Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já rodila před jedenacti lety v Jihlavě. Tam nechoďte rodit milé ženy, jsou tam hnusni! I sestry i pan doktor. Hopsani po brichu jsem taky zažila... Hnus hnus. Tato porodnice si zakládá na proridnun porodu bez léčiva a císařských řezů. Jsou v tom jedničky. Bohužel na úkor maminek a miminek.:-/Rv

A to je jednadvacate století, technologie.... Když nechtějí, nestaraji se.

0 0
možnosti
RP

Téměř stejný zážitek jsem měla v těch letech i já .Byla neděle v podvečer, tmavý sál, nikde nikdo, jen sestřičky smějící se sanitaky někde ve vedlejší místnosti. Byla neděle večer a tak běda když jsem vydala pouhý sten už jsem byla okřiknuta. Naštěstí to trvalo jen 4 hodiny potom přišel mladý doktor jen se kouknout a šlo to hned. Tenkrát ten přístup porodních asistentek k pacientkam byl s takovou nadvládou že člověka napadlo, že ty baby snad nikdy nerodily.

0 0
možnosti
Foto

Otřesný zážitek. Lehce změním téma. Kolega měl při porodu 5,5 kila a 60 cm. Ani se nevešel do zavinovačky. Když ho máma nesla domů, jiná maminka se jí před nemocnicí ptala, jaká byla prohlídka v šestinedělí?

0 0
možnosti
IL

I31v12a63n26a 89L17a49n40c92e

24. 5. 2021 20:56

To musel být ošklivý porod, tak obrovské dítě.

0 0
možnosti

My všichni, co jsme na světě, jsme přežili porod.:-)

1 0
možnosti
MB

Pronesl vtipálek, který nikdy nerodil :-)

(samozřejmě máte pravdu)

1 0
možnosti
MB

Bývalá kolegyně mi vyprávěla, jak nastoupila do porodnice večer, ráno měla jít na císařský řez, protože miminko bylo velké a otočené obráceně. V noci měla příšerné bolesti, když zavolala sestru, tak ji řekla: Nebuďte hysterická, ráno jdete na císaře, tohle musíte vydržet. Svíjela se tam 6 hodin, syn se zatím otočil do správné polohy a tak ji ráno, vysílenou a nevyspalou, nechali rodit přirozeně. Je drobná, sotva 150 cm, a štíhlá. Syn měl přes 4 kila. Další dítě měli po víc než 10 letech a to jen proto, že otěhotněla neplánovaně a proto, že je silná katolička. Do porodnice šla jako na popravu, ale tentokrát to bylo všechno v pořádku.

Nebyla to jediná příšerná historka ze socialistických porodnic.

Já jsem rodila kolem roku 2000 (samozřejmě, že to vím přesně, ale ani jedno z dětí jsme do toho kulatého data netrefili). Ani jeden porod nebyl bez komplikací, ale pobíhaly kolem mě sestry i doktoři. Díky nim jsme všichni přežili a ani jednou jsem si s miminkem z porodnice nenesla pocit "manžel už na mě nesmí sáhnout", jako si odneslo spousta žen.

3 0
možnosti
AL

Za socialismu bylo všecko lepší! Sousedka by o tom mohla vyprávět. Když šla v porodnici na záchod a cestou jí odtekla plodová voda, vyfasovala kýbl a hadru a "běžte si to po sobě utřít". Zlatí soudruzi, Lidé byli zocelní jak ocel, chlapi i ženský, a snesli všecko :-))))

2 0
možnosti
IL

I55v18a78n17a 69L97a20n12c34e

24. 5. 2021 16:06

Díky za přečtení, to je hrůza, aby si tam člověk sám po sobě uklízel. ;-(;-(;-(

2 0
možnosti