Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

JBoksay

23. 10. 2009 19:41
Právní záruky pro ČR

LS a přílohy mají celkem k 800 stranám. J To co je psáno v LS, to lze dle zvyklostí právníků vykládat dle konkrétní okolnosti. Dalo by se to přirovnat k práci notáře.

Za určitých okolností lze například u ESD úspěšně obhájit právo na odebranou nemovitost v Sudetech, protože v Listině Základních práv EU je právo na vlastnictví uvedeno. A základní práva nelze promlčet. To, že skoro stejná Listina základních práv existuje i teď a nic se dosud podobného nestalo, neznamená, že se to nyní stát nemůže. Podpisem LS vznikne jeden Evropský stát, protože LS je jeho ústavou. A již spory u ESD nebudou mezinárodní, ale vnitrostátní! Dosud to byly spory u Evropského soudu pro lidská práva, kde se jednalo o posuzování z hlediska mezinárodních smluv a práva.

Ošetření platnosti současného právního stavu na území ČR je možné pouze vyjímkou stejné právní síly jako se dostalo Polsku protokolem č.30 - přílohy k LS.

0 0
možnosti
ŠS

CHYREN

23. 10. 2009 10:57
Jaká pravda?

 Eurohujere, nechápu tvoji logiku: LS nenabourá BD a přesto je pro EUROHUJERY problém zařídit tu onu "populistickou" výjimku?? Proč asi? Řeknu ti to: Eurohujer ( včetně tebe ) manipuluje s pravdou. Vy všichni jste buď mentálně hodně nedostateční, nebo prostě sloužíte lžím.:-)Rv[>-]

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL