Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

AmadeusMáša

26. 8. 2011 14:20
UŽ DOST TOHO VYMÝŠLENÍ HABAĎŮR NA LIDI

Nemohu si pomoci, ale jak postupně čtu o všech tzv. reformách poslední vlády ČR, nemohu se zbavit dojmu, že jí jde jen o jedno, vyhubit obyvatelstvo české republiky za každou cenu.

A, je mi líto, ale musím se ptát, premier Adamec odevzdával republiku bez dluhů, za komunistů jsme platili kdejakou revoluci a posílali zdarma zbraně kdejakým lumpům, byli jsme nakonec v potravinách soběstační, banány se nikdo neuživí ! Zdravotnictví jelo průměrný věk byl 76,5 let.

Tak kde jsou ta pozitiva, která jsme získali. Vody je H2O na Bahamách stejně jako v Bulharsku, písek bývá obvykle SiO2 tam i tam.

Musím konstatovat, že jsme se stali něčím horším, než poslední africká kolonie před světovou válkou. Nejsem v tomto hodnocení sám. Denně mě chodí další a další nářky mých spolužáků a spolupracovníků.

Jsme kolonií bakovního kapitálu. Z marxáku jsme si dělali srandu. ale neměl Lenin nakonec pravdu?;-€

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

26. 8. 2011 13:14
Zdraví není veřejný statek

Při vší úctě je vaše představa "kontrolovatelnosti nákladů ze strany státu" nesmírně naivní a spolehlivě ignoruje dosavadní zkušenosti se státem řízenými systémy. Nejnebezpečnějším důsledkem státní kontroly cen jsou úspory na úkor kvality, která pokud nepoklesne, dlouhodobě znamená zastavení technického pokroku. Dosud pouze trh- přesněji jeho subjekt- firma či jednotlivec- dokázal kdy dodat službu správné kvality ve správném množství a za správnou cenu, přičemž konkurence nutí k neustálému zlepšování a inovacím.

Ano, ten systém bude zdánlivě dražší, ale dlouhodobě dosáhne vyšší kvality a ušetří spoustu reálných zdrojů. Zdravotnictví je pro naši stárnoucí populaci příliš důležité na to, aby upadlo do stagnace, proto jeho odstátnění plně podporuji, navzdory přechodnému růstu nákladů i vysokému riziku neospravedlnitelných zisků v důsledku "jánabráchismu". Nicméně sledování zisků z vlastního,privátního,namísto sledování zisků z cizího, "veřejného", je to nejsilnější protikorupční opatření.

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL