Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
W

Wendolene

22. 4. 2008 3:45
Svoboda je ze zeny maji plno moznosti

V islamu zadne moznosti nemaji, jen se podriznuji urcite roli. Mimo islam mohu byt svobodna, mohu byt dama nebo d.vka, ale nikdo me nebude trestat , za co se rozhodnu. Svoboda je svoboda, ale vy ji moc nechapete.

0 0
možnosti
IT

Tacudek

21. 4. 2008 20:30
bylo to tu řečeno už několikrát..

.. ale stejně mi to nedá.

Vy očividně nechápete, co slovo svoboda znamená. Když jsem svobodná, tak to neznamená, že automaticky začnu kašlat na děti, rozvedu se, budu promiskuitní a umřu na AIDS. Bráníte se tím, že to byla jen nadsázka. Promiňte, ale Vy zaměňujete svobodu za nezodpovědné chování. To není o nadsázce.

A k tomu závěru... To že tu panuje jistá averze vůči muslimům, je prostě dáno situací ve světě. Kdyby se teroristi rekrutovali převážně z hinduistů, bavili bysme se dneska o tom, že máte problémy s červenou tečkou na čele.

Negativní zkušenosti se ve společnosti prostě musí nějak odrazit, je to pud sebezáchovy a strach.

Vám se to může zdát nespravedlivé a nespravedlivé to také je. Svoboda ale nezaručuje spravedlnost, zaručuje pouze to, že se pravedlnosti můžete domáhat i když to leckdy není jednoduché.

0 0
možnosti
JN

tojsouveci

21. 4. 2008 10:16
Nepochopila

Evidentně jste nepochopila rozdíl mezi "můžu", "chci" a "musím".

Např. ten nezávazný sex NEMUSÍTE, ale když byste ho náhodou chtěla zkusit, tak vás nikdo nebude kamenovat. To, že máte mnoho možností neznamená, že je musíte využít. Už to chápete?

0 0
možnosti
W

Wendolene

21. 4. 2008 0:06
Proc nejdete kazat o svobode treba

do Saudske Arabie??? Chtela bych videt, jak by vas tam svobodni lide tolerovali.

0 0
možnosti
S

Semper2

21. 4. 2008 10:43
Re: A ty s. Wendolene marš do Koreje

Soudruhu Wendolene alias Rokytko, vulgo haloradio, co kdybyste pro změnu odešel Vy dělat ideologického poradce Slunci komunismu, národa a všech proletářů s. Kim-Ir-Senovi do Koreje. Obstarejte si potravinové lístky , motyku na dobývání kořínků ze země - a alou...:-)Rv

0 0
možnosti
AH

nyny.

20. 4. 2008 22:53
ano to je přesně svoboda

vše, co jste vyjmenovala je svoboda se svými důsledky.A také svoboda si vyznávat třeba svatou mrkev, takže nechápu, proč to vaše "nejlépe bez víry" či jak jste to psala. Mimochodem, proč píšete pod blogem někoho jiného ? Není to náhodou proti kodexu blogera ? V každém případě to není zrovna košer, že by nedostatek svobody psát si sama pod svým jménem a fotkou ? Divné.

0 0
možnosti
J

jirkan01

20. 4. 2008 22:35
co to je?

za blabol? Nechapu ani jeden odstavec. Mozna by to pochopil starej Chomejmi. Co takhle se prestehovat tam, kam svymi nazory patrite? Sice tam nenajdete internet na kterym byste svoje moudra sdelovala celemu svetu, ale uzijete si tam kyzene nesvobody az po krk.

0 0
možnosti
S

Semper2

20. 4. 2008 22:56
Re: co to je?

Zas jeden hloupý český Honza...Rv:-)

0 0
možnosti
S

Semper2

20. 4. 2008 21:54
Prý katolíci kolaborovali s komunisty (Sic !) říká Hail Eri

Vůbec nejvíc"kolaborovali" katolíci s komunisty va Španělsku ve 30.letech. Následkem této spolupráce" komunistě ze samé lásky zabili půl milionu katolíků, 7800 páteru ( oblíbený způsob popravy bylo ukřižování kněze na kostel. vrata ), zavražděno bylo i 32 biskupů. V Mexiku tou dobou něco podobného (přečti si román nositele Nobelovy ceny G.Greena - MOC A SLÁVA). O metodách na Východě mluvit snad netřeba. Ale chceš-li vidět plody "kolaborace" katolíků v ČR, jed´ se podívat na Věž smrti u Jáchymova, nebo na "konec světa" do Bílé Vody (okr. Jeseník).Tam leží na hřbitově u bývalého lágru přes 700 jeptišek. Nevím,bud´jsi tak neinformovaný, nebo Tvá rodina byla velmi spjata s komunismem.Docela by mi zajímalo, jak to s Tebou je ? Tvé tvrzení je úplně stejné jako kdybys´ napsal, že židé kolaborovali s nacisty. Zamysli se příště nad tím , co píšeš.:-)

0 0
možnosti
TT

T.T.

20. 4. 2008 1:31
Díky Aisho,

posílám karmičku ;-)

Vážení diskutující, nejsem sice muslim, ale myslím si, že Aisha má v mnohém pravdu. S tím, že diskriminováni bývají v naší báječné Evropě i křesťané: vzpomínáte si např. na to, jak před dvěma lety British Airways vyhodila z práce svoji zaměstnankyni za to, že nosila řetízek s křížkem? A co říkáte na tento článek?

http://neviditelnypes.lidovky.cz/p_zahranici.asp?c=A070321_115209_p_zahranici_wag

0 0
možnosti
A

aisha

20. 4. 2008 11:07
Re: Díky Aisho,

taky dekuju :-)

0 0
možnosti
S

saturninka

19. 4. 2008 19:30
svoboda je risk - ale krásný

Svoboda je i o tom, že to vždy nemusí vyjít prostě risk, ale je to svoboda a ne zajištěné vězení !!!!!

0 0
možnosti
AB

pingodik

19. 4. 2008 14:39
Svoboda JE svoboda

Není pravda, že: "...jen nevybočuj z řady na kteroukoli stranu, buď nejlépe nevěřící, nebo svou víru neukazuj, choď do barů, ať tě ostaní respektují, choď s odhaleným tělem, hlavně prosím nebuď muslim, nemluv o islámu,nenos šátek, neseď doma ahlavně nepištakové články sem".

Nikdo nenutí ženy ani chlapy chodit odhalené. Ani je nenutí chodit zahalené. NIkdo mi nevnucuje vlčnovsky kroj, ani skotsky kilt. Ale ani mi ho nosit nezakazuje.

Nikdo mi nepřikazuje sedět v baru a popíjet pivo. Ale mi to ani nikdo nezakazuje.

Nikdo mě nenutí konvertovat k islámu. Ale mi to ani nikdo nezakazuje

To je taky svoboda.

0 0
možnosti
JN

Hail Eris

19. 4. 2008 15:07
Re: Svoboda JE svoboda

R^

0 0
možnosti