Kabsah

Kabsah - velice oblibene jidlo v Saudske Arabii Slozeni: 1 velka nakrajena cibule 2 polevkove lzice oleje 2 strouzky cesneku


800 g jehneciho - nakrajene na kostky
sul na ochuceni
pepr na ochuceni
mala hrst rozinek a mandli
voda
4 cajove lzicky "Kabseh koreni" ( 1 lzicka pepre, 1 lzicka kminu, 1 lzicka skorice, 4 rozdrcene seminka kardamonu )
2 polevkove lzice tomatove pasty
1 paliva zelena paprika
1/2 cajove lzicky soli
1 1/4 hrnku omyte ryze
Omacka:
1 polevkova lzice oleje
1/2 male nakrajene cibule
1 velke rajce, oloupane
sul na ochuceni
Kabseh koreni na ochuceni
1 mala paliva paprika, pomleta
Krok za krokem:
1. Oprazime cibulku na oleji az zmekne
2.Nez cibulka zmekne dame do ni cesnek a nechame osmahnout dalsi minutu
3. Pridame maso, posolime a popeprime, osmahneme do hneda na obou stranach.
4. Nalijeme vodu, aby se maso zakrylo.
5. Vmichame Kabseh koreni, tomatovou pastu, palivou papriku, a 1/2 male lzicky soli.
6. Privedeme do varu. Zadelame poklickou a varime na malem ohni 1 1/2 hod.
7. Zmerime mnozstvi vody v hrnci, pridame vodu, pokud potreba, aby jsme meli 2 1/2 hrnku.
8. Ochutname vyvar a popripade dokorenime.
9. Vratime vyvar do hrnce, kde je maso.
Primichame rozinky a oprazene mandle.
10. Pridame omytou ryzi a privedeme k varu.
11. Zakryjeme a pozvolna varime az je ryze hotova, priblizne 25 minut.
12. Mezitim si pripravime palivou omacku:
13. Osmahneme cibuli na oleji do mekka.
14. Vmichame do ni zbytek ingredienci a pozvoolna varime po dobu 5 - 10 min.
15. Ochutname a popripade dokorenime.
Poznamka:
Maso se da nahradit jinym, i kuretem ci rybou, zalezi na vas. Ja to delam v papinaku takze to je celkem hned. Podavame s bilym jogurtem, do ktereho jsme nastrouhali okurku a rozmackany cesnek, osolili, opeprili a kdo ma rad prida i cerstvou matu.Muze se i primichat do ryze, nebo jist tak k tomu.
Tak dobrou chut!!

Autor: Samira Ben Yacoub | pondělí 21.4.2008 18:21 | karma článku: 13,44 | přečteno: 1772x
  • Další články autora

Samira Ben Yacoub

Kde zit?

21.6.2008 v 16:22 | Karma: 13,23