Diskuse

Prý hloupneme

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AJŘ

:-) nevíte náhodou, proč mám při čtení Vašich blogů pocit, jako byste trochu šmírovala u nás?

0 0
možnosti
Foto

Ne to fakt ne;-D. Děkuji za zastavení.

0 0
možnosti
KS

Skvěle napsánoR^. Může mě utěšit, že další a další generace bude hloupější, než já:-).

0 0
možnosti
Foto

No, já už jedu podle hesla: "Kůň dvakrát hříbětem, člověk dvakrát dítětem", tak abych to ještě stihla zaregistrovat:-).

0 0
možnosti
MC

Seberte středoškolákům mobil a notebook a jsou z nich ovce bez svého myšlení. Samozřejmě nemluvím o všech.Vědomosti které museli mít středoškoláci v 30-40tých letech tak ti dnešní studenti nedosahují ani náhodou. Systém je špatný. 30% středoškoláků maturitu musí opakovat a přitom málokterého nechají propadnout znova. Můj názor je že propadnout ano ale zpět opakovat poslední ročník. Když propadnete tak musíte taky ročník opakovat. A když ani po tomto pátém ročníku neudělají maturitu tak jí nedostanou vůbec a zpátky do prvního.Věřím že v tom pátém ročníku se většina nad sebou zamyslí že nic není v životě zadarmo a tu maturitu vlastní pílí dokáží udělat. Hodně se hřeší na to že  přeci mně nenechají po čtyřech letech propadnout. Né věčně vymýšlet jednoduché nebo složité maturity. ;-)

1 0
možnosti
MS

Osobně si myslím, že i v tom 19.století šlo jen o pár jedinců, kteří vynalézali, vymýšleli a tvořili. Ten zbytek byl pak určitě ještě blbější, než my dnes. :-)

1 0
možnosti
JH

To nejzásadnější nebylo zmíněno. Oxfordští vědci berou u svého výzkumu v potaz průměr, nic jiného ani nemohou, jelikož by se se zlou potázali. Dnes je Evropanem kdekdo, doplňte sami a pokud prostý průměr vychází tak, že jsme blbější, tak to tak je. Není nutno aby si to každý jedinec vztahoval na sebe a ti, kteří by si to vztahovat měli o tom stejně nevědí a ani nepřemýšlejí. Tím nechci říct, že je to v pořádku, je to v alarmujícím nepořádku, ale i ti inteligentní za to mohou, jelikož svým nezájmem o veřejné věci, ignorancí a slaboduchým přikyvováním všelijakým ismům servírovaným nám den co den z hlavního proudu, v podstatě k tomuto stavu přispěli. Otázka zní, zda jsme již překročili bod zlomu, od kterého není návratu.

0 0
možnosti
Foto

Máte skvělého muže;-D. Opět se opakuji, bezva povídání.R^V

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za pochvalu, potěšila moc. No, můj muž - taky už na něm pětařicet let tvrdě pracuji;-D. Nebo on na mně?

1 0
možnosti
DT

Nehloupneme, jen měníme nedůležité informace za důležité.

1 0
možnosti
OS

No, je jestli.

Nedávno jsem nechal běžet v poledne televizi a začal pořad Sama doma. Jako host tam byla paní, která vede firmu, která se specializuje na školení domácích hospodyněk. Se zcela vážnou tváří měla sedmiminutovou přednášku o tom, že hadr na utírání prachu lze přehnout a tak vznikne více utíracích ploch, takže hospodyňce stačí hadr obrátit a může utírat dál, aniž by musela hned máchat hadr. A když se hadr přehle ještě několikrát, vznikne takových ploch až šestnáct!

Zíral jsem na to s otevřenou pusou. I takovéto informace je dnešním lidem třeba profesionálně sdělit a firmu to uživí.

3 0
možnosti
MK

Tyto nářky trvají již tisíce let, jak bylo dřív vše lepší, váš děda měl encyklopedické znalosti, dobrá, i takoví lidé se dnes najdou, ale například v 19. století tu byly masy vpodstatě nevzdělaných lidí, kteří neměli šanci se vůbec podobnými informacemi ani zabývat, protože museli celý den makat na tom, aby měli co do huby. Co se týče vědy ta jde kupředu, ale mnohem rychleji a šířeji, jen je toho tolik že to ani nepozorujeme, zvykli jsme si na to.

2 1
možnosti
Foto

Hmmm...možná by se slovo "hloupneme" dalo nahradit slovním spojením "úzce specializujeme"?:)

0 0
možnosti
PF

Smutné, jak je to pravdivé; veselé že jsem z dávné generace co se ještě musela učit.

Karma.

4 0
možnosti