Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RM

R19i36c81h82a16r42d 18M32a90y

11. 3. 2022 18:36

Se psem/psy žijeme s manželkou již téměř 40 let, z toho cca polovinu v bytě, polovinu v RD se zahradou a plně potvrzuji vaši tezi, že pes především potřebuje společnost. Naše dvě psice (střední a velká kníračka) se samozřejmě těší z každé vycházky (myslím, že s nimi chodím dost) a rády kdykoliv vyběhnou na zahradu, ale pokud tam s nimi nejsme, po kratší nebo delší chvilce (podle počasí) chtějí domů. Já osobně psy, žijící trvale venku - pokud nemají dostatečný kontakt s lidmi - lituji.

1 0
možnosti
Foto

Byt nebo zahrada - to je úplně nesmyslná otázka. V obou prostředích může být pes spokojený, ale taky nespokojený, může se chovat slušně nebo taky jako hovado. Není to o bytě ani o zahradě, je to o výchově a socializaci psa a o tom, kolik času jsme ochotni mu věnovat. Když magor, tak je jedno jestli bytový nebo zahradní. A pokud je pes dobře vychovaný a socializovaný, je to s ním v pohodě v bytě i na zahradě.

3 0
možnosti
Foto

Ladislave, naprosto souhlasím :-)

1 0
možnosti
PC

Pořídit si psa do bytu a nechat ho tam o samotě celý den je dle mého názoru vůči psu velmi bezohledné. Nemalá část psů si na tak dlouhou dobu samoty nikdy nezvykne a proštěká ji až do samotného vyčerpání. O bezohlednosti takových majitelů vůči sousedům ani nemluvě.

0 0
možnosti
Foto

Stejné to ale je, pokud psa vyhodíte na celý den na zahradu. Sociální kontakty nic... Tak si rád zařve na každého, kdo jde kolem, vyroste vám tak akorát psychicky labilní pes nebo zrovna psychopat...

2 0
možnosti
Foto

J19a28n 51Š65i76k

11. 3. 2022 11:18

Podle mě ani tak nezáleží dům nebo zahrada, ale spíše o čas, který psu člověk věnuje. Pokud má někdo zahradu, brzy ráno odjede a pozdě večer se vrací a má psa v kotci celý den, je to ještě horší než v bytě. Přesně z tohoto důvodu psa nemám, nemohl bych se mu z časových důvodů věnovat, možná někdy až v důchodu. Teď by to bylo nefér vůči psovi. Hezký den

5 0
možnosti
Foto

Pane Šiku, naprosto souhlasím a přesně takováto zodpovědnost je potřeba. :-)

0 0
možnosti
AT

Samozřejmě, že si pes zvykne na cokoliv, k čemu ho pán vede. Čili i na byt. Druhá věc jsou omezení, která z toho plynou. Ničení věcí, pach, výkaly. Pokud to pán zkousne, opět není problém. Co je ale na pováženou, je štěkot, který obtěžuje sousedy. Žádný pes se ho neodnaučí hned a jsou takoví, co se neodnaučí vůbec. A paradoxně, hůř jsou na tom právě malá plemena. Za mě: psa do bytu ne.

P.S.: vlastním 2 psy v domku se zahradou

0 0
možnosti
Foto

No, pokud jde o ta omezení, zase zobecňujete něco, co obecně neplatí... "Ničení věcí, pach, výkaly.". To můžete mít i se psem na zahradě. Totéž štěkot. Je mi líto těch zmagořelých psů, kteří si myslí, že náplní jejich života je běhat podle plotu a řvát na lidi.

1 0
možnosti
Foto

Měli jsme vždy Kavalíry, plemeno, které s vámi bude půl dne na gauči, ale dá i 20 km túru. Když jsou doma, drží se páníčků, nejraději v posteli, nebo na sedačce.;-D Problémem je jejich pažravost, když nemají dost pohybu, hodně tloustnou.

Ale naše jedenáctiletá fenka ještě vyběhne schody jak zamlada a venku dá i 5 km. A v bytě byla šťastná stejně, jako teď v baráku.:-)

Krásný Husky.R^

3 0
možnosti
Foto

Tak tak, už máme jen fenku 12 let, pejsek stejně starý nám nedávno odešel.

Ideální plemeno i do bytu, neštěkavé!

1 0
možnosti
Foto

Spousta lidí považuje za "pozitivní" i věci, které jsou pro psa vyloženě negativní. Nerozumí jim, polidšťují, myslí si, že pes vnímá věci stejně jako oni. Tam je základ spousty problémů...

3 0
možnosti
OT

Pes na sídliště nepatří.

0 0
možnosti
Foto

Pes v bytě problém není, problém je majitel psa, který nerespektuje jeho životní potřeby. Dva příklady za mnoho: Neteř má 3 maltézáky, které jsou na vzduchu jen když jedou na výstavu nebo k veteřináři. Po bytě má rozmístěné pleny, pejskové se občas trefí svými výkaly na ně, občas taky ne. Přála bych vám vidět tu "výstavní" domácnost. Ale co, hlavně že vozí z výstav poháry. A čerstvý příklad mám teď v sousedství. Do garsonky nade mnou se přistěhoval pár se 2 psy. Od toho okamžiku jsou ve výtahu loužičky, před domem hovínka, neustálé kňučení a vytí "separačně úzkostných" psů. Všech těch psů je mně líto, ale co s tím. Někdo by měl přijít s obrácenou teorií: Pes v bytě je problém, když se k němu neumíte chovat a máte ho pouze jako dekoraci.

1 0
možnosti
JD

J83a63n 91D82o35u49š83e89k

11. 3. 2022 9:00

To mi připomnělo když jsem šel se svým křížencem belgičáka (přísný pes, nesmí ho mít člověk co má psa jen na parádu) okolo nějaké paničky okolo které se hemžilo 8 jakýchsi šedých vometáků. Bylo to jako hejno co se na nás sesypalo. Po pár sekundách jsem toho začal mít dost a jednoho odstrčil nohou. Začala na mě řvát: "Co si to dovolujete, ti jsou na výstavu."

Na jednu stranu mě pobavila, na druhou...

0 0
možnosti
JD

J19a85n 78D78o25u89š55e62k

11. 3. 2022 8:29

Zahrada je dobrá leda tak na vyčůrání když je člověk třeba nemocný. Když má pes dostatek vyžití a procházek může být klidně i větší plemeno v bytě.

2 0
možnosti
Foto

Někteří psi se na zahradě ani nevyčůrají, otec měl feny ovčáků a na chatě s nimi musel ven, protože na zahradě nic neudělaly. Naše zvíře má to samé, na chatě nic, musí ven ze zahrady.

1 0
možnosti
  • Počet článků 1
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 987x
Musher guide v Kanadě 2019/20

Členka Krušnohorského sportovního klubu psích spřežení

Redaktorka pro kynologický magazín eCanis

Pejskařka a psí máma Sibiřského Huskyho

IG: https://www.instagram.com/mb.cko/

Seznam rubrik