Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KS

Harry_sportsman

22. 8. 2008 0:02
Dovětek

Dnes se běželo finále na 110 m překážek (ta pro čínské fanoušky nejočekávanější disciplína), a přestože Liu Siang chyběl, hlediště bylo zcela plné a při celém atletickém programu zde byla výborná atmosféra. Takže to, co ohledně čínského fandovství napsal v článku pan Bělobrádek, se ukázalo jako totální blbost.

0 0
možnosti
MH

babca

20. 8. 2008 11:40
Idoly

Pane, každá doba, každý národ ba i každé město potřebuje své idoly. Patrně jste to nepochopil. Dnes jimi nejsou vojevůdci, ale sportovci. Liou Siang je toho nejlepším příkladem. Je tváří této olympiády, je snem všech číňanů na to, co se dá dokázat. Proto je pochopitelná "národní tragedie" po jeho odstoupení. My máme své Hašky, Jágry... Člověk se rád identifikuje s těmi úspěšnými, třeba jen proto, že jsou mu vzorem. Ale to jste asi nepochopil.

Ad sport a pravidla - miluju snooker a sumo. Ač neznám dokonale pravidla. Mám snad proto přestat jásat, když vyhraje můj favorit?! (Ronnie OŚullivan, Akebono, Daijiro). Ne. Prostě mám rád to vzrušení, ty emoce. A že u toho číňanky piští? Běžte na koncert Tokio Hotel. Uvidíte i stovky zvlhlých kalhotek nad hlavami náctiletých. Prostě to k tomu patří!

0 0
možnosti
DJ

orca1

20. 8. 2008 8:38
dotaz

Existovala snad OH ve které se domácí země nechtěla vytáhnout ???

A Čína není vyjímkou . Je s podivem jak stále mozí smýšlí o této zemi bez osobních zkušeností. 

Co my Evropané kde bereme tu víru že náš pohled je ten zprávnej ? Celá Evropa co do počtu obyvatel je jak jeden kanton v Číně ale chceme kecat a nakazovat každému.

Každému bych nejprve doporučil prozkoumat historii Japonska či J.Koreii po válce - neboť podobných kvalit za chvíli dosáhne i Čína .

A pro úplně zabedněné doplním že bez Čínského zboží by se zavřela polovina obchodů v Evropě.

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

20. 8. 2008 11:39
Re: dotaz

Přesně tak - je zcela logické, že se každá země snaží vytáhnout a získat co nejvíce medailí.

A myslí snad někdo, že pokud by (nedej Bože) do desetiboje kvůli zranění nenastoupil Šebrle, tak by zájem Čechů o sledování této disciplíny neopadl? Stejně tak, jako by poklesl zájem Američanů, pokud by odstoupil Clay ...

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

19. 8. 2008 21:59
Pane autore, tipoval bych,

že jste v Číně v životě nebyl a jen bezmezně věříte některým našim sdělovacím prostředkům ...

A že se hlediště "vyprázdnilo", když čínský překážkář odstoupil? Tak to jste se asi díval na nějaký jiný sportovní přenos ...

0 0
možnosti
ZB

zbynek01

19. 8. 2008 22:07
Re: Pane autore, tipoval bych,

Pane "Harry_sportsman", podle Vašeho nicku předpokládám, že jste dobu před r.1989 nezežil, nebo přinejmenším nevnímal...

Proto Vás omlouvá, že jste zcela mimo mísu s Vaší kritikou. Autor má (s výhradami) zásadní pravdu. Ten, kdo se nedokáže poučit z vlastní historie, je nucen si ji znovu prožít.

Přeji Vám šťastnou cestu do Číny, na Kubu, do Konga......

0 0
možnosti
A

aksaj

19. 8. 2008 21:02
čína

Zdravím všechny, právě jsme se vrátili z pobytu v Číně a Hong Kongu. Při putování po té velké zemi mi to připomínalo Československo osmdesátých let ,ale s mixem soukromých firem . Obyčejní lidé velice prožívají u televizí shromaždují se v obchodních centrech u velkých plazmovek a fandí.Místní propaganda a jak jinak tak jako všude na světě se samozřejmě kamery zaměřují na ty své sportmany a ti ostatní jsou jaksi mimo.Číňané jsou velice pracovitý národ a nemajíce bohatý sociální zabezpečení makají co se dá a střední generace živí své děti a své rodiče (ne důchody jaksi neznají) takže na hrátky sezení v tribunách jaksi nezbývá času a peněz. Jinak vážení hlavně Vy kteří jste nikdy tuto zemi nenavštívili z ciziny znajíce Slovensko a Chorvatsko zblbnutí televizí včetně té samoyvané veřejno právní a současnou politicky koretkní demagogií našich médií nechápu jak se můžete vyjadřovat co neznáte.

0 0
možnosti
T

TurboFrank

19. 8. 2008 21:05
Re: čína

A to je právě vlastnost našich mudrlantů a novinářů. Kecat úplně do všeho. A Holobrádek není výjimkou.

0 0
možnosti
C

ctenar1970

19. 8. 2008 17:54
nemyslite si,ze ctenare nudi clanek tohoto druhu

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1402x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL