Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MH

Martin_CT

2. 2. 2012 2:21
Definice tří pilířů Západní civilizace

(stydlivé přezdívky bývalého křesťanstva) co se líbí mně je; hebrejská víra, řecká filosofie a římské právo. Tedy rovnost před Bohem, svoboda mysli a rovnost před zákonem. Moderní evropské demokracie ignorují ten první, limitují druhý a ten třetí pro ně platí pokud nemáte moc peněz nebo nepohodlné názory a následovníky. Proto jsou tak vratké ve srovnání s islámskou diktaturou - ta explicitně říká co se má a nemá, o tom kdo je nevyšší autoritou se nediskutuje a oddělení moci světské od duchovní si ta kultura zatím představit neumí (abych byl spravedlivý, měl bych říct jejích 80%). Pokud chce vláda skutečně pomoct rodinám, ať tvrdě zdaní svobodné a uleví manželským párům s dětmi pod 18. "Přídavky na děti" a podobné sociální experimenty vedou pouze k jejich zneužívání vrstvou co hledá nejsnazší způsob vegetování na účet bližního.

Martin Horsky

0 0
možnosti
D

Dunja

31. 1. 2012 19:37
Sociální inženýrství existuje,

ale v jiné podobě a termínech. Tvůrci postkom. systému chtěli ukázat, jak komunismus ženu zneužíval a stvořili 3-4letou rodič. dovolenou, která na Západě nemá obdoby.Osobně mi přijde zbytečně dlouhá. Navíc náklady rostou s věkem dětí. Zrušili jesle, zam. školky.To přeci v rozvin.dem. společnosti není potřeba. Jenže najednou se zjištuje, že žena na plac. dovolené je zátěží státu a vlastně hloupne a stává se nesociální. Takže se nenápadně snažíme ženy přesvědčit, že čím dříve se vrátí do práce je to PRO NĚ nejlepší. Znovu pomalu objevujeme komun.vymoženosti, protože ženy do práce musí, jinak by většina rodin nepřežila. Pořád chybí krátké úvazky, možnosti dom.práce, která by ženě ulehčila. Zvládat 8hod práci, 2děti, domácnost je dost a vlastní život jde stranou. Lidé si rozmyšlí, zda rodinu, děti hlavně kvůli vlastnímu pohodlí. Rodina omezuje nejen finančně. Obětovat se není v modě, vždyť je tolik příležitostí si užívat. Jsou i lidé,kteří nechtějí děti ve spol.,kde arogance požírá slušné.

0 0
možnosti
M

milanalois

31. 1. 2012 19:23
Demografie - opravdový průšvih

http://nautilus.bloguje.cz/870816-demograficka-fakta-opravdovy-prusvih.php?global

Když se nebudou rodit Češi, přijdou sem holt nečeši a zavedou si tu nečeskou kulturu a nečeský jazyk a zbytky Čechů se budou muset přizpůsobit nebo vystěhovat.

1 0
možnosti
LL

lukaslhotan

31. 1. 2012 17:36
Islamizace ČR je dále než si myslíte

Problém bych viděl spíše v tom, že skutečných umírněných muslimů je velice málo a jsou válcováni těmi radikálními co si na umírněné radoby hrají ... A v ČR je to vážně téma, které ve skutečnosti většina lidí ve společnosti ignoruje. Napsal jsem o tom knížečku: http://www.kosmas.cz/knihy/164740/islam-islamismus-v-ceske-republice/ Bohužel lide síce na "islám" zanadávají, ale jinak jim to je jedno ....

0 0
možnosti
MK

Martin Kavka

31. 1. 2012 14:20
Pane Bělohrádku

ono to není o islámu, ale Evropanech. Pohodlí a relativní blahobyt musel být něčím vykoupen. Dnes už s tím neuděláme nic, tedy pokud nevzbudíme hrdiny od Vídně. A porodnost ? Nedivím se mladým lidem, že se nehrnou do toho mít rodiny. A zásluhu na tom májí i lidovci. Jeden ex, co je tím nejlepším ministrem financí, jde dokonce tak daleko, že svým zdaňováním všeho co ho napadne, možná dosáhne toho, že se nakonec žádné děti rodit nebudou. A pak příjdou osvícené hlavy a řeknou....potřebuje imigranty. A nebojím se toho, že by se Francie, VB, Itálie, Řecko s námi o ně nepodělili. A víte jaké budou mít náboženství?

Podpora rodin je hezká věc, ale někde se to zadrhlo, že? A to v době, kdy jste byli u vlády i Vy

3 0
možnosti
PS

Petr-007

31. 1. 2012 14:50
Na pocet deti nema vliv ekonomicka situace rodiny

(mozna ma, ale trochu jinak nez predkladate) ani vyse dani, staci se kouknout do statu, kde je vetsi porodnost, na rodiny z vetsim poctem deti a zjistite, ze tam vliv hrajou jine veci nez financni zajistenost.

0 0
možnosti

publicenemy

31. 1. 2012 14:14
Nebezpečí křesťanství?

Pane předesedo, nebezpečí se neskrývá v islámu samotném, ale v náboženství jako takovém. Problém islámu tkví hlavně v tom, že drtivá většina muslimů žije v zemích třetího světa. Mají omezené vzdělání, rozhled, jsou většinu chudí, proto se stávají obětmi radikalizace. Nicméně toto můžemě aplikovat na kteroukoliv náboženskou/politicko-ekonomickou ideologii, které si dávají za úkol vytvořit lepší svět na úkor "přirozeného" řádu věcí. Co se týče svobody, tolerance a demokracie, nejsem si jist, zda i křesťanství, respektive jeho radikální výklad, dokáže tyto aspekty přijmout, vždyť samo toto náboženství je postaveno na opozitech těchto slov (totální podřízenost Bohu, nesnášenlivost vůči vyznavačům ostatních náboženství, případně vůči ateistům, odpor vůči "vládě" lidu).

3 0
možnosti
PS

Petr-007

31. 1. 2012 14:10
Evropa se menila mnohokrat a to dost radikalne.

Menit se neprestane. Predstava ze se nejak podari zakonzervovat nynejsi stav je usmevna. Jednou z cest na kterou se Evropa muze vydat je ocividne i islam. Klidne je mozne, ze tady jednou budeme radikalnejsi nez v Saudske Arabii. Rozhjodne k necemu takovemu nedojde skokem, revoluci, pujde spis o pozvolnou evoluci, kdy si na zmeny budeme moci zvyknout. At uz to z Evropou dopadne jakkoliv, budou o tom rozhodovat jeji budouci obyvatele nikoliv my, a tak je to spravne.

0 0
možnosti
TJ

iElEn

31. 1. 2012 17:15
Re: Evropa se menila mnohokrat a to dost radikalne.

No a já bych byl rád, kdyby ti budoucí obyvatelé byli dál Češi, Slováci, Poláci...dokonce i Němci:o) a samozřejmě všichni ostatní. Co si budou s Evropou dělat je už jejich věc, ale já rozhodně nehodlám konat tak, aby oni neměli žádnou možnost volby. A tím myslím jakoukoliv formu despotismu. Včetně Islámu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL