Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HG

Ano, za potraty do New Yorku. Ale je to trochu jinak.:-/

Podle nového zákona může nechirurgický potrat provádět kromě doktora, zdravotní sestry, lékařští asistenti a nově i porodní asistentky do 12tt.

Od 12tt a pro chirurgicke potraty je nutno navstivit nemocnici.

Od 24tt se provádí potrat pokud neni plod životaschopný (některé s životem neslučitelné vady dříve nejsou objeveny pri kontrolách nebo žadné kontroly nebyly- ultrazvuk a péče o těhotné se platí) nebo pro ochranu života a zdraví matky (choleostáza, hellp syndrom).

V New Yorku neni žádná čekací doba na potrat. V některých státech kontrolovaných Republikány je třeba pro potrat navštívit lekaře 2x s časovým odestupem aspoň 24 hodin (cooling off period). Velké vzdálenosti spolu s chudobou mají znemožnit potrat. V ČR máte doktora na každém rohu, tam je to třeba 100-150 km k lekari, která má Admitting Privileges v nemocnici a tak muze provest potrat.

Je to ideologický boj Republikánu a Demokratů. Nejvyšší soud Spojených států amerických bude ovladán Republikány a někteří se oprávněně obávají,že se pokusí zrušit Roe a Wade ze 70.let.

https://statelaws.findlaw.com/new-york-law/new-york-abortion-laws.html

https://www.bbc.com/news/world-us-canada-46994583

Potraty po 24tt se provádí velice výjimečně a pochybuji že to znamená, že by se v NY odteďka hromadně vraždily životaschopné plody jen z rozmaru matky.

Zní to hrozně, ale pokud se dozvíte, že se Vaše dítě klidně narodí v termínu a zemře do pár minut/hodin, tak asi nebudete chtít čekat třeba další 2 měsíce do přirozeného porodu a následného pohřbu..Nosit v sobě dítě odsouzené k smrti to by zlomilo každého. Za pár dnů by z Vás byla psychická troska.

0 0
možnosti
Foto

No, milá Ivanko, karma, ale mám zkažený večer. Nicméně moc díky za Váš článek.R^VR^

1 0
možnosti
IL

I48v15a83n85a 66L78a31n25c28e

25. 1. 2019 22:59

Dekuji za precteni, je to smutny a oni si k tomuto "vitezstvi" tleskaji.;-(

0 0
možnosti
Foto

To je priserne. Kazdy rodic vi, jak je dite pred porodem uz vyvinute, jak vnima podnety, reaguje na ne a svym zposobem i komunikuje. Napadaji me same cynicke poznamky na adresu autoru a schvalovatelu tohoto zakona. Ivano, Vam karma za clanek.

4 0
možnosti
Foto

R^I v případě zdravotních důvodů mi přijde méně zatěžující císař a dítě dát do inkubátoru. Pokud dítě nechce, času na rozmyšlenou bylo dost.

4 0
možnosti
Foto

H92a48n21a 34V49l95k58o55v38á

25. 1. 2019 15:25

Svět nabírá divný směr. Pociťuji to už tak 5 - 8 let.

4 0
možnosti
Foto

K zešílení, hlavy, které toto vymyslely a schválily, by evidentně nutně potřebovaly smrtící injekci, a ne ty bezbranné děti!

4 0
možnosti
AR

Je to jasné, jde o vraždy ještě nenarozeného člověka. A také to ukazuje na smyšlení těhotné ženy. Ubohost!!

1 0
možnosti
Foto

8-oto je šílenost:-(moc smutné:-(

3 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 17,75
  • Průměrná čtenost 942x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik