Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RP

Do státních školek se často nepříjmaji neočkovane děti. Zajimalo by mě jak se tento problém řeší v těch pěti letech když by byla školka povinná. ?

0 0
možnosti
Foto

Dávám karmu s jedním podotekem:Tohle vymysleli úředníci, aby mohli vykázat nějakou činnost a dokázali svoji potřebnost. Vemte si, že třeba jen v Praze je na radnicích padesát odborů školství s desítkami pracovníků, nad tím bdí hlavní odbor školství na magistrátu. K tomu není co dodat.

1 1
možnosti
Foto

Jak již píše pan Burian. Vše vzniklo pro to, aby cikánské děti, které - bohužel - mají po narození deficit v hygienických návycích, deficit ve vyjadřování českým jazykem apod., byly "konkurenceschopné" v první třídě.

A jelikož to nelze pro ně udělat separátně - tedy třeba na vyžádání samotnými rodiči /to už vůbec neuvažuji o tom, že by třeba ty rodiny obešla sociální pracovnice a určila, které dítě prostě do školky musí a které ne/, tak to prostě spláchne zákonem na všechny děti - se vším negativním, co je v článku i v diskusi popsáno.

Myslím, že by to stálo na ústavní stížnost, protože nařizovat rodičům předškolní docházku, mi připadá stejně debilní, jako by je stát nutil dávat třeba batolata do jeslí.

10 0
možnosti
Foto

Ne vždy jsme v nesouladu, pane doktore. Otázkou pouze je, zda to bude mít kýžený evekt. Já si myslím, že ne.

0 0
možnosti
PB

P49e95t91r 70B16u51r54i10a19n

31. 7. 2017 15:05

Takže příklad, táta vstává ráno do práce v pět. Po něm máma budí v půl šesté miminko, oblíká ho a místo aby si po snídani hrála s dětmi doma, bere pětiletého syna za ruku a s kočárkem se mrazivým ránem prodírá MHD přes půl města do školky. Domů přijde uštvaná a jen co naplní pračku a rozvaří oběd, všeho nechá a celá anabáze se opakuje. Škoda, že se nemůžou používat vulgarismy. Uměl bych to pojmenovat.

9 0
možnosti
Foto

Karma. Ten povinný nástup v 5 letech je sice podivný, ale alespoň nějaký smysl to snad dává. I když jen ztuha.

Na druhou stranu ale vůbec nechápu to, že za pár let budou mateřské školy nuceny přijímat děti od 2 let. To už je zcela nesmyslné.

3 0
možnosti
OP

Souhlasím. Co udělají s rodiči, kteří dítě k zápisu nepřivedou a pokutu nezaplatí? Udělají na rodinu exekuci nebo rodiče zavřou za katr? Tohleto by pak asi řešil Evropský soud a ČR by to určitě nevyhrála

9 0
možnosti
PB

P45e52t59r 49B13u73r85i98a77n

31. 7. 2017 14:58

Uloží pokuty. Tu ovšem ti "sociálně znevýhodnění" nezaplatí. Tedy exekuce. Ovšem ani ty se jich netýkají. Tedy resume: ti, kteří to nepotřebují, vodí děti zbytečně do školek, což je stojí čas a peníze a k tomu platí pokuty když vynechají. Naopak cílová skupina, kvůli které celý tento levičácký cirkus vznikl, chrápe do oběda a pak se na poště u okýnka s dávkami řehní, jak jsou češi blbí.

10 0
možnosti