Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Keď sa tak veselo doberáte, tak to bude dobrá tchýne/svokra.

0 0
možnosti

Mohu potvrdit tady v Americe neexistuje aby rodiče nechali mále dítě někde samotné. Vychoval jsem tady dva kluky a byl jsem prostě “Helicopter Parent”. Stále u nich. Neexistuje aby malé děti lítaly po restauraci. Když se to náhodou stane protože hosté jsou turisté z Evropy nebo z jiných krajin,tak číšník hned zjisti kde jsou rodiče a požádá je aby se o děti starali.

Vím že v Evropě je to jinak a hodně lidí nechá malé děti bez dozoru běhat kdekoliv.

2 0
možnosti

Samozřejmě má to více důvodu. Největší je že většina Američanů mají strach že jim dítě nějaký úchyl unese. Ale druhý největší důvod je kontrola dítěte. Malé dítě prostě musí být pod kontrolou. A kdo chce říct že děti potom nebudou samostatné,moji dva synové jsou oba samostatní.

Staršímu je 31 bydlí sám ( teď se nedávno rozešel s přítelkyni). Mladší v 17ti letech udělal turu Appalachian Trail 5 měsíců šlapal 2,190 mil trvalo mu to 5 měsíců. Potom vandroval po celé Evropě a před rokem se vrátil z Česka kde učil Angličtinu 4 roky.

2 0
možnosti

Souhlasím, Ivano, že děti v restauracích zakazovat šmahem není nutné, když... Ale to “když” je veledůležité. Zažil jsem i hrůzné příhody (ne v amerických, ale českých) restauracích. Věnoval jsem tomu kdysi blog s výmluvným názvem Fracek, spratek, klacek, zloprcek- https://josefprouza.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=682383

1 0
možnosti

Velmi trefné postřehy. A závěrečná příhoda je skutečně grandiózní. Jen bych doporučil zmírnit ten perex.

0 0
možnosti

Vážená paní Lancová,

co dělají Američané v USA je jejich věc a jsem tomu rád, že naši hospodští zpovykaná děcka ze svých podniků vykazují.

5 0
možnosti

USA bych v tomto jako příklad následováníhodný moc nedával. Tam mají s dětmi a vůbec s mládeží obrovské problémy.

Pak je velký omyl, že je tu nějaká chuť dětem zakazovat nebo povolovat vstup nějakým nařízením, naopak je tady velká poptávka po svobodě v rozhodování pro majitele restaurací, ať si oni sami určí pro jakou klientelu budou koncipovat svůj byznys a toho jsem i já zastáncem.

Věřím, že když bude poptávka, tak bude i nabídka, to je základní princip fungování trhu a tak nemám strach, že by najednou nebylo kam s dětmi zajít kdyby se v tomto dala provozovatelům volná ruka..

4 0
možnosti

J68a13n 79K63a90r50a29s25e96k

11. 4. 2023 11:42

American/ka radí ... :-)

Vazeni, jak neco delat spravne, tak od toho jsou na teto planete Nemci.

4 0
možnosti
Foto

Měli jsme tu jednu pacientku, přes 30 let žila v Americe. Nejčastěji jsem od ní slýchávala větu: "Všechno je to v lidech, říkají Američani." A přitom si rukou v pěst poklepávala na hrudník. Já myslím, že k tomu není co dodat. ;-)

0 0
možnosti

bouře ve sklenici vody a řešit takovou věc s kýmkoli ztráta času - neexistuje nevychované dítě prakticky, existuje jen rodič, který nemá v restauraci co dělat, když neumí zajistit, aby jeho dítě nikoho neobtěžovalo

9 0
možnosti

Omyl. ;-D:-):-P

Nevychované děti existují. Jen většinou (skoro vždy) je na vině rodič !

1 0
možnosti
Foto

Milá paní Ivano, zejména začátek Vašeho článku jsem četla znovu a znovu, abych si nevyložila mylně pravý význam slov, která jste použila - totiž, že do restaurací nesmí děti do 18 let a psi V ČECHÁCH.

Že by mně něco uniklo? V restauracích několika amerických států jsem sice před pár lety vždycky byla bez dětí a bez psa, takže tam jsem mohla přehlédnout leccos. Doma v Čechách ale navštěvuji restaurace často, a to dříve i s dětmi, nedávno i s vnoučaty a často i se psem. Bydlím v centru Prahy, služebně často jezdím po celé republice, své sídlo v přírodě mám pod Krkonošemi. Jak jsem stará, nikdy jsem nikde v Česku neviděla žádnou restauraci, kam by děti nesměly. Vysoké stoličky pro batolata jsou dnes už standardem, ovšem jen pro dobrovolné použití podle rozhodnutí rodičů. Vím, že kdysi právní teorie řešila nějaký ojedinělý případ, kdy majitel před svou restauraci vystavil ceduli "zákaz vstupu dětí do 18 let a dospělým se psy", ale takový postup už v roce 2018 Česká obchodní inspekce (ČOI) zhodnotila jako diskriminaci z důvodu věku a tak porušení v Čechách platného právního řádu.

Čili, prosím, nevěřte hned všemu, co kdo řekne, raději rozpouštějte SVŮJ strach a do Čech se klidně těšte i s vnučkou. I k nám do Českého ráje jste všichni srdečně zváni... ❤️👍💃🙏

8 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 22,04
  • Průměrná čtenost 958x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik