Merguez

Tuniske parecky

MERGUEZ

500 gr mleteho hoveziho

500 gr mleteho jehneciho

200 gr hoveziho tuku

8 lzic vody

sul, pepr

1 lzici Harissy, nebo palive mlete papriky (podle chuti)

cely mensi cesnek

trosku skorice

lzicku mletych seminek koriandru

lzicku mleteho kminu

trosku oliv oleje

cerstva na drobno nasekana petrzel

-muzete pridat i cerstvou nasekanou matu

-vse umeleme na mlynku na maso na hrubo

-hmotou naplnime jehneci tenke strevo ca. 12 cm dlouhe a 2.5 m siroke, pozor na vzduchove bubliny

-povesime na 1 den do sucha

-grilujeme nebo smazime, pred dosmazenim je propichneme, negrilujeme na moc velkem ohni a ne moc dlouho, byli by moc suche

V Tunisku se vetsinou griluji a plni se do baget s grilovanym salatem a volskym okem, syrem atd.

DOBROU CHUT

Autor: Samira Ben Yacoub | pátek 25.4.2008 13:43 | karma článku: 12,68 | přečteno: 3608x
  • Další články autora

Samira Ben Yacoub

Kde zit?

21.6.2008 v 16:22 | Karma: 13,23