Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

DavidPetr

4. 6. 2012 19:55
...

Dobrý den,

přeci všichni když se zamyslíme je jasné co má p. Bělohrádek na mysli ať s chybami nebo bez nich je jasné oč jde souhlasíte že. Přeci je strašné jakou podporu mladé rodiny mají, dokud bude platit že druhé dítě je luxus budeme vymírat dál. Rodina je základ státu a toto musí vědět přeci úplné každý. Jaké děti budeme učit naší kultuře, ty ruské nebo vietnamské ne měli by to být hlavně naše děti, které tu budou chtít navždy žít a budou hrdí na Česko. Naše populace stárne a mladá krev chybí. Co se týká heren úplně mi nejsou proti srsti, ale je mi proti srdci když jdu u nás v Jbc pro drobné do obchodu a v herně v půl desáté ráno stojí nezaměstnaní a na sociálních dávkách. Herna by měla být forma zábavy i za cenu toho že prohrajete nějaký ten peníz, ale nikoliv jako prostředek ukojení závislosti. Skvělé by bylo pokud by herny měli otevírací dobu regulovanou tzn. noční otevírací doba a přísnější kontroly hráčů. tzn eliminovat ty kteří tam být nemají......

0 0
možnosti

soudruh Stalin

1. 6. 2012 16:06
nepodporujte nic a pokud možno nic nezakazujte

Zkuste se na vaše oblíbená kasina, nonstopy a herny podívat z jiného úhlu.

V jednom takovémhle zařízení pracuji a kromě tohohle prvotního hříchu jsem celkem slušný člověk, daně platím, mám dvě děti. Jsme tu 4, 3 z nás mají rodiny, které živí. Heren je po republice spousta a až je všechny zakážete, možná se budete trochu divit, až vystřízlivíte ze své sociálně inženýrské euforie, kolik že se nám zase objevilo nezaměstnaných. A ti mít děti nebudou, protože je neuživí.

Takže jak jsme na tom s tou podporou rodin?

Tak jak to s těmi hernami je?

0 0
možnosti

udernikudrik

1. 6. 2012 17:08
Re: nepodporujte nic a pokud možno nic nezakazujte

a nic jiného "dělat" neumíte?

0 0
možnosti

VaclavBau

1. 6. 2012 15:33
korekce je nutná, pane Bělobrádku

Vašich názorů si vážím a souhlasím, ale ten jazyk - to je hrůza. Dejte to prosím někomu ke korekci, ať si to průměrný češtinář může přečíst bez protáčení panenek :-)

0 0
možnosti

VaclavBau

1. 6. 2012 15:40
třeba takhle.. sorry, nemáte tu email kam bych to poslal

Každoročně si připomínáme 1. června svátek dětí, kdy školy, firmy, obce, města a různé další organizace připravují pro děti zábavné akce, soutěže a sportovní aktivity.

Je to hezká tradice. Ale obávám se, že s klesající porodností a téměř nulovou podporou mladých rodin s dětmi, nebude do budoucna důvod Den dětí slavit. Jen za posledních dvacet let se narodilo o milion dětí méně, než je třeba. Děti se bez rodičů nenarodí. Je sebevražedné, že rodiče, kteří se řádně starají o své děti a chodí do práce, jsou znevýhodňováni. Přitom možnosti snížit diskriminaci existují - daňové úlevy, snížení DPH na zboží, které s dětmi souvisí, podpora nižších pracovních úvazků pro rodiče, podpora růstu počtu předškolních zařízení. Rodina nesmí být bita jen proto, že chce děti.

A tak právě na Den dětí by se ministr Kalousek mohl zamyslet nad tím, zda chce podporovat spíš maminky nebo provozovatele kasin, nonstopů a heren.

0 0
možnosti

Martin V2

1. 6. 2012 15:19
nenarodilo se co bylo třeba?

Tak to asi třeba nebylo...

Komu je třeba aby se narodil milion dětí?8-o Vy souložíte jen při pobídce od politiků či úředníků státu a na rozmnožování potřebujete papír od státního aparátu?

0 0
možnosti

lesicatko

1. 6. 2012 15:27
Re: nenarodilo se co bylo třeba?

Ja som to pochopil tak, že Už 20 rokov je to pod zachovnou úrovňou, nasledky toho samozrejme necítiť hneď, ale oni budú - prudké starnutie obyvateĺstva, zhoršenie demografickej štruktúry a tým nové problémy, tie deti budú samozrejme chýbať.

Prakticky cela Europa ma prorodinné opatrenia , tu nejde o papiere od štátu, ale že je fakt vyhodnejšie nemať deti - čo je nenormalne nastavený systém.

0 0
možnosti

lesicatko

1. 6. 2012 15:18
Fajn

Celkom dobré, len tato veta je zrejme mierne nedomyslená "Jen za posledních dvacet let se nenarodilo o milion dětí méně, než je třeba." Nemá tam byť "narodilo"  ?

0 0
možnosti

udernikudrik

1. 6. 2012 17:12
Re: Fajn

obojí je možné,ale lepší je nenarodilo,protože ty děti tu skutečně nejsou.

0 0
možnosti
  • Počet článků 222
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1405x
Originální osobnost. Jako každý jiný. Ještě že máme DNA. Jinak také manžel, táta, veterinář, textař, bývalý předseda KDU-ČSL, zastupitel a poslanec.

Zadavatel a zpracovatel: KDU-ČSL