Diskuse

Džihád

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJB

To je bomba

18. 4. 2008 14:36
Vzetí života člověku je hřích

píšete

"Vzetí něčího života, který Alláh lidem svěřil, je velký hřích. Podobně vzetí životů ostatním (což je často případ sebevražedného bombardování) je také zakázáno, jelikož lidský život je vskutku cenný"

Problém je ale asi v tom, že muslim nepovažuje nevěřícího za člověka, ale za prase nebo opici. Stejně jako nacisté nepovažovali za lidi "uebermenschen" Slovany a židy.

0 0
možnosti
S

sphagnum

15. 4. 2008 22:05
ach jo

Pěkný článek. Škoda že váš názor a výklad koránu pořád patří mezi minoritní a v mešitách po Evropě se káže pravý opak.

 Mám podobný problém, nedokážu se stotožnit s křestanstvím, přestože souhlasím s naprostou většinou Kristových činů a kázání v Evangeliu. Nedokážu však morálně přijmout sounáležitost se všemy zvěrstvy napáchanými církví, proto radši budu považovaná za ateistu a svou náboženské cítění si nechám pro sebe, abych se vyhnula stotožňování s těmi, kteří si Učení překroutili k obhajobě svých zlých činů.

0 0
možnosti
JJ

Havelock Vetinari

15. 4. 2008 13:12
Víra????

Tak já nevím. Ke svemu zivotu nepotrebuji zadne proroky. Ani krista ani mohameda. Nepotrebuji bibli, staci mi moralni kodex, podle ktereho ziju. A ted si predstavte, ze na me nikdo neutoci, nikdo mi nehaze bomby na hlavu, nikdo do meho domu nenajizdi autem plnym vybusnin, nikdo do me vesnice neprijel s vojskem. Mozna me podle Vas vericich ceka peklo, o cemz dost pochybuji, ale budiz. Ja ho totiz nemam  ted na zemi jako spousty vericich. Proste mi vira nekomplikuje zivot. A ted si se mnou nesouhlaste jak chcete, ale bez VSECH nabozenstvi by na svete bylo podstatne lepe.

0 0
možnosti
JD

gagaryn

15. 4. 2008 13:34
Re: Víra????

tak to každopádně.:-)R^

0 0
možnosti
AB

pingodik

15. 4. 2008 12:31
Mila pani Samira (1)

1. Proč se tisíce muslimů radují na ulicích (tancují, vyskakují, tleskají, usmívají se, stříli z kalašnikovů) po každém úspěšném sebevražedném útoku v Evropě, nebo Americe?

2. Proč duchovní nevysvětlují v mešitě, že násilí (tj. sebevražedný útok) nepřemísí dotyčného "hrdinu" do nebe, ale že bude ZNIČEM, jak uvádíš v textu. Jak časo jsi slyšela v mešitě že: "Tak všechny typy extrémismu jako braní rukojmích, unášení, umístění bomb na veřejná místa, jsou v islámu jasně zakázány."

3. Jak dopadne odvážlivec, který navrhne výstavbu katolického kostela v Iránu, nebo v Saudské Arábii? 4. Proč musíme v Evropě dodržovat muslimské pravidla (neopodstatněné násilí za znesvěcení Muhameda, nebo jak se ten vousatý šašek s bombou jmenuje) a naopak, proč nemůžeme dodržovat v islámském světě naše evropská pravidla?

5. Pokud nejsem muslim a nevěřím v Muhameda (nebo jak se ten vousatý šašek s bombou jmenuje), tak jsem zatracen? Všichni křesťané, budhisté, židé skončí v pekle, pokud nekonvertují k islámu?

0 0
možnosti
A

aisha

15. 4. 2008 12:57
Re: Mila pani Samira (1)

text plny urazek svedci neco o pisateli ,a byt samirou , tak na tohle vubec neodpovidam

0 0
možnosti
TT

TerkaTrangTran

15. 4. 2008 9:15
Mila pani Samira

Doufam, ze to co pisete, je pravda, cemu verite. A taky doufam, ze to muze byt i obecna pravda. Ale preci pravda je relativni a lidi koukaji spis na dusledek, ktery je taky pravdivy.

