Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HP

DollyBastard

10. 2. 2009 13:28
Dekuji...

V Kryl V

...

děkuji, děkuji za bolest - jež učí mne se tázat - děkuji, děkuji za nezdar - ten naučí mne píli - děkuji, děkuji za slabost - jež pokoře mne učí - za slzy, za slzy děkuji - ty naučí mne citu

...

0 0
možnosti
PZ

0xf

10. 2. 2009 9:42
ja to taky kdysi hltal

Texty mel velmi dobre a clovek se nad nimi mohl zamyslet. Hudba nebyla nic moc ale o tu ani tak neslo. Je mi jedno jestli balil nekde studentky a nebo ne. Ale trosku me zamrzela ta najivita v 89' a ten patos kdy se na balkone setkal jako by s kamaradem gottem. Pozdeji jsem si uvedomil ze i on tak trosku ryje drzkou v zemi a neni to zadna modla. Ale i tak je zde po nem spousta veci k zamysleni.

0 0
možnosti
HP

DollyBastard

11. 2. 2009 7:36
Re: ja to taky kdysi hltal

vsak si to taky do smrti vycital, ze tam s Gottem zpival. Byla to hekticka situace, kdy Kryla natlacili na balkon s Gottem a pak uz mel na vyber jen zkousnout to a nebo udelat scenu.

0 0
možnosti
JT

Jirka1938

10. 2. 2009 1:04
Setkani

Po okupaci jsem mel moznost poslouchat pisnicky Karla Kryla a byl jsem nadseny. Poesie byla presne nacasovana, ukazala nam naseho pritele z vychodu skvelym zpusobem. Kratce pote Karel dojel do Norska, kde se na studentske ubytovne sesel se skupinou ceskych studentu. Toto setkani bylo velkym rozcarovanim. Maly, zavality chlapec (coz samo o sobe neurcuje jeho lidskou hodnotu) hovoril mluvou s nadmirou sprostych a vulgarnich slov. Vtiral se nechutne do prizne jedne studentky (to si snad uz myslel, ze je slavny a neodolatelny?), ktere byl zrejme odporny, snazila se mu vkusne uhybat, ale jemu to nedochazelo. Ztezka si dovedu oddelit jeho pisnicky a jeho skutecny lidsky obraz.

0 0
možnosti
LB

blue_velvet

10. 2. 2009 8:49
Re: Setkani

Prsne takoveto zarucene zpravy z Krylovych vystupovani v Bavorsku rozsirovala StB pocatkem osmdesatych let :-/

0 0
možnosti
VDP

Volba do prava

9. 2. 2009 23:42
Děkuji Karle

Jsém rád,že pár lidí tady sdílí obdobné hodnoty, úctu a lásku ke Karlovi. Karel Kryl a jeho tvorba se pro mne stala určitým mementem kterým se snažím řídit svůj život a to bezmála od roku 1978 kdy jsem prvně slyšel z CC kazety Bratříčka a Rakovinu.Jeho texty a písně, jakož i životní postoje jsou pro mne silně motivující.Ve Wroclavi v listopadu 2008 po koncertě v šatně se pár lidí loučilo s Karlem tak za dva roky v Praze, a zaplať pánbůh bylo to za cca 20 dní.Poslední koncert Karla jsem také stihnul ve Frýdku Místku, jakož i podpis na původní obal od LP Bratříčka v Bohumíně. A na pohřbu Karla jsem nemohl také chybět (i v bazilice sv.Markéty), Karel leží přikrytý v zemi i hroudou půdy z mého domova (bylo to přání jeho ženy), no a loni v srpnu jsem byl položit květinu na Břevnově Karlovi, škoda že jeho místo odpočinku zelo prázdnotou a opuštěností (pár zvadlých květin) a to bylo pár dní před 21.8.2008.Karle děkuji, a jsem rád že jsem v době temna mohl šířit Tvé písně z LP dovezených z NSR

0 0
možnosti
LV

Větva

9. 2. 2009 22:04
...

...Karel byl original. Uvědomujete si, že každy z nas je original a mame stokrat lepši možnosti než měl Karel? Tak co nam brani?R^

0 0
možnosti
WG

marwill

9. 2. 2009 22:53
Re: ...

To je právě otázka, co nám brání. Ta hrozná lhostejnost ke všemu, letargie ke všemu. Lidi jsou k sobě čím dál tím víc zlí. Každému je úplně jedno co se tady děje, co s námi dělají politici za veletoče. Hlavně, že já se mám dobře (a každému to přeji) a ostatní mě nezajímá.

Taky jsem poslouchal a stále poslouchám Kryla. Když si pro 3 nahrané kazety z rádia Svobodná Evropa a desku Bratříčka přišli k nám domů pánové z STB, protože to někdo udal, zjistil jsem, jak to tady opravdu funguje. A pan Kryl po návratu sem taky moc dobře věděl jak to tady chodí a dobře mu z toho rozhodně nebylo.

Myslím, že kdyby dnes žil, tak by na těch pánech nahoře nenechal nit suchou a museli by ho snad zakázat nebo já nevím.

0 0
možnosti
P

pinguone

9. 2. 2009 21:33
.

R^

0 0
možnosti
LC

cermos

9. 2. 2009 20:12
A co zbylo z nas?

Spis premyslim, co zbylo z nas, z tech, co  na pionirach hrali a zpivali Andela, co v dobach revolucnich poprve slyseli Bratricka a co uhranul vzrustem maly a jinak obycejny clovek Karel Kryl, ktery pro nas byl obrovsky. Co zbylo z idealu husakovych deti ze 70'? Par zbytku pro krysy, o kterych snime, kdyz v potom pod dekou v tichu onanujem ???

0 0
možnosti
P

pteryx

9. 2. 2009 18:33
poslední koncert

Hm, patřím k těm, kdo tu poslední šňůru K. K. neminuli. On to věděl, vždyť byl tak trochu prorok. Tam nešlo zpívat, v tom velkém Tichu. Člověk před ním nemůže necítit tak trochu stud, za svoji malost.

0 0
možnosti
TZ

Sulac

9. 2. 2009 18:23
Pavle, skvělý článek

Kryl, to je stejně jako Orlík moje oblíbené mládí. Děkuji za blog. TomR^:-)

0 0
možnosti
M

manuva

9. 2. 2009 21:22
Re: Pavle, skvělý článek

Nejsem si jistý, že Karel Kryl a Orlík vyjadřovali jedno a to samé vlastenectví...8-o

0 0
možnosti
AT

topič elektrárenský

9. 2. 2009 18:22
Děkuji za vzpomínku na Karla Kryla,

jeho písničky pořád rád poslouchám, mají i dnes hodně co říci. Pár jich mám na notně ošoupaném vinylu, něco na později vydaných CD. Veřejnoprávní rozhlas až na vzácné výjimky Krylovy skladby (stejně jako třeba písničky paní Kubišové) nehraje. Normalizačních zpěváků s tvrdými lokty a ohebnou páteří je víc, ti jsou v éteru slyšet pořád, Kryla když zaslechnu jednou týdně, tak je to úspěch. Škoda slušného člověka, zemřel příliš mlád.

0 0
možnosti