Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vladimír Škopek

9. 5. 2012 16:00
Scatá pravda

Je to hodně velký problém, snad s tím bude někdo už konečně něco dělat, jinak tenhle stát nedožije ani druhý půlky  století.

0 0
možnosti

krllo2

14. 4. 2012 6:37
Problém je v nenažranosti kapitalistů

A to počet děti nezmění. Peněz na vše je dost jenže jsou umrtveny v nejbohatších parazitů!

0 0
možnosti

strycek-Joe Ltd.

13. 4. 2012 12:04
I kdybyste se uslevoval, Bělobrádku

pomocé manipulace s daněmi nic na populační deflozi nezměníte. Vy musíte změnit nejistotu existence, které aktuálně lidé čelí. Vaše recepty se od receptů Kalouska prakticky ve skutečnosti nijak neliší Rv

1 0
možnosti

jendazmoravy

13. 4. 2012 12:19
Jistota existence?

Jistotu existence ma zvire v chlivku nebo kleci. Ja vim, ze je dost lidi ochotnych ujmout se funkce spravce klece.

0 0
možnosti

Bezkyd

13. 4. 2012 11:14
Jen o peníze

redukujete demografii  na přírůstek obyvatelstva a pomíjíte např. rozvrstvení venkov - město, soudržnost rodin, soužití generací... Ve shodě s vládnoucí klikou, která chce ať se žerem mezi sebou a je necháme mlaskat. Člověka redukujete na spotřebitele, který se rozhoduje o rodičovství podle hlediska výkon/spotřeba, pracovní sílu, a bankomat Jaká rodina, když hlavní předností je mobilita? Zpřetrhat svazky a za prací. Ani žádná z lidoveckých političek nedokázala v rodinné politice překročit stín peněz a formálnosti. "Boj" o církevního sňatek. To, co dnes stát garantuje jako obsah manželství nemá nic společného s jeho křesťanským obsahem. Pospíšil ani nechtěl dualitu zrušit, jen odvést pozornosti od nebezpečí číhajících v  "mírných úpravách" rodinného práva. Víte, kolik rodičů, nemůže plnit nejen své křesťanské, ale žádné výchovné povinnosti k dětem? Že i dnes může komunistická soudkyně hodnotit křesť jako násilí na dítěti na úrovni waterboardingu? Chtěl jsem přidat vtip, ale není místo.

0 0
možnosti

Paeris Kiran

13. 4. 2012 11:02
Jinak drahý pane... on už tu demografický Kaynes byl...

Teď ovšem řešíme jeho následek- musíme splatit dluhy.

Valná většina lidí u Keynse vidí jenom polovinu- a to stimulaci ekonomiky když něco nejde, v okamžiku kdy je problém opraven už ovšem Keynes přísně diktuje začít splácet dluhy. bohužel to politici nikdy nerealizují. Keynes splácením dluhů měl po vyřešení krize bránit tomu aby se nastartoval nekontrolovatelný růst který pak byl vyvážen ohromným pádem který zas vyžadoval itervenci...

Smůla je že druhou část nikdo nikdy nerealizoval. Místo splacení pohledávek z dob opatření se "zvyšoval blahobyt".

Porodnost je třeba přestat podporovat v okamžiku kdy máte přesně tolik lidí pro kolik máte uplatnění, pokud podporu zachováte budou se ještě chvíli rodit, ale pak máte lidi navíc, a to jsou čisté náklady a 0 příjmy. Pokud bude růst pokračovat nakonec se to zlomí a s tím jak vám dojdou zdroje porodnost prudce klesne, protože ti lidi zjistí že dítě není přínos ani přes masivní dotace.

