Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MC

sualk

10. 4. 2009 5:31
Tato dohoda ? =

soudružská zrada s výstřelem na hrad.

0 0
možnosti
JS

--Judith--

10. 4. 2009 1:03
No to je hezké.

A jak je komunikačním dovednostem  chcete naučit? Permanentní krizí? Protože, jak jste usoudil, jedině v krizi to nějak jde. Nebo jim chcete domluvit? Zkuste to. Nemohu s vámi souhlasit, protože si myslíte, že lze poručit větru dešti.

0 0
možnosti
MB

martinbelik

10. 4. 2009 9:24
Re: No to je hezké.

Nesmíme se dívat na ty poslance které máme. Vždyť nemusíme proboha pořád dokola volit ty Bendy, Kasaly.. Přece existují i zcela jiní politici.

Já si prostě nemyslím, že pokud máme na koupališti plavčíka co neumí plavat, tak je potřeba vypustit bazén. Myslím, že je potřeba najít jiného plavčíka. :-)

0 0
možnosti
PK

kraken

10. 4. 2009 0:40
nesouhlasim

typicky ted bylo videt, co se deje: kazda strana mela plna usta slibu, kazda strana mela program (tu lepsi, tu horsi). Pak se stalo, ze diky nutne koalici zadne z vladnich stran nezustal z programu kamen na kameni. Takze naopak: at je vetsinovy system. At strana, co volby vyhraje sestavi vetsinovou vladu, idealne sama. pak ma volebni obdobi na to, aby dokazala, co umi, Pak by se nemela na co vymlouvat, lidi by ji nesplnene sliby, ktere "nebyly postaveny v realnem ekonomickem ramci", omlatili o hlavu v pristich volbach.

Jedine, co by fvetsinovy system nutne vyzadoval, by byly silne pojistky, treba v ustave, moci senatu a prezidenta, aby vladni strana nemohla uzakonit takove zakony, ktere by vedly k jeji vyhode v dalsich volbach (cili aby volby byly ferove) ci k nastolovani totality.

0 0
možnosti
MB

martinbelik

10. 4. 2009 9:28
Re: nesouhlasim

Mám obavu, že právě ty pojistky by byly neřešitelné - viz situace dnes.

Jinak nepochybuji, že pokud by strana dostala moc větší i třeba než odpovídá její pozici u veřejnosti - začala by plnit svůj program a sliby. Např. by snížila platy poslancům... protože to plánovali všichni a vždycky jim v tom ti ostatní zabránili. :-)

0 0
možnosti
OZ

ovoce.zelenina

9. 4. 2009 21:47
Prosím

vzpomeňte na Martina Luthera Kinga, který mnohokrát v projevu prohlašoval:: I have a dream, mám také sen: osvíceného krále--- jako naše řešení---  bez stovek zbytečných ministerských úředníků. Češi si neumějí vládnout, budou se vždy hádat a vzájemně tvrdě napadat a prostý lid bude vždy šíleně závidět jim platy a posty, viz četné tzv. příspěvky čtenářů novin etc, viz ukázky v TV, na bloggu etc Češi nemají vizi, nenáviděli bolševiky, dnes nenávidějí ODS, hledají cestu mazaných vyčuránků. Stejně to však platí pro lidi na tzv postech, aspoň pro většinu.

0 0
možnosti
D

důchodce

9. 4. 2009 21:37
rudá sebranka

je téměř rovnoměrně rozprostřena jako rudá deka po všech vlastech českých (moravských, slezských atd) a dávno se nalezlá ve všech partajích. Odtud s větším či menším úspěchem destruuje současný politický systém, oficiálně vydávaný za demokratický. S krédem "čím hůře, tím lépe." V podstatě všem to vyhovuje a tak příležitostně tu Topolánek pohrozí rudým návratem, zapomínaje ve svém nadšení, v jaké že to partaji začínal coby chrabrý jinoch. A čí hlasy umožnily Klausovo zvolení (první i druhé) prezidentem. Tu Paroubek v jiné části národa vzbouzí naději, slibujíc, že bude mít, či vlastně má, díky rudým bratrům sto jeden hlas oněch podivných mátoh, zvedajících bez špetky vlastní vůle pazoury v instituci, jež dávno přišla o právo nazývat se parlamentem. Takže pane autore: Vše jedno. Ať ta či ona partaj, vždy to jsou v podstatě minulí či současní komunisté. Jen někteří to maskují členstvím v jiných barvách.

0 0
možnosti
J

johny.desetnik

9. 4. 2009 21:16
Proč?

Protože cokoli je lepší než současný volební systém.  Neříkám, že jsem zastánce bonusů, ale při důkladnějším nastudování by vám došlo, jaký je ten systém habaďůra

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 905x
Muž, který miluje svoji ženu a nemá rád hlupáky.
Pokud má čas a chuť věnuje se fotografii a proto všechny fotografie na tomto blogu jsou jeho dílem.