď s odhaleným tělem, hlavně prosím nebuď muslim, nemluv o islámu,nenos šátek, neseďdomaahlavněnepištakovéčlánkysem.............moje odpověď: nečti, nereaguj, máš takových možností,......... je tu přece SVOBODA, ....MOŽNÁ

Aisha( tak prosím neodepisujte Samiře, tenktokrát je v tom nevinně :)), možná ...:)

najmale@seznam.cz

 

 

 

 

Autor: Samira Ben Yacoub | sobota 19.4.2008 10:00 | karma článku: 13,16 | přečteno: 1873x
  • Další články autora

Samira Ben Yacoub

Kde zit?

21.6.2008 v 16:22 | Karma: 13,23