Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DM

Stálo by za to napsat, kde v "Americe" to bylo. Protože napsat, že něco je v Americe, je jako napsat, že to bylo "někde v Evropě". Mezi jednotlivými státy, často i městy, existují velmi podstatné rozdíly, o rozdílech mezi nemocnicemi snad už ani nemusím mluvit. Velmi důležité taky je, co máte za pojištění.

Já bych v případě ER a přístupu tamního personálu nepaušalizoval. V "Americe" není problém zažít přístup odpovídající špičkové úrovni, ale taky se vám může stát, že si budete připadat jako v příhraničním špitále v Moldávii.

1 0
možnosti
IL

I55v85a65n91a 37L69a94n27c75e

16. 5. 2019 21:15

Nezažila jsem Moldávii, nevím, jak to funguje v Moldávii.

0 0
možnosti
Foto

Zarazi me, ze se zde nevyjadri nikdo z lidi zijicich v zamori ... Ten vas pribeh muze byt teoreticky realny, avsak bohuzel rozhodne zcela a naprosto vyjimecny .... Obecne na ER to funguje v zasade tak, ze pokud jde o prime ohrozeni zivota, vse jde relativne rychle .. To jde ale v zasade vsude na svete .... v pripade zraneni ci jineho problemu neni problem cekat i desitky hodin, a to i v pripade opravdu vaznych zraneni, ktere vsak primo neohrozuji zivot .... to vase psani se sice hezky cte, obecna realita je vsak opravdu trochu jina

0 0
možnosti
Foto

To zní úžasně! V Zdravím z Londýna :-)

1 0
možnosti
IL

I71v31a18n75a 84L26a22n94c93e

16. 5. 2019 21:13

Děkuji, také vás zdravím.R^

0 0
možnosti
Foto

Tak už chápu, z čeho čerpá Modrý kód na Primě :) Jen se nám tam jaksi snaží namluvit, že tohle sci-fi se odehrává u nás;-D

1 0
možnosti
JZ

J34a73n 32Z38í79m78a

11. 5. 2019 13:01

Tohle se tak hezky čte.....

1 0
možnosti
PO

Příběh hezký a zcela veřím, že to tak fungovalo. Jen by stálo v poslední odstavci doplnit, na jakou částku pak přišel účet a kolik z něj zaplatila pojišťovna.

Ostatně i u nás si dovedu takové zacházení představit ... stačí dát do Google "medical centre Prague" a pak se na některou z adres vypravit.

3 0
možnosti
IL

Mělo by to fungovat všude a ne jenom v medical centre Prague

0 0
možnosti
JZ

Děkuji za pěkný blog a samozřejmě zasloužená karma. R^:-)

1 0
možnosti
MT

Paní to o americe popsala pěkně a určitě má tuto zkušenost. Otázka ovšem je, kolik tato péče stála a kolik stála "péče" věnovaná pacientce v Anglii. A také, kolik stojí příslušné pojištění v Americe a Anglii. Myslím, že až na základě těctho čísel se to dá porovnávat. Každý pacient trpí a zaslouží si co možná nejlepší péči. Ale bohužel jsou v tom všude (i u nás!) peníze. Zatím velmi dobrá odborná úroveň našeho zdravotnictví za velmi přijatelné částky pojištění a akceptovatelné částky spoluúčasti je dána 100 letou tradicí zdravotního pojištění a mnohdy osobním nasazením lékařů a sester a právně zakotvenou zásadou, že lékař má poskytnout péči lege artis.

8 0
možnosti

Je rozdíl, když platíte na zdravotnictví asi 18 % HDP a když platíte 8 %. Ten rozdíl musí být někde vidět. Naštěstí ne v péči.

Bude také rozdíl mezi městy. Kdysi dávno si známý zlomil nohu a čekal na pohotovosti x hodin. Protože pohotovost musí ošetřit každého, ve frontě před ním bylo plno Mexikánců bez pojištění.

1 0
možnosti
LI

Mých několik kamarádek, i já (byla jsem ve FN Plzeň), jsme po dost náročné operaci a na české zdravotnictví si nemůžeme stěžovat, lékaři, sestřičky všechno perfektní.

Teď mě čekají rehabilitace a věřím, že to bude opět perfektní R^

4 0
možnosti
IL

Jsem ráda, že se cítíte lépe. Já vím, že jsou v Cechách dobří doktoři a někde je i pěkné zacházení. Chtěla jsem pouze, aby se porovnalo zdravotnictví, pohodlí a zacházení v Anglii a v Americe.

1 0
možnosti
  • Počet článků 395
  • Celková karma 10,15
  • Průměrná čtenost 942x
Listen to the wind,

IT TALKS.

Listen to the silence,

IT SPEAKS.

Listen to your heart,

IT KNOWS.

(Native American Proverb)

 

Seznam rubrik