0 0
možnosti

apajinky

13. 4. 2012 10:33
Děti

Měly by se podpořit hlavně pracující rodiny-ať klidně můžou mít i 2-3 děti a ne s bídou jedno a ještě pozdě.Dát jim možnost bydlení (ať nejsou zatíženi hypotékou),manžel nebo otec dítěte (nebo matka,prostě ten,který zůstane v práci) bude po dobu rodičovské dovolené dostávat superhrubou mzdu.Tím se ušetří za zpracování rodičovských příspěvků,dětských přídavků a podobně.Prostě se mzdovce doloží RL dítěte a je to.Ta to oznámí OSSZ,finančáku atd.Samozřejmě vyřešit otázku rodičů,kteří přišli o zaměstnání-těm poskytnout pomoc.POkud pracovali,je nasnadě,že si práci zase najdou.Ale aby si děti pořizovali lidi,co v životě neodpracovali ani 1 den v době,kdy pracující zvažuje jestli si může dovolit druhé dítě....Ti nebudou mít nic.Nebo maximálně svou dávku,nenavýšenou o počet dětí.Já živím dítě z platu a musím přemýšlet kolik dětí z platu uživíme.Tak ať si oni spočítají kolik dětí uživí ze své dávky.

2 0
možnosti

jendazmoravy

13. 4. 2012 10:49
Zajimave reseni rodicovskeho prispevku

Napad je to pekny - misto rodic. prispevku proste superhruba mzda druhemu  z rodicu! Kdyby se k tomu pridalo i spolecne socialni pojisteni manzelu, to by byla parada!

0 0
možnosti

petrph

13. 4. 2012 10:24
tak schválně KDU-ČSL,

kolik do toho chcete "vrazit", na kolik tedy snížíte současnou Kalouskovu DPH i jen na dětské potřeby, aby se tedy rodilo více dětí" ? Z 15% na 10, původních 5%? Za komunistické normalizace byla na tyhle věci a základní potraviny, dokonce "záporná daň", čili stát dokonce doplácel, a výsledkem byly a jsou nejsilnější ročníky "Husákových dětí".... Tak, kolik????

0 0
možnosti

Paeris Kiran

13. 4. 2012 10:50
Re: tak schválně KDU-ČSL,

Super no a z těch silných ročníků je tu 10 procentní nezaměsnanost.

Vynikající výsledek.

0 0
možnosti

stepulka

13. 4. 2012 9:55
Ne stát !!!

To lidé mají mít zájem mít děti!

Pořídit si děti jen proto, aby měl stát daňové poplatníky, je teda důvod jako hrom.

Ach jo.

0 0
možnosti

mahdi

13. 4. 2012 10:01
Re: Ne stát !!!

Však jo. Ono je to míněno: Stát se má "chovat správně" -> Lidi budou mít větší zájem mít děti -> Státu časem vyroste mnohem více daňových poplatníků.

0 0
možnosti

jendazmoravy

13. 4. 2012 9:41
Neni to jednoduche

Cela socialni politika, ktera byla budovana za ucelem doreseni situaci, kde rodina selhala, tak hypertrofovala do absolutni a vsevladne nahrady rodiny. Proto v socialnim state rodina nema ekonomicky smysl.

0 0
možnosti

Viktor N.

13. 4. 2012 9:43
Re: Neni to jednoduche

Jo, to je právě ten Keynes, idol všech socialistů (KDU nevyjimaje)…

0 0
možnosti

Wesloun

13. 4. 2012 9:27
Já jsem si říkal

že už jsem to jméno slyšel. Předseda KDU-ČSL.

K věci: Už teď není pro všechny práceschopné obyvatele ČR dost práce. Jak si myslíte že to bude vypadat, až bude prceschopných o cca milion (spíš o dva vzhledem k odsunu odchodu do důchodu) víc?

Předpokládám , že nijak, jinak by jste toto nevyplodil. Předsi jen, to už budete mimo politiku, takže Vám to bude nejspíš jedno :-/

1 0
možnosti

Viktor N.

13. 4. 2012 9:43
Re: Já jsem si říkal

On si to tu stejně ani nečete :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL