Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dr No

8. 8. 2008 17:17
Příčina je asi takováto.

Když postavíte lidi do situace, že je pro ně něco těžko dostupné, povzbudíte jejich ochotu uplácet. A to je zřejmě hlavní důvod, proč je celá cizinecká agenda tak zdlouhavá a nepružná. Navíc bych se byl ochoten vsadit, že se to v personálu cizinecké policie jen hemží strými strukturami, bývalými estébáky a jejich kamarády a příbuznými.

0 0
možnosti
RG

eizoeizo

7. 8. 2008 19:24
v Anglii jsem na tom úřadu strávila taky několik hodin

čekáním v obrovské frontě, takže ono to asi ani jinde nebude růžové. :-/

0 0
možnosti
J

Jack777

7. 8. 2008 16:03
...

Párkrát jsem tam byl vyřizovat pozvání do čr na cizinecký v koněvově. Pro občany EU to tam byla docela pohoda, za chvíli jsem byl venku. Ale pro občany 3tích zemí to bylo peklo. Někdy jsem měl pocit, že je to dost nebezpečný. Lidé se rvali do skleněných dveří a pak do výtahu, kterej vypadal dost narvaně. Policajti na ně řvali někdy dost ponižujícím způsobem. Vizitka jak stehno. Vždycky mě z tý procedury bylo fyzicky i psychicky blbě...

0 0
možnosti
PB

Perdita

7. 8. 2008 18:19
Re: ...

to jste mel stesti, predposledne jsem na obcanech EU travila 4,5  hodiny, aby nas slecna (ktera neumela naprosto zadny cizi jazyk) poslala domu - protoze jsme meli podpis pouze jednoho z manzelu a dum ve kterem onen cizinec hodlal prebyvat byl ve spolecnem vlastnictvi manzelu. Grr, jeste dnes citim to zoufalstvi!

Je fakt ze posledne potom se fronta chudaku z tretich zemi tahla jeste 20m pred budovou. Opravdu je to silena ostuda.

0 0
možnosti
D

důchodce

7. 8. 2008 13:13
neztrácejme naději

vždyť Husák se v tom samém pořadu, coby jeho šéf dušoval, že "během jednoho až dvou dnů" se začne s nápravou. Včetně hledání další budovy, úředníků se znalostí cizích řečí atd. Znělo mi to v uších naprosto stejně, jako všechna jeho minulá prohlášení z doby, kdy byl ještě vrchním šéfem celého toho spolku. Včetně toho, jak se bude hlídat dodržování povolené rychlosti...A všichni si ještě dobře pamatujeme, jak sám jezdil, že. Takže, vážení diskutující, já nevidím důvod proč tomu panu soudruhovi (ne)věřit

0 0
možnosti
S

shcnitt

7. 8. 2008 12:44
Přál bych Vám

podívat se na některé pracoviště stejného charakteru např. v Německu a projít celou procedurou povolení pobytu. Absolvoval jsem to každoročně 8 let a měl jsem těžko definovatelný  pocit ponížení!

Tím ovšem daný stav neschvaluji.

0 0
možnosti
JM

Hucul

7. 8. 2008 12:56
Re: Přál bych Vám

No nevim, ja v Nemecku pracovala rok a nemela jsem zadny problem, tedy krome toho, ze jsem musela mit podepsanou smlouvu na praci 6 tydnu pred nastupem, aby mi to mohl urad cele zaridit. Po prijezdu jsem se jen zasla prihlasit k trvalemu pobytu s papiry, ktere mi ve firme predala sekretarka.

0 0
možnosti
LJ

Lukáš Jelínek

7. 8. 2008 12:33
Ostuda...

...je to v každém případě. Ponižováni nejsou jen dělníci a studenti, ale například i významní vědci (na což už si stěžovala Akademie věd ČR). A s řečmi, že se CP pouze řídí zákonem, mohou jít někam. Organizaci práce CP zákon vůbec neřeší, máslo na hlavě má jen a pouze vedení CP.

0 0
možnosti