Myslim, ze Islam je pripad stejny jako treba jak to delali s Marxismem ci komunismem. Puvodni myslenka je dobra, ovsem konecny vysledek je hrozivy. Chapu, ze nekteri vasi lide vyuzivaji nabozenstvi k necemu spatnemu, ze za to nemuzete. Vsak to vidim jako komunismus, lide toho uz vnimaji negativne, prave ten proces dela pravdu, ne zadny puvod.

Nejsem evropan, moje rodina pri zadnych utocich nezemrela a je mi spis lito, ze kvuli nejakemu terorismu muselo zemrit tolik lidi, jak nevinni americani, evropani tak i vasi lidi. A problem je v nepochopeni.

0 0
možnosti
A

aisha

15. 4. 2008 13:00
Re: Mila pani Samira

hodne veci je o nepochopeni islamu, jak nekterymi muslimy , tak i nemuslimy, kteri spojuji muslim se slovem terorista

0 0
možnosti
JJ

jarušák

15. 4. 2008 9:11
Pohled se středu Evropy

Samiro, zkus tyhle názory (ty , kde odsuzuješ sebevražedné atentátníky) začít otevřeně  propagovat třeba v Palestině.  Nebo třeba že někde v pásmu Gazy založíš agenturu pro napravování "svedených" atentátníků. Tím nám dáš víc přesvědčivých argumentů, než kolik jich vyčteš v celém koránu.

Teda jestli přežiješ ...

0 0
možnosti
A

aisha

15. 4. 2008 13:04
Re: Pohled se středu Evropy

soudit muze jen Allah , my muzeme jen nesouhlasit.

To jestli je sebevrazedny atentatnik muslim, tot otazka. Protoze primo popira slovo Allaha , islam sebevrazdy neschvaluje a primo zakazuje ,.....Nicemene opravdu soudit nalazi jen Bohu, a ja nemam pravo popirat neci viru. Jedna se jen o muj nazor. Allah vi nejlepe

0 0
možnosti
A

aisha

14. 4. 2008 20:39
salam alajkum Samiro

R^

0 0
možnosti
M

mareky

14. 4. 2008 19:53
Svoboda

milá Samiro, ve zkratce jde o to, že si můžeš věřit čemu chceš, ale nesmíš to vnucovat jinejm - a to je právě problém islámu - furt by se cpal a cpal a vnucoval - i když není vítaný - my vám taky nevnucujeme křesťanství nebo ateismus :)

0 0
možnosti
A

aisha

14. 4. 2008 20:37
Re: Svoboda

ani jsem si nevsimla , ze by samira neco vnucovala. Je to jako bych napsala, ze mi spolecnost tady krestanstvi vnucuje, protoze jsou tu treba koslely, slavi se vanoce a velikonoce. NIcmene to netvrdim, protoze pokud s necim nesouhlasim, tak to proste neslavim, jako vy nemusite drzet ramadan :)

0 0
možnosti
RS

Zly_Soused

14. 4. 2008 17:44
Samiro

Proč jsi emigrovala z Bosny do pokryteckých západních zemí? Proč jsi neodešla do některých z islámských rájů? Ty tady pliveš na společnost, která se o vás postarala.

0 0
možnosti
BB

miyu

14. 4. 2008 15:30
Ono je tam toho vic drsnejsiho :)

Uprimnemu cloveku muze byt jasne cokoliv, ale kazdemu, kdo ma v hlave mozek a ne piliny je jasne ze islam, jak ho ted zname je krvelacne nabozenstvi ktere zaspalo v temnem stredoveku a je velkym nebezpecim pro vsechny kdo chteji zit ve svobodnem svete a rozhodovat sami za sebe.

0 0
možnosti
H

halohalo

14. 4. 2008 16:21
Re: Ono je tam toho vic drsnejsiho :)

BUBUBUBUB-další profesionálí strširybka. Západ nedělá nic jiného než křečovitě straší muslimama. BUBUBUBUBUBU;-D. Čao Bubišu !!

0 0
možnosti
  • Počet článků 24
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2117x
Ptejte se....




Created by Crazyprofile.com