Topolánek nebo Paroubek, my jsme jedna rodina

Až do včerejška bych řekl, že jsou jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet. Ukázalo se ale, že zatím co J. Paroubek ztrácí nervy občas, M. Topolánek je na pokraji zhroucení. Jeho včerejší nekultivované, arogantní a vypjaté vyjadřování svědčí o tom, že toho má už "plný gule". J. Paroubek udělal lepší dojem.

Nakonec ale oba naši expremiéři, z nichž jeden bude asi derniérem-jak v jiném blogu kdosi trefně poznamenal-našli společnou řeč. Jak by ne, když do kampaně vrazili desítky a možná už stovky milionů. Oranžová republika mluví za vše. To je drahý špás a ještě bude.Jen doufám, že papež v Brně nedostane oranžovou šálu... A jednoho z nich prohra může stát předsednictví. 

Jsou schopni během týdne změnit ústavu. Když je to potřeba, včera si v tom notovali v OVM. A V. Klaus je třetí do party.

Jistě, potřebují rychle vyřešit situaci, mají ústavní většinu. Jen se bojím, aby ji nezačali používat čím dál častěji. K likvidaci malých stran, k likvidaci nezávislosti soudů, k omezení občanské společnosti, neziskovek, k likvidaci demokracie.

Tohle už nemusí být opoziční oposmlouva, tohle může skončit jako "když se nám to hodí, změňme ústavu" smlouva.

Oba čelní politici jsou si málo podobni tím jak vypadají a jaké programy podporují. Principálně však jsou podobní. Jeden hraje na závist a druhý na sobectví. Mluví z pozice síly. Pidi strany jsou pro ně nutné zlo. Jen aby současný volební systém, který velké strany výrazně zvýhodňuje neskončil tím, že bude strana muset dosáhnout 10 a víc procent...Oba si na stará kolena pořídili mladé manželky/milenky a dítě. Jeden věří vve vyšší bytost a její náklonnost, druhý pokleká v předvolební zbožnosti na katolických akcích, jeden jezdí na kole, ale spíš se vozí v autě, druhý je člověk z lidu. Atd. Nejlépe by bylo, aby prohráli oba a odešli z politiky. Mně by moc nechyběli.

Autor: Pavel Bělobrádek | středa 2.9.2009 14:07 | karma článku: 26,29 | přečteno: 1731x
  • Další články autora

Pavel Bělobrádek

Dostatek domovů pro seniory

21.9.2020 v 8:41 | Karma: 8,63

Pavel Bělobrádek

Vzdělání, ale i výchova

18.9.2020 v 10:10 | Karma: 6,67

Pavel Bělobrádek

Krása našeho nářečí

17.9.2020 v 10:03 | Karma: 5,28

Pavel Bělobrádek

Zdraví máme jenom jedno

15.9.2020 v 10:01 | Karma: 5,50

Pavel Bělobrádek

Přehrady sucho nevyřeší

14.9.2020 v 9:59 | Karma: 5,77