Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vymazali to vymazanci. nevadí napíše jiný- to je to pravé otroctví - zavřít hubu jako za Hitlera !!

1 0
možnosti

No vidíte, teď třeba propustili Ratha, protože jeho sledování bylo možná nezákonné. Ministerstvo financí pokutu dát může, ale pokud se dotyčný obrátí na soud, bude muset zdroje sdělit. A obhájit jejich legálnost.

0 0
možnosti

J20a36n 33S17o64u46č29e86k

4. 1. 2017 12:42

Prakticky již v otroctví jsme. A to přinejmenším v otroctví technologií. Přes všechny ty tzv. "chytré" přístroje můžete být kontrolován. Je znám případ typu tzv. chytrého televizoru Samsung, který poslouchal vše, co bylo řečeno před obrazovkou a odesílal to výrobci. O "chytrých" mobilech ani nemluvě. S výmluvou na větší bezpečnost přibývá kamer ve městech, obchodech, silnicích a s tou samou výmluvou jsou stále většími pravomocemi vybavovány bezpečnostní služby státu. Vzhledem k tomu, že převážná většina komunikace se dnes uskutečňuje elektronickou cestou, každou zprávu, osobní dopis, platbu, vše lze kontrolovat a monitorovat. Posledním krokem k úplnému zotročení bude povinné očipování a zrušení hotových peněz.

4 0
možnosti

Ano, veškeré technické předpoklady pro otroctví technologií již existují. Stačí jen "zatáhnout síť" a je to.

Ale již dávno jsou lidé v "otroctví konzumu". V zájmu konzumu jsou ochotni otročit v práci, "držet hubu", sloužit komukoli, prostituovat se, přetvařovat se, obětovat osobní životy atd.. (To je jen můj osobní rádobyfilozofický plk...i když to tak de facto je)

1 0
možnosti

Na to lze odvětit: Podívejte se jaký banánistán tu vznikl za čtvrt století bez kontroly. Spokojeni mohou být jen ti, kterým vyhovuje chaos, nevymahatelnost práva a tolerance podvodů.

0 2
možnosti

Fašismus a komunismus měly pod kontrolou všechno...od ekonomiky až po soukromí lidí... a také ne všichni byli spokojení;-)

2 0
možnosti

tzv normální člověk je otokem již mnoho tisíciletí, jen je to tak, že tím, že se otrokům povolila volná sobota, dovolená a podobné úlevy, si otroci nevšimnou, že jsou otroci a to otroci ekonomičtí, a jejich okovy jsou ekonomického charakteru a své pořadové číslo otroka mají v občance...takže jde spíš o to, jestli dnešní normální člověk žije v matrixu svého ekonomického otroctví, nebo jestli se již probudil a vidí a chápe co se kolem něj děje.......

8 0
možnosti

Souhlas. Ale pokud otrok neví, že je otrokem, může být štastný. :-)

1 0
možnosti
Foto

Přečtete si Aldous Huxley "Konec civilzace". Ať víte, do čeho jdete.

0 0
možnosti

Já bych to spíš viděl na 451 stupňů Fahrenheita od R. Bradburyho :-)

0 0
možnosti