Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

Stav společnosti již dávno popsal génius:

https://www.youtube.com/watch?v=qq_WqYFiLvc

EinsteinAlbert: „Jak se dívám na svět“. Doporučuji si poslechnout aždo konce. V polovině génius uvádí, že ..."skvrnoucivilizace jsou lidi bez mozku, co pochodují v šiku. Jim by stačilajen mícha v páteři".

Takže je to jasné, vše je v osvojení si zdravého rozumu, který nakonec zvítězí.

1 0
možnosti

Docela nerad bych se dožil "zdravé společnosti" podle vašich představ....

2 0
možnosti
PA

Úzkostný výkřik. Chápu. Ale takhle to vždycky bylo a vždycky bude. Žijeme v jedné z nejspokojenějších etap historie kterou známe. Nestrádáme hladomorem, epidemiemi a neléčitelnými nemocemi, hladomorem, genocidou. Máme infrastrukturu, většinou fungující justici a ekonomiku. A víceméně svobody ve všech směrech. Bylo to horší a možná to horší bude, ale jinak je to fajn.

1 0
možnosti
MS

Patologický stavem bych spíše nazval to vaše pesimistické vidění naší společnosti. :-/

1 0
možnosti
LH

Tak to asi nejste dělník na tři směny u našich vydřiduchů.Za komunistů jsme jsko dělníci měli víc svobody než dnes.Dříve přes ROH jsme prosadili více požadavků než dnes.Dnes se jen trošku ozvete a hned letíte.A ještě k tomu musíte dělat za 10 tisíc, protože jako šedesátník už jinou práci neseženete.

Všude jen slova."Pro naši firmu jste neperspektivní."

I ten Havel i když byl nepřítel komunistů práci všude dostal.

0 4
možnosti
JO

Já teda nevím, já tento svět nevidím vůbec tak černě. Rozhodně nepatřím mezi vysokopříjmové skupiny, takže na to abych slušně žil se dost nadřu. Prožil jsem oba režimy a v tomto se cítím daleko lépe. Samozřejmě, že nesouhlasím úplně se vším co se dnes děje. Mám mnoho výhrad, ale v režimu minulém, jsem kromě slunce v létě, sněhu v zimě a s množstvím hezkých holek nesouhlasil téměř s ničím. Vadí-li Vám násilí v televizi, nekoukejte na ně. Máte svobodu přepnout tam kde násilí není. Vadí vám debilní hity na óčku? Pusťte si kanál mezzo . Vadí vám debilní filmy typu Trhala fialky dynamitem? pusťte si na Artu kvalitní filmy. Nebo se nedívejte na nic. Máte svobodu. Můžete dělat co chcete! Píšete že statisíce lidí tady živoří. Kde sakra?

Každý, kdo nemá doma mercedesa a pro manželku alespoň golfa má pocit, že žije na hranici chudoby (podle názoru ČSSD a paní Marksové Engelsové). Buď jste se hodně špatně vyspal nebo jste notorický kverulant, kterému když svítí slunce vadí, že neprší a když začne pršet tak mu vadí, že nesvítí slunce.

Zkuste se někdy radovat z toho, že svítí slunce, nebo že máte k snídani čerstvý křupavý rohlík (pokud teda nejste líný si pro něj zajít). Uvidíte, že svět bude hned o dost lepší.

3 0
možnosti
BD

Důležité je porovnávat porovnatelné. Na Ukrajině jistě lidé živoří více a nemohou za to. Pracovní ovzduší kdekoliv je hrozné a psychická pohoda lidí tomu odpovídá. Žádný důchodce z normálního důchodu má problém přežívat.A nedej bože, když zemře jeden z manželů a nemá rozumné děti. Samozřejmě se nikdo nechce vracet zpátky před rok 1989. Ale v roce 1989 jsem čekali zásadní obrat a pocit přicházejícího štěstí a pohody. A to nenastalo ani náhodou. Samozřejmě znám marast v okolních státech včetně Německa. Žádný vzor. Je vše obdobné a v USA je to až strašné. A to nemusíte být ani černoch či hispánec.

1 0
možnosti

"Jenže ten postbolševismus v nás je nezničitelný." V tom s vámi nesouhlasím. Co bylo v předchozí době dobré, to politici zrušili a to co je na západní společnosti špatné, to přejali a vylepšili.

3 2
možnosti
Foto

Jen tak pro zajímavost...a která společnost je/byla zdravá?

1 0
možnosti
BD

anarchistická - jenže nikde není. Možná někde v Brazilském pralese,pokud nepřišla "civilizace".

1 1
možnosti
Foto

Máte smutnou pravdu a značná část voličů tohle nevidí a nechápe. Většinou se nechají oblbovat a když zjistí svou chybu, tak se nepoučí a zase je oblbne někdo jiný. :-(

2 0
možnosti

Nemohou? Co jim brání, kromě jejich vlastní apatie či lenosti?

0 1
možnosti
Foto

A nemůže to být trochu jinak?

Spíš si myslím, že v tom mají hlavní vliv názory jako níže pan Cajthaml. A zřejmě i vaše.

0 0
možnosti
JC

Nezakryjete v sobě osmašedesatnika a současnou dobu vidíte zkresleně. Já se na TV dívám a moc násilí nevidím. Na ČT Art a ČT 2 ho moc není. Čtete blesk a koukáte na novu, to se vám pak nedivím...

3 1
možnosti
Foto

Když nevidíte do hloubky a nechápete procesy pod pokličkou, tak můžete psát tak naivně.

0 0
možnosti