Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

kazatel

25. 1. 2009 22:52
Jak to vlastně s těmi hasiči je ? 3. díl

Jó a abych nezapomněl, v sobotu dne 29. 8. 2009 bude před zbrojnicí menší oslava, zejména však pro ty , kteří mají k hasičům a dětem blízko. Bylo to podáno srozumitelně?Pokud ne, pak přijďte dne 25. 4. 2009 na běloveské dopravní hřiště fnditR^, neboť kolektivy mladých hasičů si zde zasoutěží (Memoriál Jirky Beka). Loni zde děti získaly poháry hned ve dvou kategoriích. Motto SDH a oddílu MH Běloves na rok 2009 : "Hasičství kdo zamiluje, dobré srdce projevuje."  V

0 0
možnosti

kazatel

25. 1. 2009 22:51
Jak to vlastně s těmi hasiči je ? 2. díl

A jak je to s tím pitím?  ;-) Pije se snad všude - mezi myslivci, policisty, učiteli i doktory. Co k tomu všemu závěrem dodat? SDH Běloves již 55 let vychovává  své nástupce a jejich oddíl Mladých hasičů je vedle fotbalu či hokeje jednou ze zájmových činností dětí. A pokud se nepletu, má jich dnes přes 3O (jako jediný sbor ze všech příměstských částí Náchoda).  

0 0
možnosti

kazatel

25. 1. 2009 22:50
Jak to vlastně s těmi hasiči je ? 1. díl

Kdysi dávno požární bezpečnost  našich obcí ležela právě jen a pouze na bedrech místních dobrovolných hasičů. Rakousko-Uhersko [>-] padlo a dnes  tuto práci (ovšem placenou) u nás zajišťují profesionální sbory ze vzdálenějších míst.  Z Velkého Poříčí, kde HZS KHK sídlí, vede pouze jediná přístupová cesta. Stačí jedna havárka a hasiči mají smůlu, do Náchoda se nedostatnou. Dobrovolné sbory (Náchod, Běloves, Dobrošov, Lipí, Babí, Jizbice,...) proto mají své několikačlenné výjezdové jednotky, které k opravdovým zásahům i dnes jezdí. A pokud přijedou jako první, zásahu velí. Se svojí zastaralou technikou někdy paradoxně dokáží více než nejmodernějšími výdobytky techniky (jako tomu bylo loni při hašení požáru lesa u Vyhlídky). A přitom i oni riskují své životy - pro životy a majetek ostatních. Dobrovolně přijít o život nebo se zmrzačit, to je snad málo? 

0 0
možnosti

SID09

17. 1. 2009 22:06
MĚ MRZÍ

proč byl u nás zrušen spolek ostrostřelců ? Měl takovou hezkou a dlouholetou tradici a navíc hezky každoročně stříleli i ku ptáku.

0 0
možnosti

cmelak

17. 1. 2009 21:57
Není to jen o pivu

ve většině příspěvků a vlastně i v povědomí lidí jsou dobrovolní hasiči ve spojení s pivem a alkoholem. Nevim proč je tento názor tak zažitej. Snad kvůli pár pitomcům hasičům co se opili na veřejnosti nebo snad kvůli filmu Hoří má panenko........ Nevim ale vim že Dobrovolní hasiči například úspěšně vychovávají mládež , starají se o prevenci a konečně i pomáhají u zásahů, povodní,  hledání ztracených osob a konečně se podílejí i na kultuře ve své vesnici. A především to pivo je až na posledním místě.  Stačí jen projet internet a podívát se na tu spoustu webových stránek SDH a získat povědomí o jejich opravdové činnosti.  

0 0
možnosti

Rescueinfo

1. 9. 2008 14:39
Trochu rozlišovat

Tady se nerozlišují dvě věci: Jednotka požární ochrany obce, kterou zřizuje obec a která vyjíždí, když se něco děje a SDH, jako občanské sdružení, které pořádá plesy a zábavy. Těžko srovnávat jednotku, která ač je dobrovolná, tak vyjíždí několikrát do měsíce a nějaké místní SDH, které existuje jen kvůli tomu pivu...

0 0
možnosti

cassul

1. 9. 2008 12:56
Sto let čekání...

... a dvě hodiny hrdinství. Jo, to je těžké. Chlapi by chlastali tak jako tak, takhle navíc se podílí na něčem užitečném, co kdyby jednou...

0 0
možnosti

radim36

1. 9. 2008 12:34
Náhrada za dobrovolné...

Pokud přijmete to, že každá vesnice bude platit 6 chlapů, co budou nostop v pohotovosti vartovat na hasičárně, tak dobrovolní hasiči jsou zbyteční.

0 0
možnosti

Sampis

1. 9. 2008 12:23
Jsem z města

a podle mě dobrovoní hasiči spolkem opilců jsou. Ovšem jejich význam chápu více jako kulturní. Oni na vesnicích tvoří vlastně obec, kulturu a společenský život. A toto mohou města vesnicím jen závidět. Takže můj náhled na dobrovolné hasiče je pouze pozitivní. Prostě proto, že ti chlapy by stejně na pivo šli, takhle se u toho aspoň něco děje a to je vždycky plus.

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL